این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، جلد ۲۵، شماره ۱۲۷، صفحات ۱۱۹-۱۲۳

عنوان فارسی تعیین میزان میکروب کشی عصاره الکلی مرزنجوش بر روی E.coliوSalmonlla enterica
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: گیاهان دارویی از ارزش و اهمیت خاصی در تأمین سلامتی جوامع به لحاظ پیشگیری از بیماری‌ها برخوردار بوده و گیاه مرزنجوش که از خانواده نعناییان به شمار می‌رود دارای خاصیت آنتی‌باکتریال زیادی بر روی میکروارگانیسم‌ها می‌باشد. مواد و روش‌ها: در این پژوهش خاصیت ضد میکروبی عصاره الکلی (اتانولی و متانولی) گیاه مرزنجوش بر روی باکتری‌های E.coli(atcc:25922) و Salmonlla enterica(atcc:13076) به روش دیسک دیفیوژن مورد بررسی قرار گرفت و حداقل غلظت مهار کنندگی و حداقل غلظت میکروب‌کشی به روش رقت در لوله اندازه‌گیری گردید یافته‌ها: اندازه‌گیری حداقل غلظت مهار کنندگی و حداقل غلظت میکروب‌کشی عصاره اتانولی و متانولی بر روی E.coli با هم برابر بوده و به ترتیب 100و 120 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر می باشد. این مقدار برای عصاره اتانولی و متانولی بر روی Salmonlla enterica با هم برابر بوده و به ترتیب 80 و 90 میلی‌گرم بر میلی لیتر به دست آمد. استنتاج: نتایج نشان داد که عصاره الکلی گیاه مرزنجوش خاصیت ضد باکتریایی خوبی داشته و در بین عصاره‌‌های الکلی، عصاره اتانولی موثرترین عصاره بوده و بیش‌ترین و کم‌ترین تاثیر را بر روی Salmonlla enterica و E.coli داشته است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The Germicidal Effect of Marjoram Alcoholic Extract on Staphylococcus aureus, E.coli, and Salmonella enterica
چکیده انگلیسی مقاله Background and purpose: Medicinal plants are of great value in disease prevention and sustaining healthy communities. Marjoram is a plant of the mint family with large antibacterial effect on some microorganisms. Materials and methods: In this research the antimicrobial activity of marjoram alcoholic extracts (methanol and ethanol) were examined on Staphylococcus aureus (ATCC 25923), E.coli (ATCC 25922) and Salmonella enterica (ATCC 13076) using disk diffusion method. The minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC) of the extracts were measured by germicidal tube dilution method. Results: The MIC and MBC values for ethanol and methanol extracts were equal on E.coli (100 and 120 mg/ml, respectively). These concentrations also had equal volumes on Salmonella enterica (80 and 90 mg/ml, respectively). Conclusion: The results showed the alcoholic extracts of marjoram with strong antibacterial properties, amongst which ethanol extract was found to be the most effective with maximum effect on E.coli and least impact on Salmonella enterica.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله رضا مهدی زاده مقدم | reza mehdizadeh moghadam
msc in food microbiology, faculty of agriculture, islamic azad university, damghan branch, damghan, iran
فریدونکنار خیابان نامجو، شهرک حمره کبیری، گلستان10
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)

محمد آهنجان | mohammad ahanjan
assistant professor, department of microbiology, antimicrobial resistant nosocomial infection research center, mazandaran university of medical sciences, sari, iran
استادیار، گروه میکروب شناسی، مرکز تحقیقات عفونت های بیمارستانی مقاوم به درمان، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی مازندران (Mazandaran university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-29-339&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده ایمونولوژی
نوع مقاله منتشر شده گزارش کوتاه
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات