این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
، جلد ۲۴، شماره ۱۲۱، صفحات ۱۶۱-۱۷۱
عنوان فارسی
تأثیر عصاره های گال مازو بلوط بر رشد و تشکیل بیوفیلم استرپتوکوکوس موتانس
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: پوسیدگی دندان عفونتی است که با تشکیل پلاک دندانی که از نظر ساختاری نوعی بیوفیلم محسوب می شود، ایجاد می گردد. استرپتوکوکوس موتانس شاخصترین باکتری دهانی عامل ایجاد پلاک و پوسیدگی دندان است. هدف از این مطالعه ارزیابی فعالیت عصارههای اتانولی، متانولی، استونی و آبی گال مازو درختان بلوط بر رشد و جلوگیری از تشکیل بیوفیلم استرپتوکوکوس موتانس بوده است. مواد و روشها: از سویه باکتریایی . استرپتوکوکوس موتانس (ATCC: 25923) به عنوان سویه استاندارد در تشکیل بیوفیلم استفاده شد. عصارهها به روش خیساندن و سوکسله تهیه گردید. سری رقت 00/10 تا 16/0 میلیگرم در میلیلیتر از عصارهها در آب مقطر آماده گردید. اثر ضد میکروبی عصارهها بر رشد استرپتوکوکوس موتانس به روش انتشار چاهک و فعالیت ضدبیوفیلمی عصارهها به روش میکرودایلوشن با رنگ تنفسی TTC انجام گردید. مقایسه میانگینها با آزمون آنالیز واریانس انجام شد. یافتهها: عصارههای متانولی، اتانولی و استونی گال مازو خاصیت ضدباکتریایی برعلیه استرپتوکوکوس موتانس از خود نشان دادند. حداقل غلظت مهارکننده عصارهها بین 160 تا 320 میکروگرم در میلیلیتر و حداقل غلظت کشنده آنها 320 تا 640 میکروگرم در میلیلیتر بهدست آمد. عصاره آبی گال مازو فعالیت ضدمیکروبی نشان نداد. عصارههای گال مازو در غلظتهای بالاتر از 5/19 میکروگرم در میلیلیتر مانع از تشکیل بیوفیلم استرپتوکوکوس موتانس شد. استنتاج: عصارههای گال مازو مانع از رشد استرپتوکوکوس موتانس شدند. این عصارهها در ممانعت از تشکیل بیوفیلم استرپتوکوکوس موتانس بسیار مؤثر هستند. گالهای مازو عوامل ضدمیکروبی بالقوه مناسبی محسوب میشوند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of Oak Galls Extracts on Streptococcus mutans Growth and Biofilm Formation
چکیده انگلیسی مقاله
Background and purpose: Dental caries is a pathological infectious disease. It begins with the formation of dental plaques which is a structurally and functionally organized biofilm. Streptococcus mutans is the most important bacterium in the formation of dental plaque and dental caries. This study aimed at evaluating the antibacterial and antibiofilm activity of Quercus infectoria galls against Streptococcus mutans. Materials and methods: The bacterial strain used in this study was Streptococcus mutans (ATCC: 25923). Extracts were prepared by Soxehlet apparatus and maceration. They were then dissolved in sterile distilled water to a final concentration of 0.16 to 10.00 mg/ml. The antimicrobial activities of the extracts were determined using well diffusion method. The antibiofilm activities of the extracts were examined in a microdilution assay using TTC. Statistical analysis was performed in SPSS V.18. Results: The methanol, ethanol, and acetone extracts of Quercus infectoria galls showed strong inhibitory effects against Streptococcus mutans. The MIC values of extracts were similar and ranged from 160µg/ml to 320µg/ml, whereas the MBC values ranged from 320µg/ml to 640µg/ml. Aqueous extracts of oak galls did not show antimicrobial activity. The extracts of Quercus infectoria galls strongly inhibited the formation of Streptococcus mutans biofilms at concentrations higher than 19.5µg/ml. Conclusion: The extracts of Quercus infectoria galls displayed similarities in their antibacterial activity against Streptococcus mutans. Also, they were found effective in preventing biofilm formation of Streptococcus mutans. The galls of Quercus infectoria are considered potentially good sources of antimicrobial agent
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مریم محمدی سیچانی | maryam mohammadi sichani
اصفهان فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، گروه میکروبیولوژی
وجیهه کرباسی زاده | vajihe karbasizadeh
استادیار، گروه میکروبیولوژی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی فلاورجان (Islamic azad university of felavarjan)
سمانه چهارمیری دوخواهرانی | samaneh chaharmiri dokhaharani
کارشناسی ارشد میکروبیولوژی، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان
نشانی اینترنتی
http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-5029-109&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
میکروبیولوژی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی-کامل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات