این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
، جلد ۲۴، شماره ۱۲۱، صفحات ۹-۲۰
عنوان فارسی
اثر روغن حیوانی، روغن زیتون و جو بر پروفایل های لیپیدی خون و بافت قلب در موش رت نر بالغ
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: برخی مواد غذایی مصرفی با کلسترول و اسیدای چرب بالا می تواند به عنوان یکی از عوامل بیماریزا در تشکیل پلاک آترواسکلروتیک در جدار سرخرگ ها موثر باشد. هدف از این مطالعه بررسی مکملهای غذایی حاوی میزان متفاوتی از کلسترول و استرولهای گیاهی بر پروفایلهای لیپیدی خون در رت است. مواد و روشها: در این روش 28 رت نر بالغ در 4 گروه 5 تایی تقسیم شدند و در طول دوره آزمایش تحت شرایط کنترل شده از نظر دمایی، طول مدت شبانه روزی، دسترسی به آب و مواد غذایی قرار گرفتندکه به غذای گروه های تحت بررسی به صورت جداگانه مکمل های غذایی شامل روغن حیوانی، جو و روغن زیتون اضافه گردید. پس از 21 روز تیمار، فرایند خون گیری از قلب و استخراج بافت قلبی به ترتیب برای بررسی پارامترهای بیوشیمیایی خون و مطالعات بافتی انجام شد. مطالعه توسط نرم افزار SPSS آنالیز شد و 05/0p< معنیدار تلقی شد. یافتهها: کلسترول سرمی و LDL-c در گروههای تحت تیمار با روغن حیوانی، روغن زیتون و جو کاهش معنیداری را در مقایسه با گروه کنترل نشان داد. مقادیر HDL-c درگروه تحت تیمار با روغن حیوانی اندکی افزایش یافت. هم چنین TG در گروه تیمار شده با جو و روغن حیوانی کاهش معنیداری را نشان داد. در مطالعات بافتی آثار آترواسکلروز در گروه تیمار شده با جو در مقایسه با سایر گروه های تحت تیمار مشاهده شد. استنتاج: نتایج نشان داد مصرف روغن حیوانی و روغن زیتون تأثیر مثبت روی پروفایل های لیپیدی خون و برخی فاکتورهای دخیل در آترواسکلروز دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آترواسکلروز، روغن حیوانی، روغن زیتون، موش رت نر، بافت قلب
عنوان انگلیسی
The Effects of Ghee, Olive Oil and Barley Oil on Blood Lipid Profiles and Heart Tissue in Adult Male Rat
چکیده انگلیسی مقاله
Background and purpose: Food with high cholesterol and saturated fatty acids may play a role in formation of plaque in the walls of arteries. The purpose of this study was to evaluate the effects of dietary supplements containing different amounts of cholesterol and phytosterol on blood lipid profiles in rat. Materials and methods: In this study, 28 adult male rats were divided into 4 groups (n=5 per group). They were kept under a 12 h light/dark cycle at constant temperature with food and water available freely throughout the study. The dietary supplement containing ghee, barley oil and olive oil were added to the foods in three groups. After 21 days of treatment, to measure various blood biochemical parameters and performing histological studies, the process of extracting blood from the heart and cardiac tissue were performed, respectively. Data were analyzed by one way ANOVA and Tukey test in SPSS software. The significance level was considered as P< 0.05. Results: Serum cholesterol and LDL-c in the groups treated with ghee, olive oil and barley oil decreased significantly compared with that of the control group. HDL-c levels increased slightly in the group receiving ghee supplement. Also, the level of TG decreased significantly in the group treated with barley and ghee. In histological study of heart tissue, signs of atherosclerosis were found more in the group treated with barley. Conclusion: The results showed that consumption of ghee and olive oil have positive impact on blood lipid profiles and some of the factors associated with atherosclerosis.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Atherosclerosis, heart tissue, ghee, male rat, olive oil
نویسندگان مقاله
فرزانه رحیمی | farzane rahimi
msc student in physiology, department of biology, faculty of science, urmia university, urmia, iran
دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی جانوری، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
مهدی محمدزاده | mehdi mohamadzade
assistant professor, department of biology, faculty of science, urmia university, urmia, iran
استادیار،گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
صمد زارع | samad zare
professor, department of biology, faculty of science, urmia university, urmia, iran
استاد،گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه،ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
مینو ایلخانی پور | minoo ilkhanipour
assistant professor, department of biology, faculty of science, urmia university, urmia, iran
استادیار،گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
فرح فرخی | farah farokhi
associate professor, department of biology, faculty of science, urmia university, urmia, iran
دانشیار،گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
نشانی اینترنتی
http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-4883-64&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
بیولوژی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی-کامل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات