این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
، جلد ۲۴، شماره ۱۱۷، صفحات ۳۹-۵۴
عنوان فارسی
مطالعه خواص ضدباکتریایی عصاره های متانولی، اتری و آبی برخی از گونه های سیانوباکتری ها در شرایط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: سیانوباکتری ها منبع غنی از متابولیت های ثانویه هستند. باتوجه به مقاومت روزافزون میکروارگانیسم های بیماری زا به آنتی بیوتیک ها وگرایش عمومی به ترکیبات طبیعی، شناسایی سیانو باکتری های توانمند جهت استخراج ترکیبات ضدمیکروبی اهمیت دارد. هدف اصلی ای نمطالعه بررسی اثرات ضدباکتریایی برخی ازگون ههای سیانوباکتری ها می باشد. مواد و رو شها: در این مطالعه تجربی، سویه های سیانوباکتری فیشرلا آمبیگوآ، سینکوکوس الانگاتو سو شیزوتریکس و اجینات ااز کلکسیون ریزجلبک ها در پژوهشکده علوم پایه کاربردی جهاد دانشگاهی تهیه شدن د. عصاره گیری با آغشته کردن بیوماس سیانوباکتری با حلال و سپس صاف و خشک کردن مخلوط حاصل صورت گرفت. به منظور بررسی اثر ضدباکتریایی از روش انتشار در دیسک و برای تعیین حداقل غلظت مهارکننده از روش براث میکرودیلوشن استفاده شد. یافته ها: نتایج نشان داد هر سه عصاره متانولی، اتری و آبی فیشرلا آمبیگوآو عصاره آبی سینکوکوس الانگاتوس دارای اثرات ضدباکتریایی قابل ملاحضه ای بودند. عصاره اتری فیشرلا آمبیگوآب یش ترین تاثیر را بر استافیلوکوکوس اورئو سو 32 میلی متر بود . / 31 و 67 / استافیلوکوکوس اپیدرمی سداشت، به طوری که میانگین قطر هاله اطراف آن ها به ترتیب 67 موثرترین عصاره بر باکتری های گرم منفی عصاره آبی سینکوکوس الانگاتوسو موثرترین عصاره بر باکتری های گرم مثبت عصاره اتری فیشرلا آمبیگوبآود. استنتاج: دو گونه سیانوباکتری فیشرلا آمبیگوآو سینکوکوس الانگاتو س دارای فعالیت ضدمیکروبی قابل توجهی هستند. عصاره آبی سینکوکوس الانگاتوس بهترین عصاره برای جداسازی ترکیبات ضدباکتریایی و همچنین دیاتیل اتر بهترین حلال برای استخراج ترکیبات ضدمیکروبی از گونه فیشرلا آمبیگوآ می باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
سیانوباکتری، ضدباکتریایی، ترکیبات طبیعی، براث میکرودیلوشن
عنوان انگلیسی
In vitro Antibacterial Activity of Methanol, Ether and Aqueous Extracts in Some Species of Cyanobacteria
چکیده انگلیسی مقاله
Background and purpose: Cyanobacteria are rich sources of secondary metabolites. Antibiotic resistant pathogens are rising and people are more interested in using natural products these days. Hence, identifying competent cyanobacteria for the extraction of antimicrobial compounds is of great benefit. The main objective of this study was to investigate the in vitro antibacterial activity of methanol, ether and aqueous extracts of some species of cyanobacteria. Materials and methods: In this experimental study, the cyanobacteria of Fischerella ambigua, Synechococcus elongatus and Schizothrix vaginata were obtained from the culture collection of algae at the Iranian Academic Centre for Education, Culture and Science. Extraction was performed by adding the solvent to cyanobacterial biomass and then filtering and drying of the mixture. The antimicrobial effect was studied using disk diffusion method and broth microdilution method was applied to determine the minimum inhibitory concentration. Results: Results showed that methanol, ether and aqueous extracts of Fischerella ambigua and aqueous extract of Synechococcus elongatus had considerable antibacterial activity. Ether extract of Fischerella ambigua was the most effective against Staphylococcus aureus and Staphylococcus epidermidis, and the average diameter of inhibition zone were 31/67 and 32/67 mm, respectively. The most effective extracts against gram-negative and gram-positive bacteria were the aqueous extract of Synechococcus elongatus and the ether extract of Fischerella ambigua, respectively. Conclusion: Two species of cyanobacteria Fischerella ambigua and Synechococcus elongatus were found with significant antimicrobial activity. The aqueous extract of Synechococcus elongatus was the best for isolation of antibacterial compounds and diethyl ether was an efficient solvent for the extraction of antimicrobial compounds from Fischerella ambigua species.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سلمان احمدی اسبچین | salman ahmadi esbechin
department of cell and molecular biology, faculty of basic science, university of mazandaran, babolsar, iran
گروه زیست شناسی سلولی و مولکولی، دانشکده علوم پایه ، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه مازندران (Mazandaran university)
معین صفری | moein safari
department of biology, faculty of basic science, ilam university, ilam, iran
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ایلام (Ilam university)
ندا سلطانی | neda soltani
iranian academic centre for education, culture and science, shahid beheshti university, tehran, iran
پژوهشکده علوم پایه کاربردی، جهاد دانشگاهی، دانشگاه شهید بهشتی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید بهشتی (Shahid beheshti university)
مریم کمالی | maryam kamali
school of nursing, islamic azad university, tehran medical branch, tehran, iran
دانشکده پرستاری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3397-31&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
میکروبیولوژی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی-کامل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات