این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، جلد ۲۳، شماره ۱۱۰، صفحات ۱۳۷-۱۴۴

عنوان فارسی تعیین میزان آلودگی به آفلاتوکسین در ماءالشعیرهای توزیع شده در استان لرستان با استفاده از روش کروماتوگرافی مایع با کارکرد عالی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: آفلاتوکسین‌ها یکی از مهم‌ترین مایکوتوکسین‌ها می‌باشند که دارای اثرات جهش‌زایی، سرطان‌زایی و ناقص‌الخلقه‌زایی هستند. این سموم در انواع مختلف مواد غذایی از جمله غلات و فراورده‌های آن یافت می‌شوند. ماءالشعیر فراورده‌ای است که از عصاره مالت تولید می‌شود. چناچه جو استفاده شده به آفلاتوکسین آلوده باشد، عصاره مالت تولید می‌شود و در نهایت، ماءالشعیر به دست آمده به آفلاتوکسین آلوده خواهد بود. از آن جایی که مصرف ماءالشعیر در جامعه رو به افزایش است و با توجه به مستعد بودن این فراورده به آلودگی سموم قارچی، در این تحقیق به ارزیابی میزان آفلاتوکسین‌ها در ماءالشعیر پرداخته شد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه، 100 نمونه ماءالشعیر از شهرهای مختلف استان لرستان در 6 ماهه اول سال 1392 جمع‌آوری شد و مقادیر آفلاتوکسین‌های 1B، 2B، 1G و 2G در نمونه‌ها اندازه‌گیری گردید. جهت خالص‌سازی سموم از ستون‌های ایمونوافینیتی و برای شناسایی و تعیین مقدار از دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی عالی و دتکتور فلورسانس استفاده گردید. یافته‌ها: در بازه‌ی زمانی جمع‌آوری نمونه‌های ماءالشعیر، هیچ یک از نمونه‌ها به آفلاتوکسین آلوده نبودند. استنتاج: از آن جایی که آفلاتوکسین‌ها در هیچ یک از نمونه‌های مورد بررسی یافت نشدند، به نظر می‌رسد مصرف این نمونه‌ها مشکلی برای سلامتی مصرف کنندگان ایجاد نمی‌کند. این مطالعه، اولین مطالعه‌ای است که در ایران به منظور تعیین میزان آفلاتوکسین در ماءالشعیر انجام شده است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آفلاتوکسین‌ها، ماءالشعیر، کروماتوگرافی مایع با کارایی عالی

عنوان انگلیسی Survey of aflatoxins in non-alcoholic beers sold in Lorestan Province, Iran, by high-performance liquid chromatography
چکیده انگلیسی مقاله Background and purpose: Aflatoxins are of the most important groups of mycotoxins recognized to be teratogen, mutagen, and carcinogen. Aflatoxins have been detected in a number of foods including cereals and cereal products. Beers are often derived from malted cereal grain most commonly malted barley and malted wheat. Contaminated cereals to aflatoxins results in malt and beers consumption with them. Materials and methods: This study was carried out to evaluate the content of aflatoxins in 100 non-alcoholic beers collected randomly from supermarkets of Lorestan province, Iran, in first six-month of 2013. Aflatoxins were cleaned up with immune affinity column, separated by reversed-phase high-performance liquid chromatography (HPLC) and detected using florescence detector. Results: No aflatoxin contamination was observed in any of the samples. Conclusion: According to the results, it seems there is no concern for aflatoxin contamination in beer. This is the first survey on aflatoxin contamination in non-alcoholic beers in Iran.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فیروزه نظری | firuzeh nazari
علوم پزشکی مازندران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی مازندران (Mazandaran university of medical sciences)

مجتبی معینی | mojtaba moeini
علوم پزشکی مازندران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی مازندران (Mazandaran university of medical sciences)

رضا سلگی | reza solgi
علوم پزشکی مازندران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی مازندران (Mazandaran university of medical sciences)

میرجمال حسینی | mir jamal hosseini
علوم پزشکی مازندران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی مازندران (Mazandaran university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-29-137&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی-کامل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات