این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 25 آذر 1404
پژوهش های علوم و فناوری چوب و جنگل
، جلد ۱۸، شماره ۲، صفحات ۵۷-۷۲
عنوان فارسی
بررسی ویژگیهای خمیرکاغذهای سودا و سودا- آنتراکینون از ساقه ذرت دانهای
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش خمیرکاغذسازی سودا و سودا- آنتراکینون از ساقه ذرت با اعمال مقادیر مختلف قلیائی و زمان پخت، مورد مطالعه قرار گرفت. متوسط طول، قطر و ضخامت دیواره سلولی الیاف ساقه ذرت بهترتیب 03/1 میلیمتر، 64/23 میکرومتر و 26/5 میکرومتر اندازهگیری شد و مقادیر مواد استخراجی الکل- استن حل، سلولز، لیگنین، مواد قابلحل در هیدروکسید سدیم 1 درصد و خاکستر بهترتیب 15، 2/51، 23، 95/45 و 2 درصد تعیین گردید. خمیرکاغذسازی سودا با استفاده از هیدروکسید سدیم در 4 مقدار (12، 14، 16 و 18 درصد)، زمان پخت در 2 سطح (15 و 30 دقیقه)، در دمای 145 درجه سانتیگراد (ثابت) انجام گرفت. در فرایند سودا- آنتراکینون، مقدار مصرف آنتراکینون در تمام موارد 1/0 درصد در نظر گرفته شد. پس از تجزیه و تحلیل نتایج خمیرکاغذهای تهیه شده، دو خمیرکاغذ با قلیائی 12 و 18 درصد، زمان پخت 15 دقیقه و دمای 145 درجه سانتیگراد بهترتیب بهعنوان خمیرکاغذ غیرقابل رنگبری و قابل رنگبری انتخاب شدند. افزودن این مقدار آنتراکینون اثر معنیداری بر ویژگیهای خمیرکاغذ نداشت اما اثر آن بر ویژگیهای مقاومتی کاغذ از نظر آماری معنیدار بود. نتایج بررسی کاغذهای دستساز نشان داد که خمیرکاغذ تولید شده با 18 درصد قلیائی، 1/0 درصد آنتراکینون، 15 دقیقه زمان پخت با طول پارهشدن (میانگین) 21/8 کیلومتر و شاخص مقاومت به کشش (میانگین) 59/80 نیوتن در متر بر گرم نسبت به دیگر شرایط خمیرکاغذسازی از مقاومتهای بهتری برخوردار بود. شاخص مقاومت به پاره شدن خمیرکاغذ تولید شده با 12 درصد قلیائی، 1/0 درصد آنتراکینون و زمان پخت 15 دقیقه، 6/10 میلینیوتن در مترمربع بر گرم اندازهگیری شده است. میانگین شاخص مقاومت به ترکیدن خمیرکاغذ تولید شده با 18 درصد قلیائی، زمان پخت 15 دقیقه و بدون مصرف آنتراکینون (معادل 47/5 کیلوپاسکال در مترمربع بر گرم) از مقاومتهای بهتری برخوردار بودند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Investigation on Properties of Soda and Soda/AQ Pulps from Corn Stalk
چکیده انگلیسی مقاله
Soda and soda-AQ pulping of corn stalk applying different charges of active alkali and pulping time was studied. The average value of fiber length, diameter and cell wall thickness were measured as 1.03 mm, 23.64 µm and 5.26 µm, respectively. The content of alcohol-acetone extractives, cellulose, lignin, extractives soluble in 1% NaOH and ash content of corn stalk were determined as 15%, 51.2%, 23%, 45.95% and 2%, respectively. Pulping with four levels of sodium hydroxide (12, 14, 16 and 18%, based on NaOH), and two cooking times (15 and 30 minutes) and constant cooking temperature at 145 ºC was performed. 0.1% AQ was added to soda/AQ cooking liquor. After analyzing the pulping yield and kappa number, two pulps were selected (NaOH; 12, 18%, cooking time; 15 minutes and cooking temperature; 145 ºC) as brown and bleachable stock, respectively. Eventhougth addition of 0.1% AQ showed no significant effect on pulping yield, but its effect on paper strength properties was significant. The result of handsheet evaluation revealed that the strength of pulp produced applying 18% NaOH, 0.1% AQ, and 15 minutes pulping time with breaking length of 8.21 km, and 80.59 N.m/g tensile index was superior to other pulping conditions. The tear index of the pulp produced applying 12% NaOH , 0.1% AQ and 15 minutes pulping time was determined as 10.60 mNm2/g. The burst index of pulp produced
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
نشانی اینترنتی
http://jwfst.gau.ac.ir/article_119_108a74b2bcc240c2c68d013b45b36ef8.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1411/article-1411-600852.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات