این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، جلد ۲۴، شماره ۱۱۹، صفحات ۱۹-۲۸

عنوان فارسی در شیرهای M بررسی تغییرات غلظت آفلاتوکسین ۱ خام، پاستوریزه و مدارس شهرستان شاهرود
چکیده فارسی مقاله ترکیبی سمی است و توسط آژانس بین المللی تحقیقات سرطان - سازمان جهانی M سابقه و هدف: آفلاتوکسین 1 قرار داده شده است بنابراین پایش آن در شیر از اهمیت زیادی برخوردار است. هدف این پژوهش، IIB بهداشت در کلاس در شیرهای مدارس، خام و پاستوریزه تولید شده در شهرستان شاهرود بوده است. M تعیین غلظت آفلاتوکسین 1 مواد و رو شها: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، نمونه های شیر خام ( 130 نمونه) از 4 مرکز جمع آوری و 14 محل تولید، نمونه های شیر پاستوریزه ( 28 نمونه) از 3 شرکت تولیدی و نمون ههای شیر مدارس ( 13 نمونه) از 3 شرکت شهرستان (دو برند)، در دو فصل تابستان و زمستان (برای شیر مدارس در پائیز و زمستان) جمع آوری شد. نمونه ها پس از خالص سازی در با دتکتور فلورسنس مورد High-performance liquid chromatography (HPLC) ستون ایمنوافینیتی با استفاده از روش آزمایش قرار گرفته اند. در تابستان، زمستان و در مجموع در شیر خام به ترتیب برابر با M یافته ها: میانگین و انحراف معیار غلظت آفلاتوکسین 1 37/0 ± 8/ 16 و 4 /8 ± 13/0 ،52/1 ± 36/ 73 ، در شیر پاستوریزه به ترتیب برابر با 6 /8 ± 114/ 24/8 و 6 ± 36/5 ،110/3 ± 37/5 29 نانوگرم در کیلوگرم بود . کم ترین مقدار /5 ± 16/ 32 و 9 /5 ± 17/ 1 ،28/1 ±14/ و در شیر مدارس به ترتیب برابر با 8 در شیرخام (در حد غیرقابل تشخیص) در فصل زمستان و بی شترین مقدار آن ( 743 نانوگرم در کیلوگرم ) در M آفلاتوکسین 1 28 درصد از / 3 و 6 / 40 درصد از نمونه های شیرخام؛ 6 / 15 و 0 / تابستان بود. بر اساس استاندارد ایران و اتحادیه اروپا به ترتیب 4 بیش تر از حد مجاز داشته اند. M 15 درصد از شیر مدارس، غلظت آفلاتوکسین 1 / نمونه های شیر پاستوریزه و صفر و 4 در دو فصل (در تابستان بی ش تر از زمستان ) M استنتاج: با توجه به تفاوت معنی دار میانگین غلظت آفلاتوکسین 1 بنابراین مقایسه خوراک دام در دو فصل و کنترل بیش تر آن در تابستان از نظر نوع، فرآوری و نحوه نگهداری توصیه می گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله M شیر خام، شیر پاستوریزه، شیر مدارس، آفلاتوکسین 1

عنوان انگلیسی Seasonal Variation of Aflatoxin M1Contamination in Raw, Pasteurized and School Milk in Shahrood, Iran
چکیده انگلیسی مقاله Background and purpose: Aflatoxin M1 is a toxic compound that is placed in class IIB (carcinogenic) by the WHO- International Agency for Research on Cancer, so its monitoring in milk is a great public health issue. The purpose of this study was to determine the concentration of aflatoxin M1 in raw, pasteurized milk and samples of milk produced for school milk project in Shahrood, Iran. Materials and methods: In this descriptive-analytical study, 130 raw milk samples were collected from 4 collection centers and 14 production sites. Also, samples of 28 pasteurized milk from 3 producing company and 13 samples prepared for school milk project (in autumn and winter) from two brands were collected in summer and winter and analyzed by HPLC-fluorescence following immunoaffinity purification. Results: In samples of raw milk the mean concentration of Aflatoxin M1 in summer and winter were110.3± 137.5 and 24.8± 36.51ng/kg, respectively. In summer and winter the level of Aflatoxin M1 contamination in pasteurized milk and school milk were 52.1± 36.6, 16.8± 13.0, 28.1± 14.8, and 32.5± 171ng/kg, respectively. In all samples significant differences were observed between seasons. The minimum and maximum levels of aflatoxin M1 in raw milk were determined zero (undetectable) in winter and 743 ng/kg in summer, respectively. Conclusion: Significant differences in the mean concentration of aflatoxin M1 in studied seasons, indicates the necessity for appropriate monitoring on animal food in summer and winter and more controlling measurements in summer on type, processing and storage of animal food.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله raw milk, pasteurized milk, School milk, Aflatoxin M1

نویسندگان مقاله خلیل الله معینیان | khalilollah moeinian
department of environmental health engineering, damghan faculty of health, semnan university of medical sciences, semnan, iran
گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت دامغان، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی سمنان (Semnan university of medical sciences)

طیبه راستگو | tayyabeh rastgoo
damghan faculty of health, semnan university of medical sciences, semnan, and msc student in enviromental engineering, faculty of environment and energy, science and research branch, islamic azad university, tehran, iran
دانشکده بهداشت دامغان، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان، ایران و دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست، دانشکده محیط زیست و انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)


نشانی اینترنتی http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3397-50&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بهداشت محیط زیست
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی-کامل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات