این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، جلد ۲۴، شماره ۱۲۰، صفحات ۱۸۸-۲۰۸

عنوان فارسی آنتی‌اکسیدان‌ها و برخی از روش‌های متداول اندازه گیری آن‌ها، مقاله مروری
چکیده فارسی مقاله پاتولوژی بیماری‌های متعددی مستلزم تخریب اکسیداتیو اجزا، سلولی است؛ از جمله این بیماری‌ها می‌توان به مشکلات قلبی‌عروقی، آترواسکروروزیس، التهاب، سرطان، سمیت با برخی داروها، دیابت، پیری و بیماری‌های نرودژنراتیو مانند آلزایمر و پارکینسون اشاره کرد. هنگامی که سلول‌های بدن با مصرف اکسیژن، انرژی تولید می‌کنند، با تولید ATP در میتوکندی رادیکال‌های آزاد تولید می‌شوند که عموماً گونه‌های فعال اکسیژن هستند. این ذرات توانایی تخریب DNA را داشته و با بسیاری از مشکلات سلامتی وابسته به سن در ارتباطند. کاستن از تخریب اکسیداتیو یکی از مهم‌ترین راه‌ها برای پیشگیری از این مشکلات است زیرا آنتی‌اکسیدان‌ها از حمله گونه‌های فعال اکسیژن جلوگیری کرده و واکنش‌های رادیکالی را پایان می‌دهند. امروزه آنتی‌اکسیدان‌ها در بسیاری از غذاها و محصولات کشاورزی یافت می‌شوند. در سال‌های اخیر توجه زیادی به بررسی خواص آنتی‌اکسیدانی گیاهان و استفاده از آن‌ها شده است. در این مقاله مروری به روش معمول سنجش فعالیت آنتی‌اکسیدانی در عصاره‌های گیاهی پرداخته شده است. روش‌هایی از قبیل به-دام‌اندازی رادیکال‌های آزاد DPPH، پراکسید هیدروژن، رادیکال کاتیون ABTS و نیتریک اکساید، توانایی شلاته کردن فلزات مانند آهن و مس، سنجش قدرت احیاءکنندگی ، توانایی احیاءکنندگی آهن (FTC) و همچنین تست FRAP مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله رادیکال آزاد، آنتی‌اکسیدان، گونه‌های فعال اکسیژن، شلاته کردن

عنوان انگلیسی A Review on Antioxidants and Some of their Common Evaluation Methods
چکیده انگلیسی مقاله The pathology of numerous chronic diseases, such as cardiovascular dysfunctions, atherosclerosis, inflammation, carcinogenesis, drug toxicity, diabetes mellitus, aging and neurodegenerative involves oxidative damage to cellular components. When body cells use oxygen to generate energy, free radicals are created as a consequence of adenosine triphosphate (ATP) production by the mitochondria which are generally reactive oxygen species (ROS). ROS capable of causing damage to DNA, have been associated with many health problems related to advancing age. Antioxidants terminate direct ROS attacks and radical-mediated oxidative reactions, therefore, minimizing oxidative damage is one of the most important approaches to the primary prevention of aforementioned diseases and health problems. Antioxidants are abundant in certain foods and agricultural products. In recent years, great attention has been paid to the role of natural antioxidants that may be used for human consumption. In this paper different methods for evaluation of antioxidant activity including 1,1-diphenyl picrylhydrazyl (DPPH), azinobis (3-ethylbenzothiazoline-6-sulfonate) (ABTS), hydrogen peroxide and nitric oxide radical scavenging activities, iron and copper chelating capacities, assay of reducing power, ferric reducing power (FTC) and ferric-reducing antioxidant power assay (Frap) are discussed.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله معصومه خلیلی | masoumeh khalili
pharmaceutical sciences, pharmaceutical sciences research center and student research committee, faculty of pharmacy, mazandaran university of medical sciences, sari
مرکز تحقیقات علوم دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی مازندران (Mazandaran university of medical sciences)

محمد علی ابراهیم زاده | mohammad ali ebrahimzadeh
department of medicinal chemistry, pharmaceutical sciences research center, faculty of pharmacy, mazandaran university of medical sciences, sari
شیمی دارویی، مرکز تحقیقات علوم دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی مازندران (Mazandaran university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-4374-9&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده داروسازی
نوع مقاله منتشر شده مروری
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات