این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
، جلد ۲۲، شماره ۲، صفحات ۱۴۶-۱۵۴
عنوان فارسی
مقایسه مواد موجود در اسانس سه گیاه Chenopodium botrys L.، Ferulago subvelutina Rech.F. و Rosa gallica L. و بررسی فعالیت ضدمیکروبی آنها بر برخی از باکتریهای بیماریزا
چکیده فارسی مقاله
اسانس اندام هوایی گیاه Chenopodium botrys L. از خانواده Chenopodiaceae از دو روش تقطیر با آب و روش استخراج با حلال هگزان تهیه شد. از 34 ترکیب، 29 ترکیب با 91.8% کل شناسایی شده در اسانس این گیاه در روش تقطیر با آب آلفا-اویدسمول (15.2%)، اپی-آلفا-مورولول (11.0%) و کوبنول (10.2%) و از 19 ترکیب، 14 ترکیب با 91.0% کل شناسایی شده در روش استخراج با هگزان آلفا- کنوپودیول استات (35.0%) و اویدسما–11 و 3- دیان–6-آلفا–ال (18.92%) بیشترین درصد را دربرداشتند. اسانس اندام هوایی گیاه Ferulago subvelutina Rech.F. از خانواده Apiaceae با روش تقطیر با آب تهیه شد و از 39 ترکیب، 36 ترکیب با 98.3% کل شناسایی شده لیمونن (27.0%)، آلفا–فلاندرن (23.1%) و آلفا–پینن (13.3%) بیشترین درصد را به خود اختصاص داده بودند. اسانس گل گیاه Rosa gallica L. از خانواده Rosaceae از روش استخراج با حلالهگزان تهیه شد و از 13 ترکیب، 12 ترکیب با 98.0% کل شناسایی گردید. نونادیسن (23.7%)، ایزوپروپیل تیگلات (17.5%)، 2-متیل-4-هپتان (14.8%) و نرمال–نونان (11.8%) بیشترین درصد را دارا بودند. اسانس گیاهان مورد بررسی همچنین از نظر فعالیت ضدمیکروبی برعلیه باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی، 3 گونه از جنس Staphylococcus spp.، Shigella flexneri، Salmonella typhi و Escherichia coli بررسی شدند. نتایج نشان داد که اسانس گیاه Chenopodium botrys L. بر روی همه باکتریهای مورد بررسی اثر مهاری دارد. اسانس گیاه Ferulago subvelutina Rech.F. فعالیت بازدارندگی بر روی Staphylococcus aureusو باکتریهای گرم منفی نشان داد. اسانس گیاه Rosa gallica L. بر روی باکتریهای Staphylococcus saprophyticus ، Shigella flexneri و Salmonella typhi اثر بازدارندگی دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Comparison of the Essential Oils of Chenopodium botrys L., Ferulago subvelutina Rech.F, Rosa gallica L. and Antimicrobial Activity of the Oils against some Microbes
چکیده انگلیسی مقاله
Essential oil from aerial parts of Chenopodium botrys L. (Chenopodiacea) was obtained by two methods, hydro-distillation and solvent extraction using n-hexane. From the first oil 29 compounds constituting 91.84% of the total components (34 compounds.) were identified, of which α-eudesmol (15.23%), epi-α-muurolol (11.06%) and cubenol (10.16%) were the major constituents. In the second oil 14 compounds were identified thet representing 91.05% of the oil with α-chenopodiol acetate (34.99%) and eudesma-3, 11-dien-6- α-ol (18.92%) as the major constituents. Essential oil from aerial parts of Ferulago subvelutina Rech. F. (Apiaceae) was obtained by hydro-distillation method. Thirty six from 39 compounds constituting 98.29% were identified, which limonene (26.99%), α-phellandrene (23.11%) and α -pinene (13.3%) were the major components. Essential oil from flower of Rosa gallica L. (Rosaceae family) was obtained by solvent extraction method by n-Hexane. Twelve from 13 components constituting 98.01% were identified which nonadecene (23.76%), isopropyl tiglate (17.47%), 2-methyl-4-heptane (14.86%) and n-nonane (11.85%) were the majors. Antibacterial activities of essential oils were investigated on pathogens including three species of Staphylococcus genus, Shigella flexneri, Salmonella typhi and Echerichia coli.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
فیروزه چلبیان |
استادیار گروه زیست شناسی، دانشکده علوم دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال
اعظم منفرد |
استادیار گروه شیمی، دانشگاه پیامنور، مرکز تهران
کامبیز لاریجانی |
مربی، گروه شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم تحقیقات
سارا سلدوزی |
دانشجوی مقطع کارشناسی رشته شیمی دانشگاه پیامنور، مرکز تهران
نشانی اینترنتی
http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_114989_c2fb66cecb0d5c763aa30cca0e567cd8.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-594829.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات