این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۱، شماره ۴۳، صفحات ۴۱-۵۲
عنوان فارسی
بررسی روند تغییرات ترکیبات زیست فعال، فعالیت آنتی اکسیدانی و شدت تنفس پرتقال خونی طی انبارمانی زهرا محمد حسینی۱، مریم هاشمی۲ ، عبدالرضا محمدی۳، فوژان بدیعی۴، سارا عشقی ۱، کریم احمدی صومعه۵
چکیده فارسی مقاله
چکیده پرتقال خونی به دلیل محتوی ویتامینث، فولات، فیبر، عناصر معدنی و ترکیبات فیتوشیمیایی شامل انواع فلاونوئیدها، آمینواسیدها، تریترپنها، اسید فنولیک و کاروتنوئیدها، ارزش تغذیهای بالایی دارد. در بین واریتههای پرتقال، پرتقال خونی دارای بالاترین پتانسیل آنتیاکسیدانی است. پس از برداشت پرتقال خونی به دلیل تداوم تنفس احتمال تغییر ترکیبات موجود در این میوه وجود دارد. در این پژوهش، روند تغییرات ترکیبات زیستفعال، فعالیت آنتیاکسیدانی و ارتباط این تغییرات با شدت تنفس پرتقال خونی پس از برداشت و طی انبارمانی بررسی شد. مواد و روشها: پرتقال خونی واریته Sanguinello از مرکز تحقیقات مرکبات کشور (رامسر) تهیه شد. میوه پس از برداشت، بلافاصله به آزمایشگاه منتقل و در انبار سرد با شرایط دمایی- و رطوبت نسبی 0-% برای0 روز نگهداری شد. تقریبا هر هفته یکبار روند تغییرات غلظت ویتامینث، ترکیبات فلاونوئیدی، آنتوسیانین، کاروتنوئید کل، فعالیت آنتیاکسیدانی و شدت تنفس طی دوره انبارمانی اندازهگیری شد. طی دوره انبارمانی پرتقال خونی غلظت ویتامینث کاهش و غلظت ترکیبات فلاونوئیدی، آنتوسیانین، کاروتنوئید کل، فعالیت آنتیاکسیدانی و شدت تنفس افزایش یافت. غلظت ویتامینث، ترکیبات فلاونوئیدی، آنتوسیانین، کاروتنوئید کل، پتانسیل آنتیاکسیدانی و شدت تنفس در پرتقال خونی طی انبارمانی تغییر کرد. با توجه به ارزش تغذیهی و ترکیبات فراسودمند میوه پرتقال، استفاده از راه کارهای مناسب برای حفظ بهتر ترکیبات زیست فعال و فعالیت آنتیاکسیدانی توصیه میشود. همچنین با توجه به اثر شدت تنفس بر ترکیبات زیستفعال و پتانسیل آنتیاکسیدانی احتمالا کاهش شدت تنفس پرتقال خونی طی انبارمانی میتواند منجر به حفظ بهتر ترکیبات فرا سودمند پرتقال شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Changes of the bioactive compounds, antioxidant activity and respiration rate of blood orange during storage Mohammadhosseini, Z. 1, Hashemi, M. 2, Mohammadi A. 3, Badie, F. 4, Eshghi, S. 1, Ahmadisomeeh, K. 5
چکیده انگلیسی مقاله
Blood orange has high nutritional value due to high concentrations of vitamin C, fiber, folate, minerals and phytochemical compounds, such as flavonoids, amino acids, triterpenes, phenolic acids and carotenoids. The blood oranges contain greater amounts of antioxidants than other oranges. Orange fruit continue to respire, after harvest so there are probability changes of bioactive compounds that present in this fruit. The aim of this study was to investigatethe changes of the bioactive compounds, antioxidant activity and their relationship with respiration rate of blood orange during storage. Blood oranges var. sangria was purchased from the Citrus Research Institute of Iran. The fruits were transported to the laboratory immediately after harvesting and were stored at 5-4°C and 85-90% relative humidity for 50 days. Changes of concentration of vitamin C, flavonoid compounds, total carotenoids, antioxidant activity and respiration rate were evaluated once a week during storage. The concentration of vitamin C decreased, but the concentration of flavonoid, total carotenoids, antioxidant activity and respiration rate of blood orange increased during storage. The concentration of vitamin C, flavonoid, total carotenoid, antioxidant activity and respiration rate of blood orange changed during storage. With attendance to nutritional value and the functional compounds of orange fruit, use of appropriate actions are recommended to better maintenance of the bioactive compounds and antioxidant activity. Also, considering effects of respiration rate on the bioactive compounds and antioxidant activity, decrease of respiration rate of blood orange during storage could lead to be better preservation of the functional compounds.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
نشانی اینترنتی
http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1000-4306&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-597372.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات