این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
، جلد ۲۴، شماره ۱۲۰، صفحات ۲۸۳-۲۹۴
عنوان فارسی
تعیین اثر کاهش کادمیوم بافتی ب هوسیله باکتر یهای پروبیوتیک (لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدو باکتریوم لاکتیس) القاء شده در دستگاه گوارش مو شهای صحرایی
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: کادمیوم فلزی سمی با نیمه عمری طولانی است که عمدتاً در کبد و کلیه ها تجمع می یابد. این مطالعه به بررسی اثر دریافت خوراکی دو گونه باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم لاکتیس به طور جداگانه و ترکیب با هم، بر حذف کادمیوم در سیستم گوارشی و تجمع آن در کبد موشهای صحرایی طی چهار هفته پرداخته است. مواد و روشها: سه گروه از حیوانات آزمایشگاهی روزانه قبل از مواجهه خوراکی با محلول کادمیوم (CdC12)، با محلولهای باکتریایی گاواژ شدند و در گروهی دیگر حیوانات تنها با کلرید کادمیوم مواجهه شدند. در پایان هفته دوم و چهارم نمونه گیری از کبد حیوانات انجام شده و غلظت کادمیوم در آنها پس از اندازه گیری به وسیله دستگاه پلاروگراف، مورد بررسی آماری قرار گرفت. یافته ها: بررسی داده های هفته دوم نشان داد، غلظت کادمیوم در گرو ههای دریافت کننده باکتری پروبیوتیک از گروه دریافت کننده کادمیوم به تنهایی بیشتر است؛ در نتایج هفته چهارم دیده شد که غلظت کادمیوم در تمامی گروههای پروبیوتیکی از گروه کادمیوم به تنهایی کمتر است و این تفاوت تنها در گروه بیفیدوباکتریوم معنادار دیده شد. استنتاج: به طور کلی با توجه به مشاهده تأثیر بهتر در گروه دریافت کننده بیفیدوباکتریوم و ضعیف بودن عملکرد دیگر گروه ها، همچنین با توجه به اثرات فیزیولوژیکی مفید حاصل از مصرف این باکتری ها از جمله خواص آنتی اکسیدانی به در تولید فرآورده های پروبیوتیک با هدف کاهش آسی بهای BB نظر می رسد، استفاده از گونه بیفیدوباکتریوم لاکتیس 12 ناشی از مواجهه با کادمیوم مفید باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The Effect of Probiotic Bacteria (Lactobacillus acidophilus and Bifidobacterium lactis) on ReducingTissue Cadmium Induced in the Rat Gastrointestinal Tract
چکیده انگلیسی مقاله
Background and purpose: Cadmium (Cd) is a toxic metal with a long half-life that usually accumulates in liver and kidney. This study assessed the effect of two probiotic bacteria (Lactobacillus acidophilus and Bifidobacterium lactis) on gastrointestinal cadmium elimination and accumulation of cadmium in rats’ liver within 4 weeks. Materials and methods: Experimental animals in three groups received daily bacterial oral solution before cadmium exposure while the animals in another group were only exposed to cadmium (CdCl2) daily. At the end of the second and fourth week, liver from each sacrificed rat were dissected out and cadmium concentration in samples was determined using polarography system. Results: Second week sampling revealed higher amount of cadmium in the groups receiving probiotics compared to that of the group that received only Cd. In fourth week, liver cadmium concentration in the groups that received probiotic was lower than the cadmium alone group. But this difference was only significant in the group that received Bifidobacterium. Conclusion: This study showed Bifidobacterium BB12 as the most effective in reducing the concentration of cadmium in liver. Therefore, considering the physiological benefits of probiotic bacteria, this strain could be used as a supplementary in probiotic products to protect against heavy metal toxicity.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
رقیه زارع | roghayeh zare
food safety and hygiene, school of health, zanjan university of medical sciences, zanjan
بهداشت و ایمنی مواد غذایی، دانشکده بهداشت و پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زنجان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Zanjan university of medical sciences)
مهران محسنی | mehran mohseni
department of food and drug control, school of pharmacy, zanjan university of medical sciences, zanjan
گروه کنترل غذا و دارو، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی زنجان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Zanjan university of medical sciences)
محمد مظلومی | mohammad mazloomi
department of food hygiene and quality control, school of nutrition and food sciences, food sciences research center, shiraz university of medical sciences, shiraz
گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، مرکز تحقیقات و دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شیراز (Shiraz university of medical sciences)
محمدرضا اسکندری | mohammadreza eskandari
department of pharmacology and toxicology, school of pharmacy, zanjan university of medical sciences, zanjan
گروه فارماکولوژی و س مشناسی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی زنجان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Zanjan university of medical sciences)
کورش کمالی | koorosh kamali
department of food safety and hygiene, school of health, zanjan university of medical sciences, zanjan
گروه بهداشت و ایمنی مواد غذایی، دانشکده بهداشت و پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زنجان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Zanjan university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-4374-26&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی-کامل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات