این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، جلد ۲۶، شماره ۱۳۹، صفحات ۹۳-۱۰۲

عنوان فارسی بررسی اثرات ضد قارچی پوشش خوراکی حاوی مانوپروتئین مخمر ساکارومیسس سرویزیه بر رشد آسپرژیلوس فلاووس در مغز پسته
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: مانوپروتئین موجود در دیواره سلولی مخمر ساکارومیسس یک ترکیب گلیکوپروتئینی است که دارای خواص ضدمیکروبی و آنتی‌توکسینی است. در این مطالعه اثرات ضدقارچی پوشش خوراکی بر پایه ژلاتین حاوی مانوپروتئین (مانان) مخمر ساکارومیسس سرویزیه بر رشد آسپرژیلوس و اثر مهارکنندگی آن بر روی مغز پسته بررسی شد. مواد و روش‌ها: اثرات ضد قارچی پوشش خوراکی بر پایه ژلاتین حاوی مانوپروتئین (مانان) مخمر ساکارومیسس سرویزیه بر آسپرژیلوس فلاووس (PTCC 5004) به روش رقت سازی متوالی لوله‌ای و پلیت و نیز انتشار در چاهک اندازه‌گیری و اثر مهار کنندگی آن بر روی مغز پسته ارزیابی گردید. یافته‌ها: نتایج نشان داد که پوشش ژلاتینی حاوی مانان اثر مهارکنندگی بر رشد آسپرژیلوس فلاووس دارد. کم ترین غلظت مهارکنندگی (MIC) و کم‌ترین غلظت کشندگی قارچ (MFC) برای مانان به ترتیب برابر 005/0 و 01/0 میکروگرم بر میلی لیتر به دست آمد. استنتاج: کاربرد پوشش ژلاتینی حاوی مانان بر روی مغز پسته سبب تعویق و کاهش رشد آسپرژیلوس فلاووس گردید. با توجه به نتایج به دست آمده، از این پوشش فعال می‌توان برای نگهداری مواد غذایی از جمله پسته در جهت کاهش رشد آسپرژیلوس فلاووس و نهایتاً کاهش مقدار تولید آفلاتوکسین استفاده نمود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آسپرژیلوس فلاووس، مانوپروتئین، پسته، MIC، MFC1

عنوان انگلیسی Antifungal Properties of Gelatin-based Coating Containing Mannoprotein from Saccharomyces Cerevisiae on Aspergillus flavus Growth in Pistachio
چکیده انگلیسی مقاله Background and purpose: Mannoprotein in the cell wall of Saccharomyces cerevisiae is a glycoprotein with antimicrobial and antitoxin effects. In this research antifungal properties of gelatin based edible coating containing Saccharomyces cerevisiae mannoprotein were tested against Aspergillus flavus growth and the inhibitory effect on pistachio kernel. Materials and methods: Antifungal properties of gelatin based edible coating containing Saccharomyces cerevisiae mannoprotein against Aspergillus flavus (PTCC 5004) were evaluated employing Serial Dilution (in plate and tube), Agar-well diffusion methods and inhibitory effects in coating of the pistachio kernels. Results: Gelatin-based coating containing mannoprotein showed to have inhibitory effects against Aspergillus flavus growth. MIC and MFC values for mannoprotein were 0.005 and 0.01 µg/ml, respectively. Conclusion: The application of gelatin based edible coating containing mannan delayed and reduced Aspergillus flavus growth. In this regard, this active coating could be applied in preservation and storing of foods such as pistachio to reduce Aspergillus flavus growth and eventually diminution of aflatoxin.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Aspergillus flavus, mannoprotein, MIC, MFC, pistachio

نویسندگان مقاله آنا عبدالشاهی | anna abdolshahi
phd student in food microbiology, faculty of agriculture, ferdowsi university of mashhad, mashhad, iran
دانشجوی دکتری میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

فریده طباطبایی یزدی | farideh tabatabaiee yazdi
2 professor, department of food science and technology, faculty of agriculture, ferdowsi university of mashhad, mashhad, iran
- مشهد دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکده کشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

علی اکبر شعبانی | ali akbar shabani
associate professor, department of biotechnology, center for biotechnology research, semnan university of medical sciences, semnan, iran
استادیار، گروه بیوتکنولوژی، مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی سمنان (Semnan university of medical sciences)

سید علی مرتضوی | seyed ali mortazavi
2 professor, department of food science and technology, faculty of agriculture, ferdowsi university of mashhad, mashhad, iran
استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

عبدالرضا محمدی نافچی | abdolreza mohammadi nafchi
associate professor, department of food science and technology, faculty of agriculture, islamic azad university, damghan branch, damghan, iran
دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، دامغان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی دامغان (Islamic azad university of damghan)


نشانی اینترنتی http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-5029-312&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بیوتکنولوژی
نوع مقاله منتشر شده مروری
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات