این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Physiology and Pharmacology، جلد ۱۳، شماره ۴، صفحات ۳۷۹-۳۸۵

عنوان فارسی بررسی اثر روغن زیتون بکر خوراکی بر میزان چربی های خون در موش صحرایی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: به علت وابستگی مصرف روغن زیتون و نرخ پایین بیماریهای قلبی-عروقی هدف این مطالعه بررسی اثر روغن زیتون خوراکی بر پروفایل چربی های سرم خون بود. روشها: موشهای صحرایی نر بالغ مورد آزمایش توسط روغن زیتون بکر،به مدت 30 روز با دوزهای 0.25، 0.5 و0.75 میلی لیتر بر کیلوگرم وزن بدن و موشهای صحرایی گروه شاهد با سالین در همین مدت با روش گاواژ تیمار شدند(6n=). در پایان 30 روز، میزان سطوح کلسترول، تری گلیسیرید، HDL ، LDL ، VLDL و شاخصهای آتروژنیک در سرم بررسی شد. یافته ها: آنالیز نشان داد که اسید چرب غیر اشباع غالب در روغن زیتون بکر، اولئیک اسید است. سطوح کلسترول، تری گلیسیریدها، HDL و VLDL در دوزهای 0.25، 0.5 و 0.75 میلی لیتر بر کیلوگرم وزن بدن از روغن زیتون نسبت به گروه شاهد افزایش معنی دار داشت (0.05P<) . سطح LDL در دوزهای مختلف کاهش وابسته به دوز را نشان داد که این کاهش در دوز 0.75 از لحاظ آماری در مقایسه با گروه شاهد معنی دار بود(0.05P<). شاخص LDL/HDL در دوزهای 0.25، 0.5 و 0.75 میلی لیتر بر کیلوگرم وزن بدن روغن زیتون در مقابل گروه شاهد به طور معنی دار و به صورت وابسته به دوز کاهش یافت ( به ترتیب برابر با 0.64± 4.27 ، 0.72±3.85 و 0.48±1.78 در برابر گروه شاهد 0.2±8.55 میلی گرم بر دسی لیتر) . روغن زیتون بکر در دوزهای 0.5 و 0.75 شاخص TG/HDL را نسبت به گروه شاهد کاهش داد (به ترتیب 1.07 ±13.21 و 0.41±12.45 در مقابل 0.94±16.51 میلی گرم بر دسی لیتر) (0.05P<). نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که روغن زیتون بکر سبب کاهش شاخصهای آتروژنیک شده که احتمالا به علت غنی بودن این روغن از اولئیک اسید است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله روغن زیتون بکر، چربی های خون ، شاخص آتروژنیک

عنوان انگلیسی Effect of dietary virgin olive oil on serum lipids levels in rats
چکیده انگلیسی مقاله Background: Relationship between olive oil consumption and low cardiovascular mortality and mobility is the aim of current study. We were investigated of dietary virgin olive oil (VOO) effects on serum lipids profile. Methods: Experimental mature male rats were treated with VOO for 30 days at 0.25, 0.5 and 0.75 ml/kg/day and control group treated with saline at the same time via gastric gavage (n=6). At the end of day 30, serum cholesterol, triglycerides, HDL, LDL, VLDL levels and atherogenic indices were determined. Results: Analysis showed that main unsaturated fatty acid in VOO is oleic acid. After VOO administration, cholesterol, triglyceride, HDL and VLDL levels vs. control group increased significantly (P< 0.05). The LDL levels were decreased by virgin olive oil in all doses in a dose dependent manner that in 0.75 ml/Kg/day vs. control group was significantly. Olive oil attenuated LDL/HDL ratio vs. control group significantly in a dose dependent manner (in 0.25, 0.5, and 0.75 ml/kg/day groups was 4.27±0.64, 3.85± 0.72, and 1.78±0.48, respectively vs. 8.55±0.2 mg/dl).VOO decrease TG/HDL ratio in 0.25 and 0.75 ml/kg/day (13.21± 1.07 and 12.45± 0.41 respectively vs. 16.51± 0.94 mg/dl). Conclusion: Result of this study showed that VOO can attenuate atherogenic indices possibly due to enrichment of this oil of oleic acid.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Virgin olive oil, rat, Blood lipids, atherogenic index

نویسندگان مقاله فاطمه محققی | fatemeh mohagheghi


محمدرضا بیگدلی | mohammad reza bigdeli
evin, tehran, iran
اوین، تهران، ایران

بهرام رسولیان | bahram rasoulian


علی اصغر زینانلو | ali asghar zeinanloo



نشانی اینترنتی http://www.phypha.ir/ppj/browse.php?a_code=A-10-29-4&slc_lang=en&sid=en
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده Cardivascular system
نوع مقاله منتشر شده Original Research
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات