این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
، جلد ۲۳، شماره ۱۰۹، صفحات ۳۷-۴۴
عنوان فارسی
استاندارد سازی و تعیین میزان سوربات پتاسیم در دوغ به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: با توجه عوارض تأیید شده نگهدارندههای شیمیایی از جمله سورباتها در سلامت عمومی و ایمنی غذایی، دقت و نظارت بر کاربرد نگهدارندهها در مواد غذایی کاملاً ضروری میباشد. افزودن سوربات پتاسیم در دوغ بر اساس استاندارد ملی ایران ممنوع است. هدف این پژوهش معتبرسازی روش اندازهگیری سوربات پتاسیم در دوغ و همچنین بررسی وجود آن در دوغ تولیدی استان مازندران میباشد. مواد و روشها: در این مطالعه 100 نمونه دوغهای تولیدی در کارخانههای استان مازندران جمعآوری شدند. آزمون به روش کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا (HPLC) و با دتکتور UV انجام شد. معتبرسازی روش آزمون بر اساس راهنمای ICH و USP انجام گردید. یافتهها: ضریب همبستگی معادله منحنی کالیبراسیون برابر با 9/99 درصد به دست آمد. دامنه خطی بودن از 19 تا 100 میکروگرم در میلیلیتر بود و حد تشخیص (LOD) و حد تعیین مقدار (LOQ) به ترتیب 37/6 و 11/19 محاسبه شد. دقت روش از نظر تکرارپذیری و دقت میانی در محدوده قابل پذیرش قرار داشت. استنتاج: نشان میدهد که در 32 درصد نمونهها سوربات پتاسیم وجود داشت. 22 درصد نمونهها دارای سوربات پتاسیم بالاتر از 100 میلیگرم بر کیلوگرم و 10 درصد از نمونهها حاوی سوربات پتاسیم کمتر از 100 میلیگرم بر کیلوگرم بودند. با توجه به وجود سوربات پتاسیم در دوغ که مغایر با استاندراد ملی ایران میباشد، نظارت مناسب بر مصرف نگهدارندههای مختلف از جمله سوربات پتاسیم در دوغ تولیدی مازندران و ایران ضروری به نظر میرسد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
استانداردسازی، سوربات پتاسیم، دوغ، اندازهگیری
عنوان انگلیسی
Validation Method and Determination of Potassium Sorbat in Dough with HPLC
چکیده انگلیسی مقاله
Background and purpose: According to the confirmed dangerous side effects of chemical preservatives such potassium sorbate in public health and food safety, accurate monitoring of the presence of preservatives in food is necessary. Since, according to Iran national standard, using potassium sorbate in dough as preservative is prohibited, so, this study aimed to investigate the presence of potassium sorbate in dough and validation method of potassium sorbate detection. Material and methods: In this study, 100 dough samples were collected from Mazandaran province factories. The samples were analyzed by high performance liquid chromatography (HPLC), UV detectors. Validation was performed according to USP and ICH guidelines. Results: The correlation coefficient of curve equation was 99.9%. The linearity rang was from 19 to 100 µg/ml and the limit of detection LOD and limit of quantification (LOQ) were 6.37 and 19.11 µg/ml, respectively. The accuracy of repeatability and intermediate precision of the range were acceptable. Potassium sorbate was detected in 32% samples. Content of Potassium sorbate in 22% of samples was greater than 100 mg/kg and in 10% of samples were lower than 100 mg/kg. Conclusion: With regard to the presence of potassium sorbate in dough samples despite of Iran national standard ban on the use of it in dough, continues monitoring of several preservatives such as potassium sorbate seems to be necessary.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Validation, Potassium sorbate, dough, determination
نویسندگان مقاله
محمد قلی پور | mohammad gholipour
بابل جاده شهید صالحی، مرزبال، کوچه شهید عباس زاده، پلاک622
زین العابدبن بابایی | zinelabidine babai
علوم پزشکی مازندران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی مازندران (Mazandaran university of medical sciences)
زهرا محمدی | zahra mohammadi
علوم پزشکی مازندران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی مازندران (Mazandaran university of medical sciences)
لاله کریم زاده | laleh karimzadeh
علوم پزشکی مازندران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی مازندران (Mazandaran university of medical sciences)
محمد حسین اصفهانی زاده | mohammad hossein esfahani zadeh
علوم پزشکی مازندران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی مازندران (Mazandaran university of medical sciences)
صابر عابدی | saber abedi
علوم پزشکی مازندران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی مازندران (Mazandaran university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1256-106&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
بهداشت
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی-کامل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات