این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، جلد ۲۵، شماره ۱۲۹، صفحات ۹۲-۱۰۱

عنوان فارسی بررسی خواص ضد باکتریایی عصاره متانولی بخش های مختلف جاشیر زاگرسی (Prangos crossoptera) و اثرات متقابل دارویی آن‌ها با آنتی بیوتیک ها
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: کاهش کارایی آنتی‌بیوتیک‌ها به علت گسترش مقاومت‌های میکروبی طی سال‌های اخیر موجب رشد پژوهش‌های صورت گرفته در حوزه شناسایی و معرفی ترکیبات آنتی‌بیوتیکی جدید ویا افزاینده عملکرد آنتی بیوتیک ها شده است که در این بین ترکیبات گیاهی از جایگاه ویژه‌ای برخور دارند. هدف از این پژوهش بررسی خواص ضد باکتریایی عصاره متانولی بخش‌های مختلف جاشیر زاگرسی بر باکتری‌های پاتوژن و اثرات متقابل دارویی آن ها با آنتی‌بیوتیک ها می‌باشد. مواد و روش‌ها:. در این بررسی قابلیت ضد باکتریایی عصاره حاصل از بخش‌های مختلف جاشیر زاگرسی در غلظت‌های 3000-250 میکروگرم بر میلی‌لیتر با روش انتشار دیسک و ریز رقت‌سازی علیه پروتئوس میرابیلیس، پروتئوس ولگاریس، استرپتوکوکوس سوبرینوس و استافیلوکوکوس ساپروفیتیکوس مورد بررسی قرار گرفته است. حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی مربوط به آن‌ها تعیین گردید. سپس اثرات متقابل دارویی عصاره ی موثرترین بخش بر 4 آنتی بیوتیک رایج مورد بررسی قرار گرفت. یافته‌ها: نتایج نشان داد که عصاره بخش‌های مختلف گیاه مذکور به ویژه عصاره مربوط به گل دارای اثرات ضد باکتریایی قابل توجهی بر باکتری‌های مورد مطالعه است. نتیجه بررسی اثرات متقابل با آنتی‌بیوتیک‌ها نیز نشان داد که عصاره مذکور موجب افزایش اثر پنی‌سیلین و آمپی‌سیلین شده اما اثر قابل توجهی بر عملکرد استرپتومایسین و جنتامایسین ندارد. استنتاج: بر اساس نتایج حاصل از این پژوهش، عصاره متانولی گیاه جاشیر دارای خاصیت ضد باکتریایی قابل توجهی بوده و می‌تواند موجب افزایش عملکرد پنی‌سیلین و آمپی‌سیلین شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آنتی بیوتیک، اثرات متقابل دارویی، باکتری، جاشیر زاگرسی

عنوان انگلیسی Antibacterial Activity of Methanol Extracts from Different Parts of Prangos crossoptera and their Synergistic Effect on Some Antibiotics
چکیده انگلیسی مقاله Background and purpose: Resistance to antibiotics has decreases the performance of antibiotics and has dramatically increased over the past few years. This has led to increasing interest towards discovery and introduction of new antibiotic compounds, especially plant-derived compounds. The aim of this study was to investigate the antibacterial activity of the methanol extracts from different parts of Prangos crossoptera against pathogenic bacteria and their drug synergistic and antagonistic with standard antibiotics. Materials and methods: Antibacterial activity of methanol extracts from different parts of Prangos crossoptera was investigated against Proteus mirabilis, Proteus vulgaris, Streptococcus sobrinus, and Staphylococcus saprophyticus in 250 to 3000 µg/ml concentrations by disc diffusion and micro-broth dilution methods. Then, the MIC and MBC values and inhibition zone of all extracts were measured. The synergistic effects of the most efficient concentration were studied on four common antibiotics. Results: All tested extracts, especially the flower, exhibited significant antibacterial activity against studied bacteria. The flower extract also showed synergistic effect on penicillin and ampicillin activity but did not influence the performance of gentamicin and streptomycin. Conclusion: The P.crossoptera has significant antibacterial effect and could increase the activity of penicillin and ampicillin.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Antibiotic, Synergy, bacteria, Prangos crossoptera

نویسندگان مقاله مختار نصرتی | mokhtar nosrati
msc in microbial biotechnology, department of biotechnology, faculty of advanced sciences and technologies, university of isfahan, isfahan, iran
کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی میکروبی، دانشکده علوم و فن آوری های نوین، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه اصفهان (Isfahan university)

ماندانا بهبهانی | mandana behbahani
assistant professor, department of biotechnology, faculty of advanced sciences and technologies, university of isfahan, isfahan, iran
اصفهان خیابان هزارجریب، دانشگاه اصفهان، دانشکده علوم و فناوری های نوین
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه اصفهان (Isfahan university)


نشانی اینترنتی http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-4883-78&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بیوتکنولوژی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی-کامل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات