این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
، جلد ۲۱، شماره ۲، صفحات ۱۳۹-۱۴۹
عنوان فارسی
اثرضد میکربی اسانس گیاه Ammi visnaga (L.) Lam بر برخی از باکتریهای فلور دهان
چکیده فارسی مقاله
گیاهان دارویی از جمله گیاهانی هستند که بشر از آنها استفادههای فراوانی برده و میبرد، ولی کمتر نسبت به بقای آن توجه نموده است. یافتن راهی برای افزایش تولید آنها همیشه مورد توجه بوده است. در این پژوهش سرشاخه گلدار گیاه خلال دندان Ammi visnaga مورد بررسی قرار گرفته است و اسانس آن به روش تقطیر با آب (روش کلونجر) استخراج شده و تاثیر آن بر روی 4 گونه باکتری شامل : Streptococcus viridans , Lactobacillus casei , Lactobacillus plantarum و Lactobacillus acidophilus به روش چاهک مورد مطالعه و با محیط شاهد مورد مقایسه قرار گرفته است (شاهد ستیل پیریدینیوم کلرید 0.05 درصد ). روغن فرار موثر در برابر سوسپانسیون باکتریهای فوق الذکر با تراکم 108 میکروارگانیسم در هر میلی لیتر تعیین گردیده تا میزان اثر ضد میکربی آن مورد مطالعه قرار گیرد. فعالیت ضد میکربی اسانس سر شاخه گلدار خلال دندان بعد از مدت 48 ـ24 ساعت بهصورت هالههای عدم رشدی مشاهده شد. قطر این هالهها به ترتیب در مورد استرپتوکوکوس ویریدانسmm 35 ، لاکتوباسیلوس کازئی mm50، لاکتوباسیلوس پلانتاروم mm35 ، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس mm35 و محیط شاهدmm 12می باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Antimicrobial Effect of Ammi visnaga Essential Oil On the Mouth Microflora
چکیده انگلیسی مقاله
Man used to take a lot of medicinal plants, but a little to take care of their duration. To find methods for increasing their products always paid attention to plant. Essential oil of the flowering shoot of Ammi visnaga was extracted by hydro-distillation method and the essential oil inhibitory effects have been studied by using well diffusion method on four bacteria consists of: Streptococcus viridans, Lactobacillus casei, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus acidophilus (control: cetylpyridinium chloride 0.05%). Effective essential oil against above mentioned bacteria suspension were studied by micro organism 108 colony forming unit/ml (cfu/ml). Bactericide activity of essential oil of Ammi visnaga flowering shoot observed later of 24-48 hours. The zones of growth inhibition were as follow: Streptococcus viridans 35mm, Lactobacillus casei 50mm, Lactobacillus plantarum 35mm, Lactobacillus acidophilus 35mm and control 12mm.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
زهرا آبروش |
کارشناس ارشد مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع
احمد مجد |
گروه زیست شناسی دانشگاه تربیت معلم و دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال
محمدباقر رضایی |
عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع
صدیقه Mehrabian |
گروه زیست شناسی دانشگاه تربیت معلم و دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال
نشانی اینترنتی
http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_115166_fdf8df990c63dcce663a65b8ad3e17ef.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-594868.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات