این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۱، شماره ۴۴، صفحات ۲۳-۳۳
عنوان فارسی
ارزیابی اثر امواج فراصوت بر غیرفعال سازی ریز زنده های اشریشیاکلی و ساکارومایسس سرویزیه در آب انار حمیدرضا علیقورچی۱، محسن برزگر۲، محمدعلی سحری۳، سلیمان عباسی۲
چکیده فارسی مقاله
چکیده میوه انار منبع سرشار ترکیبات فراسودمند با اثرات سلامت بخش هست. فرآوری حرارتی تأثیر قابل توجهی بر این ترکیبات دارد. بنابراین، در تحقیق حاضر تأثیر امواج فراصوت به عنوان فنآوری غیرحرارتی بر غیرفعالسازی ریززندههای اشریشیاکلی و ساکارومایسس سرویزیه در آب انار مورد بررسی قرار گرفت. آب انارهای حاصل از رقمهای انار ملس و آلک ساوه با ریززندههای اشریشیاکلی و ساکارومایسس سرویزیه تلقیح شدند. سپس با استفاده از سامانه فراصوت مجهز به پروب 19 میلیمتری در فرکانس ثابت 20 کیلوهرتز در شدتهای 50، 75 و 100 درصد به مدت 0، 3، 6 و 9 دقیقه در یک محفظه شیشهای دو جداره تحتتاثیر امواج فراصوت قرار گرفتند. شمارش تعداد سلولهای زنده نمونهها بر روی محیط کشت اختصاصی انجام گرفت. بر اساس نتایج حاصله تیمار فراصوت در شدتها و زمانهای مختلف اثر معنیداری بر جمعیت میکروبی داشت (p< 0.01)، درحالی که، نوع آب انار تاثیر قابلتوجهی بر جمعیت میکروبی نداشت. غیرفعالسازی اشریشیاکلی و ساکارومایسس سرویزیه در شدتهای 50 و 75 درصد کمتر از یک سیکل لگاریتمی بود. درحالی که در شدت 100 درصد به مدت 9 دقیقه متوسط کاهش تعداد سلولهای اشریشیاکلی و ساکارومایسس سرویزیه در دو نوع آب انار به ترتیب به میزان 2 و 1/1 سیکل لگاریتمی بود. طراحی مناسب ظرف دوجداره شیشهای، بررسی اثر امواج فراصوت به تنهایی و در دمای ثابت (1±25 درجه سانتیگراد) را امکانپذیر ساخت. بنابراین، به نظر میرسد که کنترل دما در این روش امکان غیرفعالسازی موثر ریززندههای مورد مطالعه را غیرممکن میسازد، مگر اینکه مدت زمان به کارگیری فراصوت افزایش یابد که از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نیست.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کلید واژگان، آب انار،فراصوت،اشریشیاکلی،ساکارومایسس سرویزیه
عنوان انگلیسی
Evaluation of Escherichia coli and Saccharomyces cerevisiae inactivation in sonicated pomegranate juice Alighourchi, H. R. 1, Barzegar, M. 2 , Sahari, M. A. 3, Abbasi, S. 2
چکیده انگلیسی مقاله
Pomegranate fruit is a rich source of functional compounds with health promoting effects. Thermal processing significantly affects these compounds. Therefore, in this study the effect of ultrasonic as a non-thermal technology, on E. coli and S. cerevisiae of pomegranate juices has been studied. Fresh pomegranate juices of Malase Momtaze Saveh and Alak Saveh cultivars were inoculated with E. coli and S. cerevisiae and then, were sonicated using an ultrasonic processor supplied with a 19 mm diameter probe at constant frequency of 20 kHz and at amplitude levels (50, 75 and 100%) and times (0, 3, 6 and 9 min) in double wall glass vessel. The number of surviving microorganisms in samples was determined on selective media. The result showed that various intensities of ultrasound and sonication times significantly affected microbial populations (p< 0.01), while the source of juice was not effective on the microbial count significantly. The inactivation of E. coli and S. cerevisiae cells at lower amplitude levels (50 and 75%) were ≤ 1log cycle, while a log reduction was achieved at lethal amplitude level (100%) of sonication that reduced E. coli and S. cerevisiae cells population approximately by 2log and 1.1log in 9 min in studied juices, respectively. By suitable designing a double wall glass vessel, the evaluation of the effect of ultrasound (alone at constant temperature (25±1 °C)) on microorganisms was possible. Thus, it appears that sub-lethal temperature of ultrasonic process makes it impossible for the inactivation
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
نشانی اینترنتی
http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1000-1683&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-597368.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات