این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۳، شماره kongore ۹۴-، صفحات ۲۰۳-۲۱۵
عنوان فارسی
بهینهسازی فعالیت کاتالیتیکی آنزیم فیتاز جدایه K۴۶b به روش سطح پاسخ
چکیده فارسی مقاله
چکیده آنزیمهای فیتاز در گیاهان، میکروارگانیسمها و برخی بافتهای جانوری شناسایی شدهاند که قابلیت دفسفریلاسیون مرحلهای فیتات؛ فراوانترین اینوزیتول فسفات در طبیعت را دارند. در این تحقیق تعداد 68 ایزوله میکروبی که از منابع مختلف جداسازی شدند برای انتخاب بهترین جدایه تولید کننده آنزیم فیتاز، به روش غوطهوری غربال شدند. نتایج نشان داد که جدایه K46b بیشترین مقدار فعالیت آنزیم فیتاز (U/mL 952/1) را در بین ایزولههای میکروبی داشت. در مرحله بعد، فعالیت کاتالیتیکی جدایه K46b در شرایط مختلف دما، pH و غلظت فیتات سدم به روش سطح پاسخ بهینهسازی شد. بهینهسازی موجب افزایش 137 % در فعالیت آنزیم فیتاز جدایه K46b در مقایسه با محیط کشت پایه در شرایط بهینه (دمای ºC 5/56، pH 3/7 و 05/2 میلی مولار فیتات سدیم) شد. همچنین آنزیم فیتاز جدایه K46b حدود 73-60 % از فعالیت بیشینه خود را در محدوده وسیعی از دما (ºC 68-47)، pH (8-3/6) و فیتات سدیم (5/2-6/1 میلی مولار) نشان داد. بنابراین آنزیم فیتاز جدایه K46b میتواند کاربردهای بالقوهای در اسید فیتیک زدایی[1] مواد غذایی مانند انواع غلات و کنجالههای آنها در صنایع غذایی و خوراک حیوانات، صنایع آبزیپروری و رفع آلودگیهای محیط زیستی ناشی از اسید فیتیک داشته باشد. [1]. Dephytinization
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Optimization of catalytic activity of phytase from isolate K46b using response surface methodology
چکیده انگلیسی مقاله
Phytases (myo-inositol 1,2,3,4,5,6 hexakis phospho-hydrolase), found in plants, animal tissues and microorganisms, are a group of phosphatases capable of hydrolyzing phytic acid, the most abundant inositiol phosphate in nature, to myo-inositol and inorganic phosphates. In this study, 68 microbial isolates from different sources were screened using submerged fermentation for the best phytase production. The results showed that isolate K46b had the highest phytase production (1.952 U/mL) among other isolates. Subsequently, the catalytic activity of phytase enzyme of isolate K46b at different conditions of temperature, pH and sodium phytate concentration was optimized using response surface methodology (RSM). Under optimum conditions i.e. 56.5 ºC, pH 7.30 and 2.05 mM sodium phytate, the phytase activity increased to 4.627 U/mL which compared to the screening step, it showed a 137% increase. Moreover, the phytase showed 60-73% of its optimum activity in wide ranges of temperature (47-68 ºC), pH (6.3-8.0) and sodium phytate (1.04-2.50 mM). It can be concluded that isolate K46b phytase has potential applications in dephytinization of food ingredients such as cereals and meals in in food and animal feed industries, aquaculture and combating phosphorous pollution in the environment.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
کریم راکی سلیمی | Karim Raki Salimi
دانشجوی دکتری و استاد گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی کرج، دانشگاه تهران، کرج، ایران
مریم هاشمی | Maryam Hashemi
عضو هیئت علمی بخش بیوتکنولوژی میکروبی و ایمنی زیستی، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، کرج، ایران
محمد صفری | Mohammad Safari
دانشجوی دکتری و استاد گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی کرج، دانشگاه تهران، کرج، ایران
نشانی اینترنتی
http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1000-4743&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-597362.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات