این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
، جلد ۲۶، شماره ۱۴۰، صفحات ۴۵-۵۹
عنوان فارسی
تأثیر آموزش تغذیه برحسب مزاج بر علائم بیماران مبتلا به بیماری ریفلاکس معده به مری
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: ریفلاکس معده به مری از جمله شایعترین اختلالات مزمن دستگاه گوارش بوده و این مطالعه با هدف تعیین تأثیر آموزش تغذیه برحسب مزاج بر علائم بیماری ریفلاکس معده به مری انجام شد. مواد و روشها: در اینکارآزمایی بالینی تصادفی60 بیمار مبتلا به بیماری ریفلاکس معده به مریِ مراجعهکننده به بیمارستان قائم (عج) شهر مشهد به صورت تخصیص تصادفی در دو گروه کنترل (30 نفر) و آموزش تغذیه (30 نفر) قرار گرفتند. در گروه مداخله، بیماران به درمانگاه دانشکده طب سنتی ارجاع شده و مزاج پایه و سوءمزاج، توسط پزشک طب سنتی تعیین شد. سپس کلاس آموزشی بهمدت 5/1 ساعت متناسب با سوءمزاج تعیین شده برگزار و از بیماران خواسته شد تا رژیم را به مدت 2 هفته رعایت کنند. در گروه کنترل، همین روند آموزشی مبتنی بر رژیم رایج بدون توجه به مزاج صورت گرفت. ابزارهای مورداستفاده شامل پرسشنامه ثبت سهروزه علائم بیماری، بسامد خوراک و یادآمد 24 ساعته در هر دو گروه آموزش تغذیه و کنترل بودند. یافتهها: پس از مداخله دفعات سوزش سردل (5/25 درصد)، دفعات بازگشت اسید (14 درصد)، شدت سوزش سردل (3/11 درصد)، شدت بازگشت اسید (6/23 درصد)، مدت سوزش سردل (2/5 درصد)، مدت بازگشت اسید (34 درصد) و درجه انتشار سوزش سردل (8/8 درصد) در گروه آموزش تغذیه نسبت به گروه کنترل بهبودی قابل ملاحظهای داشتند که از نظر آماری معنیدار بود (05/0>p). استنتاج: آموزش تغذیه برحسب مزاج شاخصههای علائم بیماری را در بیماران مبتلا به بیماری ریفلاکس معده به مری را بهبود می بخشد. شماره ثبت کارآزمایی بالینی : 1N2013030922751IRCT
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Evaluation of Temperament–based Diet Intervention on the Symptoms of Gastroesophageal Reflux Disease
چکیده انگلیسی مقاله
Background and purpose: Gastroesophageal reflux disease (GERD) is one of the most common chronic disorders of the digestive system. This survey was performed to determine the effect of Temperament–based dietary intervention on the symptoms of GERD. Materials and methods: In a randomized clinical trial, 60 patients with GERD attending the Qaem Hospital in Mashhad, Iran were randomly divided into nutrition education group (n= 30) and control group (n= 30). In case group, patients were referred to the Traditional Medicine Clinic and their temperament and dystemperament were verified by a traditional medicine physician. Temperament–based dietary education was held in intervention group for 1.5 hours according to the determined dystemperament. The participants were asked to follow the diet for two weeks. In control group, the same process was carried out along with the accustomed dietary education without taking notice to their temperament. The GERD questionnaire, food frequency questionnaire (FFQ), and 24-hour diet recalls (24-HDR) were administered to collect the data. SPSS V.11.5 was used to analyze the data applying Chi-square, Mann-Whitney, Independent T test, and Paired T test. Results: After the intervention, significant decrease were seen in the symptoms among the intervention group including heartburn (25.5%), frequency of acid regurgitation (14%), heartburn severity (11.3%), acid regurgitation severity (23.6%) and duration of heartburn (5.2%), duration of acid regurgitation (34%), and heartburn dissemination (8.8%) (P< 0.05). Conclusion: Considering temperament in diet can play an important role in improving the symptoms in patients with Gastroesophageal Reflux Disease.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
خدیجه هراتی | khadije harati
instructure, department of medical surgical nursing, faculty of nursing and midwifery, saveh university of medical sciences, saveh, iran
اراک ساوه، دانشکده علوم پزشکی ساوه
سیداحمد ثاقبی | seyyed ahmad saqebi
associate professor, department of urology, school of medicine, mashhad university of medical sciences, mashhad, iran
دانشیار، گروه اورولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی مشهد (Mashhad university of medical sciences)
سید موسی الرضا حسینی | seyyed musa al reza hoseyni
assistant professor, department of gastroenterology, school of medicine, mashhad university of medical sciences, mashhad, iran
استادیار، گروه گوارش، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی مشهد (Mashhad university of medical sciences)
سیدرضا مظلوم | seyyed reza mazlum
assistant professor, department of medical surgical nursing, school of nursing and midwifery, mashhad university of medical sciences, mashhad, iran
ستادیار، گروه پرستاری داخلی جراحی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی مشهد (Mashhad university of medical sciences)
حمید چمنزاری | hamid chamanzari
instructure, department of medical surgical nursing, school of nursing and midwifery, mashhad university of medical sciences, mashhad, iran
مربی، گروه پرستاری داخلی جراحی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی مشهد (Mashhad university of medical sciences)
نازیلا زرقی | nazila zarqi
instructure, department of medical surgical nursing, school of nursing and midwifery, mashhad university of medical sciences, mashhad, iran
مربی، گروه پرستاری داخلی جراحی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی مشهد (Mashhad university of medical sciences)
زهرا دادرس | zahra dadras
bsc in nursing, tehran university of medical sciences, tehran, iran
کارشناس پرستاری، دانشگاه تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
نشانی اینترنتی
http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3397-82&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
جراحی عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی-کامل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات