این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، جلد ۲۴، شماره ۱۱۹، صفحات ۲۱۳-۲۲۲

عنوان فارسی مروری برآلودگی فراورده های غذایی با منشا دامی به باقی مانده‌های آنتی بیوتیکی طی سه دهه اخیر در ایران
چکیده فارسی مقاله امروزه مصرف فرآورده‌های غذایی با منشأ دامی که ممکن است حاوی باقی‌مانده‌های آنتی‌بیوتیکی باشند، نگرانی‌های زیادی را برای مصرف‌کنندگان ایجاد کرده است. از مهم‌ترین خطر باقیمانده‌های آنتی‌بیوتیکی در مواد غذایی، بروز مقاومت دارویی در برابر باکتری‌های پاتوژن در بدن مصرف‌کنندگان می‌باشد.بررسی حاضر مروری جامع است که در آن مطالعات صورت گرفته طی سی سال گذشته در ایران، روی مواد غذایی با منشا دامی، از لحاظ حضور و تعیین بقایای آنتی‌بیوتیکی و با استفاده از روش‌های مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. این اطلاعات از پایگاه‌های جست‌وجوی PubMed، ScienceDirect،SID ،MagIran و سایر بانک مقالات جمع‌آوری و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند.مشاهده بقایای آنتی‌بیوتیکی بالا در مواد غذایی با منشا دامی ضرورت تبیین استانداردهایی برای کنترل کیفیت این دسته از مواد غذایی را نشان می‌دهد. استفاده از تکنیک‌های مناسب جهت اندازه‌گیری و خنثی‌سازی این مواد در آزمایش‌های مرسوم مواد غذایی باید بیش‌تر مورد توجه قرار گرفته و جزء تست‌های الزامی بررسی کیفیت این گروه از مواد غذایی قرار گیرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بقایای آنتی بیوتیک، فراورده‌های غذایی

عنوان انگلیسی A Review on Antibiotic Residues in Animal-derived Foods in Iran over the Last Thirty Years
چکیده انگلیسی مقاله Antibiotics residues in animal derived food products are a great concern for public health. The major risk associated with this problem is drug resistance in pathogenic bacteria in consumers.This survey is a comprehensive review of many studies carried out by scientists in Iran in food hygiene, livestock breeding and toxicology over the last thirty years. Food samples were examined by different analytical methods. Data was collected from databases including pubmed, science direct, SID, magiran, etc.High levels of antibiotic residues in food products need revision of national standards for antibiotic residues in these products. Also, application of appropriate techniques for measuring antibiotic residues in food products in Iran is essential for quality control.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Antibiotic residues, allergic reactions, food products

نویسندگان مقاله رزاق محمودی | razzagh mahmoudi
assistant professor, department of food hygiene and aquatics, faculty of veterinary medicine, university of tabriz, tabriz, iran
علوم پزشکی مازندران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی مازندران (Mazandaran university of medical sciences)

علی گلچین | ali golchin
doctor of veterinary medicine student, faculty of veterinary medicine, university of tabriz, tabriz, iran
تبریز دانشگاه تبریز، دانشکده دامپزشکی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)

آیدا فرهودی | aida farhoodi
msc student of food safety and hygiene, faculty of public health, qazvin university of medical sciences, qazvin, iran
علوم پزشکی مازندران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی مازندران (Mazandaran university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-29-259&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بهداشت
نوع مقاله منتشر شده مروری
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات