این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، جلد ۲۵، شماره ۱۲۶، صفحات ۱۴۳-۱۴۷

عنوان فارسی بررسی آلودگی شیرینی های خامه ای به استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سرئوس در قنادی‌های گرگان
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: فرآورده‌های قنادی بخش مهمی از تولیدات غذایی کشور را تشکیل می دهند. با در نظر گرفتن میزان بالای مصرف و هم چنین احتمال آلودگی این فرآورده‌ها این مطالعه با هدف بررسی آلودگی شیرینی‌های خامه‌ای به استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سرئوس انجام گرفته است. مواد و روش‌ها: در مطالعه توصیفی- تحلیلی حاضر تعداد 945 نمونه شیرینی خامه ای (ژله ای، میوه ای و ساده) به صورت کاملاً تصادفی انتخاب شدند. آزمون‌های میکروبی طبق استاندارد ملی ایران انجام و داده‌ها با استفاده از آزمون کای دو و رگرسیون لجستیک مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته‌ها: نتایج نشان داد که بیش‌ترین آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس در تابستان مربوط به شیرینی‌های خامه‌ای نوع میوه‌ای با 19درصد بوده است. اختلاف آماری معنی‌داری بین نسبت شیرینی‌های خامه‌ای آلوده در فصول مختلف مشاهده نشد (05/0> p). استنتاج: میزان آلودگی شیرینی‌های خامه‌ای به باکتری‌ها نسبتاً قابل توجه بوده است لذا رعایت بهداشت فردی و محیط ضروری به نظر می‌رسد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی A Study on Staphylococcus aureus and Bacillus Cereus Contamination in Pastry Products in Gorgan
چکیده انگلیسی مقاله Background and purpose: Pastry products are an important part of food products in Iran. They are highly consumed now and there is high risk of bacterial contamination in these products. The present study investigated bacterial contamination of creamy pastries with Staphylococcus aureus and Bacillus cereus. Materials and methods: A total of 945 pastry cream (jelly, fruit and plain) samples were randomly taken. All samples were tested according to Iran national standards for microbial tests and data was analyzed in SPSS V.18. Results: The highest level of contamination was found to be with Staphylococcus aureus in summer in pastries with fruit cream (19%). No significant difference was observed in contamination of pastry cream (jelly, fruity and plain) in different seasons (P≥0.05). Conclusion: High level of bacterial contamination in pastry cream calls for more personal and workplace hygiene.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله علی ظفر زاده | ali zafarzadeh
assistant professor, environmental health research center, department of environmental health, faculty of health, golestan university of medical sciences, gorgan, iran
گرگان دانشگاه علوم پزشکی گلستان، دانشکده بهداشت، مرکز تحقیقات بهداشت محیط
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی گلستان (Golestan university of medical sciences)

آیه محفوظی | ayeh mahfoozi
msc in microbiology, golestan university of medical sciences, gorgan, iran
کارشناس ارشد میکروبیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی گلستان (Golestan university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-4333-74&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بهداشت محیط زیست
نوع مقاله منتشر شده گزارش کوتاه
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات