این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، جلد ۲۵، شماره ۱۳۳، صفحات ۱۰-۲۴

عنوان فارسی اثر متقابل پلی مورفیسم های C۶۷۷T و A۱۲۹۸Cژن متیلن تترا هیدروفولات ردوکتاز (MTHFR) و رژیم غذائی کاهش وزن در درمان مبتلایان به کبد چرب غیر الکلی
چکیده فارسی مقاله چکیده سابقه و هدف: بیماری کبد چرب غیر الکلی ( Non-alcoholic fatty liver disease یا NAFLD) شایع‌ترین بیماری کبدی در دنیاست. عوامل ژنتیکی، پیدایش و توسعه بیماری را تحت تاثیر قرار می‌دهد. مطالعه حاضر به منظور بررسی اثر متقابل کاهش وزن و نقش پلی‌مورفیسم‌های ژن متیلن تتراهیدروفولات ردوکتاز (MTHFR) بر شاخص‌های بیماری کبد چرب انجام شد. مواد و روش‌ها: 50 بیمار، به مدت شش ماه تحت رژیم غذائی کاهش وزن قرار گرفتند. مطالعه حاضر کار آزمایی تک-گروهی (Single-arm trial) بود. شاخص‌های تن سنجی، دریافت تغذیه‌ای، فعالیت بدنی و سطح آنزیم‌های کبدی در ابتدا، ماه سوم و ششم مداخله و هم‌چنین مقدار چربی‌های خون، هموسیستئین، مالون دی آلدهید، TNF-α، اینترلوکین-6 و سیتوکراتین 18 در ابتدا و ماه ششم اندازه‌گیری شدند. پلی‌مورفیسم‌های C677T و A1298C ژن MTHFR به ترتیب با روش‌های PCR-RFLP و Tetra-ARMSنیز تعیین گردید. یافته‌ها: 44 بیمار، مداخله را کامل کردند. بر اساس پلی‌مورفیسم‌های MTHFR، بیماران به دو گروه (CC) و (AC) 35 نفر، (CT+TT) و (AC) 9 نفر تقسیم شدند. در پایان ماه سوم و ششم مطالعه دو گروه کاهش وزن مشابه داشتند. در گروه ژنوتیپ CC، گلوکز خون ناشتا (012/0 =p (، کلسترول تام )001/0 = p (، -C ) LDL004/0 = p (کاهش معنی‌دار پیدا کرد. در گروه ژنوتیپ CT+TT، علی‌رغم کاهش وزن 6/6 درصد در پایان ماه ششم، آنزیم‌های کبدی کاهش معنی‌دار نیافت و میزان هموسیستئین سرم بالاتر از مقدار طبیعی اما افزایش معنی‌دار پیدا نکرد. استنتاج: با توجه به عدم کاهش معنی‌دار آنزیم‌های کبدی در گروه ژنوتیپ CT+TT، پلی‌مورفیسم‌های MTHFR باید در درمان کبد چرب مد نظر قرار گیرند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کبد چرب غیر الکلی، رژیم غذائی، کاهش وزن، پلی مورفیسم MTHFR

عنوان انگلیسی Interaction between C677T and A1298C MTHFR Gene Polymorphisms and Weight Loss Diet in Treatment of NAFLD
چکیده انگلیسی مقاله Background and purpose: Non-alcoholic fatty liver disease (NAFLD) is the most common cause of liver dysfunction worldwide. Genetic factors are believed to affect the development of NAFLD. This study was conducted to evaluate the interaction of weight loss and MTHFR polymorphism on NAFLD characteristics. Materials and methods: A single-arm trial was performed in 50 patients. They received a weight loss diet for 6 months. Anthropometric parameters, liver enzymes, dietary intakes, and physical activity were measured at first, and the end of months 3 and 6. Lipid profile, homocysteine, malondialdehyde, TNF-α, IL-6, and cytokeratin 18 were measured at baseline and at the end of the study. C677T and A1298C MTHFR gene polymorphisms were assessed in all patients using PCR-RFLP and Tetra-ARMS methods, respectively. Results: Forty four patients completed the study protocol. According to MTHFR polymorphism the patients were classified as (CC) and (AC) group (n= 35), and (CT+TT) and (AC) group (n= 9). After 3 and 6 months, weight loss occurred equally in both groups. In CC genotype, fasting blood glucose (P= 0.012), total cholesterol (P= 0.001), and LDL (P=0.004) decreased significantly after 6 months. In those with CT+TT genotype, after 6 months, 6.6% weight loss occurred but it could not significantly reduce liver enzymes and the patients’ homocysteine levels were higher than normal range. Conclusion: In this study, no significant reduction in liver enzymes was observed in the CT+TT sub group, therefore, MTHFR gene polymorphisms should be considered in NAFLD management.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله علیرضا قایمی | alireza ghaemi
assistant professor, department of basic sciences and nutrition, health sciences research center, faculty of public health, mazandaran university of medical sciences, sari, iran
استادیار، دکترای علوم تغذیه،گروه علوم پایه و تغذیه، مرکز تحقیقات علوم بهداشتی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی مازندران (Mazandaran university of medical sciences)

حافظ فاخری | hafez fakheri
professor, gut and liver research center, department of internal medicine, mazandaran university of medical sciences, sari, iran
استاد، مرکز تحقیقات گوارش و کبد، گروه داخلی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی مازندران (Mazandaran university of medical sciences)

علیرضا رفیعی | alireza rafiei
professor, molecular and cell biology research center, department of immunology, faculty of medicine, mazandaran university of medical sciences, sari, iran
استاد، مرکز تحقیقات بیولوژی سلولی و مولکولی، گروه ایمونولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی مازندران (Mazandaran university of medical sciences)

وحید حسینی | vahid hosseini
associate professor, gut and liver research center, department of internal medicine, mazandaran university of medical sciences, sari, iran
دانشیار، مرکز تحقیقات گوارش و کبد، گروه داخلی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی مازندران (Mazandaran university of medical sciences)

رضا همایونفر | reza homayounfar
assistant professor, noncommunicable diseases research center, fasa university of medical sciences, fasa, iran
استادیار، مرکز تحقیقات بیماری های غیرواگیر، دانشگاه علوم پزشکی فسا، فسا، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی فسا (Fasa university of medical sciences)

زهره امیری | zohreh amiri
associate professor, department of basic sciences, national nutrition and food technology research institute, faculty of nutrition sciences and food technology, shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran
دانشیار، گروه علوم پایه، انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور

فروغ اعظم طالبان | fourugh azam taleban
professor, department of clinical nutrition and dietetics, national nutrition and food technology research institute, faculty of nutrition sciences and food technology, shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran
استاد، گروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور

آزیتا حکمت دوست | azita hekmatdoost
associate professor , department of clinical nutrition and dietetics, national nutrition and food technology research institute, faculty of nutrition sciences and food technology, shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran
تهران میدان صنعت، بلوار فرحزادی، خیابان ارغوان غربی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذائی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-5029-176&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی-کامل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات