این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، جلد ۲۴، شماره ۱۱۲، صفحات ۱۲۸-۱۴۰

عنوان فارسی مروری بر پروبیوتیک‌ها و نقش آن‌ها در مقابله با سرطان
چکیده فارسی مقاله پروبیوتیک‌ها میکروارگانیسم‌های زنده و مفیدی هستند که در صورت مصرف در انسان یا حیوان و با اثر بر فلور میکروبی بدن باعث بروز اثرات مفیدی بر سلامتی میزبان می‌شوند. امروزه پروبیوتیک‌ها به عنوان عاملی برای پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری‌های عفونی و سرطانی شناخته شده‌اند. خاصیت ضد کارسینوژنیک پروبیوتیک‌ها با خنثی‌سازی مسمومیت موادی که باعث آسیب‌های ژنی می‌گردند، صورت می‌‌گیرد. هدف از مطالعه حاضر، مرور نظام‌مندی بر مطالعات گذشته در بررسی اثرات مثبت پروبیوتیک‌ها بر سلامتی و ارتباط آن‌ها با سرطان بود. مقالات مرتبط با موضوع در پایگاه‌های Springer، Science Direct و Google Scholar به زبان انگلیسی جستجو و کارآزمایی‌های بالینی و مقالات مروری سیستماتیک که اثرات پروبیوتیک‌ها را در پیشگیری و درمان سرطان بررسی کرده بودند، وارد مطالعه شدند. از نظر شاخص‌های مورد ارزیابی، نوع پروبیوتیک مورد استفاده، نوع میزبان و شرایط آزمایش تفاوت‌هایی در مقالات مشاهده شد. نتایج تحقیقات حاکی از آن بود که باکتری‌ها و مخمرهای پروبیوتیک می‌توانند سمیت حاصل از سرطان‌زاها را از بین ببرند و باعث القای مرگ سلول‌های سرطانی در شرایط آزمایشگاهی شوند. همچنین مصرف پروبیوتیک‌ها سبب کاهش خطر ابتلا به سرطان، تقویت سیستم ایمنی و مبارزه با عوامل سرطان‌زا می‌گردد. با وجود شواهد قابل قبول در مورد خواص ضد سرطانی آن‌ها، مطالعات در مورد انسان محدود است؛ بنابراین به برنامه‌ریزی‌هایی برای مطالعات بالینی دقیق در مورد انسان نیاز می‌باشد تا بتوان از اطلاعات به دست آمده جهت درمان استفاده نمود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پروبیوتیک‌ها، سرطان، سیستم ایمنی، درمان

عنوان انگلیسی An overview of probiotics and their role in cancer management
چکیده انگلیسی مقاله Probiotics are alive microorganisms which have useful effects on health of host by balancing its intestinal micro flora. Nowadays, probiotics are known as a factor for prevention of infectious diseases and cancer. Anti cancer properties of probiotics exert with the detoxification of materials that cause genetic damages. The present study aimed to systematically review on studies in checking positive effects of probiotics on health and their association with cancer. Related articles were searched in English at ACM, IEEE, Springer, Science Direct, Google Scholar, clinical trials and systematic review literatures that have assessed effects of probiotics at prevention and treatment of cancer, enrolled in this study. There was a wide variation among studies in imaging parameters, type of used probiotics, host type and test conditions. The results implied that probiotic bacteria and yeasts can eliminate toxicity of carcinogens and induce cancer cell death in vitro. In addition, consumption of probiotics caused reduced cancer risk, stimulation of immune system and struggle to carcinogens. Despite acceptable evidence about their anti-cancer properties, studies in humans are still limited. Therefore, there is a need to plan for detailed clinical studies on human in such a way obtained information can be used to treat.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Probiotics, Cancer, Immune System, Treatment

نویسندگان مقاله فرزانه بنیادی | farzaneh bonyadi
علوم پزشکی مازندران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی مازندران (Mazandaran university of medical sciences)

امیر توکمه چی | amir tukmechi
علوم پزشکی مازندران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی مازندران (Mazandaran university of medical sciences)

هادی محب علیان | hadi mohebalian
علوم پزشکی مازندران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی مازندران (Mazandaran university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3069-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده ایمونولوژی
نوع مقاله منتشر شده مروری
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات