این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
، جلد ۲۴، شماره ۱۱۷، صفحات ۱۶۵-۱۷۲
عنوان فارسی
بررسی میزان سرب، کادمیوم و کروم در قارچ های تکمه ای خوراکی عرضه شده در سطح شهر ساری در سال ۱۳۹۱
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: قارچها حاوی مقادیر اندکی کالری و مقادیر قابل توجهی از پروتئینهای گیاهی، ویتامین، مواد معدنی، آمینو اسید و فیبر هستند و غذایی با ارزش محسوب میشوند. در قارچها ممکن است آلودگی به انواع فلزات سنگین مانند سرب، کادمیوم و کرومو ... وجود داشته باشد که به نوع و فیزیولوژی انواع قارچ و اکوسیستم آنها بستگی دارد. هدف از این مطالعه تعیین میزان سرب، کروم و کادمیوم در قارچهای تکمهای خوراکی شاخص توزیع شده در سطح عرضه شهر ساری است. مواد و روشها: تحقیق حاضر به روش آزمایشگاهی و بر روی 108 نمونه قارچ شاخص تجاری با بیشترین عرضه در سطح شهر ساری که به صورت کدهای 1 تا 6 شماره گذاری شده در دو قسمت ساقه و کلاهک قارچ انجام شد. در نهایت عناصر سرب، کروم و کادمیوم با بهرهگیری از دستگاه اسپکترومتر جذب اتمی مورد بررسی و تعیین قرار گرفت. یافتهها: سطح غلظت سرب و کادمیوم در تمامی نمونهها کمتر از حد مجاز تعیین شده در استاندارد فوقالذکر میباشد ولی سطح غلظت کروم در تمامی نمونهها بیشتر از استاندارد کدکس « 20/0 میلیگرم بر کیلوگرم» بوده است. همچنین PTWI به دست آمده نیز نشان داد فقط مقدار کروم در کلاهک برابر با حد استاندارد میباشد و سایر نمونهها کمتر از حد استاندارد است. استنتاج: این میزان بالای کروم در قارچ میتواند ناشی از مقدار بالای کروم در مواد مورد نیاز برای پرورش قارچ (کمپوست) و یا آلودگی آب باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کادمیوم ، کروم، قارچ های تکمه ای
عنوان انگلیسی
The Levels of Lead, Cadmium and Chromium in Edible Mushrooms in Sari, 2012
چکیده انگلیسی مقاله
Background and purpose: Mushrooms are highly nutritive, since they are low in calories and contain significant amounts of vegetative proteins, vitamins, minerals, amino acid, and fiber. Mushrooms might be contaminated by heavy metals such as lead, cadmium, chromium, etc. This contamination depends on type of mushrooms, their physiology, and ecosystem. The present study aimed at determining the amount of lead, cadmium and chromium in edible mushrooms disturbed in the city of Sari (north of Iran). Material and methods: This study was done in laboratory on 108 samples of commercial mushrooms widely found in supermarkets in Sari. They were coded 1 to 6 and their stem and cap were studied. Finally, the amount of lead, cadmium, and chromium were determined using atomic absorption spectrometer (AAS). Results: The concentrations of lead and cadmium were found to be less than standard levels recommended by Codex guidelines. But the amount of chromium in all samples was observed to be more than Codex standards (20 mg/kg). The Provisional Tolerable Weekly Intake (PTWI) for chromium in cap was similar to standard levels while this was lower in stem. Conclusion: High concentrations of chromium could be due to high levels of that found in composts used for growing mushrooms or contaminated water.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Edible mushroom, lead, chromium, cadmium, Sari
نویسندگان مقاله
محمد شکرزاده | mohammad shokrzadeh
associate professor, pharmaceutical research center, department of toxicology and pharmacology, faculty of pharmacy, mazandaran university of medical sciences, sari, iran
علوم پزشکی مازندران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی مازندران (Mazandaran university of medical sciences)
نرگس آماده جویباری | narges amadeh juybary
msc student in toxicology, student research committee, faculty of medicine, mazandaran university of medical sciences, sari, iran
علوم پزشکی مازندران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی مازندران (Mazandaran university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-29-218&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
داروسازی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی-کامل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات