این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، جلد ۲۵، شماره ۱۲۳، صفحات ۱-۱۰

عنوان فارسی بررسی میزان شیوع ژن های I,H,G و J انتروتوکسین و الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی در سویه های استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از مواد غذایی مختلف
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: استافیلوکوکوس اورئوس یکی از شایع‌ترین علل مهم بیماری‌های منتقله از غذا در جهان می‌باشد. انتروتوکسین‌های تولید شده توسط این باکتری از دسته فاکتورهای ویرولانس بسیار مهم و جزء سوپر آنتی‌ژن‌های توکسین پیروژنیک (PTSAgs) می‌باشد که تاثیرات عمیقی بر میزبان خود دارند. هدف از این مطالعه بررسی شیوع سویه‌های استافیلوکوکوس اورئوس در انواع مواد غذایی، بررسی الگوی حساسیت آنتی‌بیوتیکی آن ها و شناسایی ژن‌های انتروتوکسین و هم چنین ژن mecA با استفاده از روش PCR می‌باشد. مواد و روش‌ها: در مجموع 510 نمونه مواد غذایی مختلف در طی سال‌های 1392 و 1393 از سطح شهر همدان جمع‌آوری و از نظر وجود استافیلوکوکوس اورئوس مورد بررسی قرار گرفتند. الگوی حساسیت آنتی‌بیوتیکی همه باکتری‌های جدا شده با استفاده از روش دیسک دیفیوژن تعیین و پس از استخراج ژنومی سویه‌های جدا شده، ژن‌های انتروتوکسین و ژن mecA شناسایی شد. یافته‌ها: به طور کلی، 49 سویه (60/9 درصد) استافیلوکوکوس اورئوس ایزوله گردید. سویه‌ها به ترتیب بیش‌ترین مقاومت آنتی‌بیوتیکی را به اریترومایسین و تتراسایکلین 15 (61/30 درصد)، جنتامایسین 14 (57/28 درصد)، کلیندامایسین 13 (53/26 درصد)، سیپروفلوکساسین و ریفامپین 12 (48/24 درصد)، تریمتوپریم/سولفامتاکسازول 7 (28/14 درصد) و سفوکسیتین 3 (10/6 درصد) داشتند. همه نمونه‌های مقاوم به سفوکسیتین دارای ژن mecA بودند. 25 (02/51 درصد) از سویه‌ها دارای ژن انتروتوکسین بودند، بیش‌ترین فراوانی مربوط به ژن انتروتوکسین G 18 (73/36 درصد) می‌باشد، انتروتوکسین I در 6 (24/12 درصد) و انتروتوکسین H در 3 (12/6 درصد) سویه گزارش گردید. انتروتوکسین J در هیچ نمونه‌ای یافت نشد. 23 سویه فقط دارای یک انتروتوکسین و 2 سویه دارای دو انتروتوکسین بودند. استنتاج: شیوع بالای ژن‌های انتروتوکسین مشاهده شده در این مطالعه، خطر بالای مسمویت با غذاهای آلوده به این باکتری را نشان می‌دهد. افزایش سویه‌های مقاوم به متی‌سیلین و دیگر آنتی‌بیوتیک‌ها در مواد غذایی می‌تواند مشکل و نگرانی جدی برای سلامت جامعه باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Prevalence of G, H, I, J Enterotoxin Genes and Antibacterial Susceptibility Pattern in Staphylococcus aureus strains Isolated from Different Foods
چکیده انگلیسی مقاله Background and purpose: Staphylococcus aureus is one of the most common causes of foodborne diseases. Enterotoxin produced by the bacterium is one of the very important virulence factors, and pyrogenic toxin super antigens (PTSAgs) that have profound effects on their hosts. This study aimed at evaluating the prevalence of S.aureus strains in different foods, examining their antimicrobial susceptibility patterns and detecting the enterotoxin genes (SEs) and mecA gene in isolated S. aureus strains using PCR. Materials and methods: A total of 510 food samples was collected in 2013-2014 in Hamadan, Iran. Food samples were analyzed for S.aureus identification. The antibiotic susceptibility pattern of all isolated bacterium was determined by disk agar diffusion. After extraction of isolated genomic, enterotoxin genes and mecA gene were detected. Results: We isolated 49 (9.60%) S. aureus strains from 510 food samples. The most frequent resistance was observed to erythromycin and tetracycline in 15 strains (30.61%), followed by gentamicin in 14(28.57%), clindamycin in 13 (26.53%), ciprofloxacin and rifampin in 12 (24.48%), trimethoprim-sulfamethoxazole in 7 (14.28%), and cefoxitin in 3 strains (6.10%). All cefoxitin resistant isolates were positive for mecA gene. Prevalence of SEs were 51.2% (n=25). Among the genes that code enterotoxins, seg gene were the most frequent that was carried by 36.73% of the isolates, followed by sei in 12.24%, and seh in 6.12% of the isolates. None of the isolates harbored the sej gene. Twenty three isolates carried only one se gene and the remaining two isolates carried two se genes. Conclusion: High prevalence of enterotoxin genes in current study idicates the risk potential of poisoning with foods contaminated by Staphylococcus aureus. The increasing prevalence of enterotoxin and emerging its antibiotic resistance in foods is a serious problem for public health.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سید مصطفی حسینی | seyed mostafa hoseiyni
msc in microbiology, faculty of medicine, hamedan university of medical sciences, hamedan, iran
کارشناسی ارشد میکروبشناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی همدان (Hamadan university of medical sciences)

محمد رضا عربستانی | mohammad reza arabestani
assistant professor, department of microbiology, brucellosis research centre, faculty of medicine, hamedan university of medical sciences, hamedan, iran
همدان دانشگاه علوم پزشکی همدان، دانشکده پزشکی، گروه میکروبشناسی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی همدان (Hamadan university of medical sciences)

حسن محمودی | hasan mahmoodi
msc in microbiology, faculty of medicine, hamedan university of medical sciences, hamedan, iran
کارشناسی ارشد میکروبشناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی همدان (Hamadan university of medical sciences)

الهام فرهنگ آرا | elham farhangara
msc in microbiology, faculty of medicine, hamedan university of medical sciences, hamedan, iran
کارشناسی ارشد میکروبشناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی همدان (Hamadan university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-5029-34&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده میکروبیولوژی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی-کامل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات