این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
بهره برداری و پرورش آبزیان
، جلد ۶، شماره ۳، صفحات ۵۱-۵۹
عنوان فارسی
مروری بر اهمیت تورین در آبزیپروری و نقش آن در رشد و فیزیولوژی ماهی
چکیده فارسی مقاله
تورین یک اسید آمینه است که به میزان زیاد در بدن ماهی وجود دارد ولی در ساختار پروتئین شرکت نمیکند. مقدار تورین در منابع گیاهی کم است و استفاده از این منابع در جیره ماهی نیاز به استفاده از تورین در جیره را افزایش میدهد. این ماده دارای نقشهای زیادی در ماهی است که میتوان به متابولیسم چربی، پایداری غشاء سلولی، افزایش ایمنی و بهبود وضعیت آنتی اکسیدانی اشاره کرد. در این مقاله، مطالعات انجام شده روی اثر تورین بر ماهی جمعبندی شده است و نتیجه حاکی از این است که افزودن تورین اثرات مثبتی بر ماهی دارد. همچنین، نتایج مطالعات اخیر نشان میدهد که مقادیر بالای تورین باعث اثر منفی بر رشد و سلامت ماهی میشوند. در مجموع، اثر تورین بر ماهی وابسته به شرایط مختلف است و نوع گونه ماهی و ترکیب جیره غذایی باید مد نظر قرار گیرد؛ زیرا اگرچه افزودن تورین باعث افزایش رشد، بهبود متابولیسم چربی، وضعیت آنتی-اکسیدانی و وضعیت اسمزی میشود، مقادیر بالای تورین باعث کاهش رشد، تضعیف ایمنی، استرس اکسیداتیو و آسیب به کبد میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
تورین، رشد، تغذیه، فیزیولوژی،
عنوان انگلیسی
A review on importance of taurine in aquaculture and it effect on fish growth and physiology
چکیده انگلیسی مقاله
Taurine is an amino acid that found at high concentration in fish body, but does not contribute in protein structure. Plant sources have low taurine content and use of these sources in fish diet resulted in increased taurine application in the diet. This compound has many roles in fish including lipid metabolism, cell membrane stability, immune augmentation and improvement in antioxidant status. In this paper, studies on the effects of taurine on fish have been concluded and the result suggests that taurine supplementation is beneficial for fish. Also, recent studies show that excess taurine supplementation deteriorates fish growth and health. In conclusion, effect of taurine on fish is dependent on a variety of conditions and fish species and dietary composition should be considered; because, although taurine supplementation leads to growth promotion, and improvement in lipid metabolism, antioxidant and osmotic status, high levels of taurine results in growth depression, immunosuppression, oxidative stress and hepatic injury.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
taurine, growth, nutrition, physiology
نویسندگان مقاله
سید مرتضی حسینی |
عضو هیئت علمی. مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آبهای داخلی-گرگان
نشانی اینترنتی
http://japu.gau.ac.ir/article_4027_b1701df1b7e9ddf3ebb9239424e0de63.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/660/article-660-605332.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات