این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
، جلد ۲۴، شماره ۱۲۰، صفحات ۱۰۰-۱۰۷
عنوان فارسی
تأثیر اسانس آویشن شیرازی بر اشرشیا کلی و لیستریا منوسایتوژنز تلقیح شده به گوشت چرخ شده ماهی فیتوفاک
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: اشرشیا کلی علت شایع مسمومیت غذایی است. سم ناشی از این باکتری، مخاط روده را تخریب میکند و باعث ایجاد دردهای شدید شکمی و اسهال میشود. لیستریا منوسایتوژنز عامل لیستریوزیس در حیوان و انسان بوده و از طریق غذاهای آلوده مانند پنیر، سبزیهای خام، سالاد و ماهی به انسان منتقل میشود. با توجه به احتمال بالای آلودگی ماهیان پرورشی به باکتریهای اشرشیا کلی و لیستریا مونوسیتوژنز، هدف مطالعه حاضر ارزیابی تأثیر اسانس آویشن شیرازی بر رفتار اشرشیا کلی و لیستریا منوسایتوژنز در گوشت چرخ شده ماهی فیتوفاگ نگهداری شده در دمای C° 4 بوده است. مواد و روشها: به نمونههای گوشت ماهی فیتوفاگ چرخ شده، دو باکتری اشرشیا کلی و لیستریا منوسایتوژنز به ترتیب با لوگ 5/4 و 6/4 در هر گرم تلقیح شد، سپس تیمارهای آویشن شیرازی در دو غلظت 8/0 و 2/1 درصد به نمونهها اضافه شدند. تمامی تیمارها و گروه شاهد (دارای باکتری و فاقد عصاره) در دمای یخچال برای مدت 72 ساعت نگهداری شدند. برای شمارش اشرشیا کلی و لیستریا منوسایتوژنز نیز از محیطهای کشت EC کروم آگار و لیستریا سلکتیو کروم آگار استفاده شد. یافتهها: نتایج نشان داد، غلظت 2/1 درصد آویشن دارای اثرات مهارکننده بیشتری نسبت به غلظت 8/0 درصد بوده ولی بااینوجود تأثیر آن بر اشرشیا کلی بهتر از لیستریا بوده و قادر به کاهش تعداد اشرشیا بعد از 48 ساعت است و اثر فوق نیز بهصورت باکتری کشی بوده، طوری که در زمانهای 48 و 72 ساعت هیچگونه رشدی از اشرشیا مشاهده نشد. تأثیر غلظتهای مورد استفاده آویشن بر لیستریا بهصورت اثر بازدارندگی بوده است. استنتاج: نتیجهگیری کلی آنکه اسانس آویشن شیرازی واجد اثرات باکتری کشی علیه اشرشیا بوده ولی بااینوجود تأثیر آن بر لیستریا چندان چشمگیر نبوده است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آویشن شیرازی، اشرشیا کلی، لیستریا منوسایتوژنز، فیتوفاگ.
عنوان انگلیسی
Effect of Boiss Zataria Multiflora Essential Oil on Escherichia coli and Listeria monocytogenes Inoculated into Ground Silver Carp (Hypophthalmichthys molitrix)
چکیده انگلیسی مقاله
Background and purpose: Escherichia coli is a common cause of food poisoning. After entering the body, toxins will release in the intestinal. Toxin derived from this bacterium can damage the intestinal mucosal and cause severe abdominal pain and diarrhea. Listeria monocytogenes in animals and humans causes a serious infection called listeriosis that could be transferred to humans through contaminated food such as cheese, raw vegetables, salads and fish. This study aimed at evaluating the effect of essential oil of Boiss Zataria multiflora on the behavior of E. coli and L. monocytogenes in ground silver carp (Hypophthalmichthys molitrix) stored at temperature C ° 4. Materials and methods: The samples were inoculated separately by E.coli and L. monocytogenes at 4.5 and 4.6 log CFU/gr, respectively. Then, treatments of B. Zataria multiflora were prepared in two concentrations of 0.8% and 1.2%. All samples in both treatment and control group were stored at refrigerator temperature for 72 hr. The number of E.coli and L. monocytogenes were counted daily by cultivation on the Ecc Chromagar liquid and listeria selective chromagar medium. Results: We observed significant antimicrobial effect in 1.2% concentration of B. Zataria multiflora, which was also able to reduce E. coli after 48 hours. This treatment had a high bactericidal effect, since no bacterial colonies were isolated at 48 and 72 hours. The studied concentrations of B. Zataria multiflora, showed inhibitory effects on L. monocytogenes. Conclusion: B. Zataria multiflora was found to have bactericidal activity against E.coli while this activity was not considerable against L. monocytogenes.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
زهرا یعقوب زاده | zahra yaghoubzadeh
faculty member caspian sea ecology research center, sari
مربی پژوهشی پژوهشکده اکولوژی دریای خزر،ساری
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده اکولوژی دریای خزر
رضا صفری | reza safari
faculty member caspian sea ecology research center, sari
مربی پژوهشی پژوهشکده اکولوژی دریای خزر،ساری
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده اکولوژی دریای خزر
نشانی اینترنتی
http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-4374-20&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی-کامل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات