این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
، جلد ۲۳، شماره ۱۰۲، صفحات ۸۶-۹۴
عنوان فارسی
اثرات هیستو پاتولوژیکی نیتریت سدیم بر سرخرگ کلیوی موش صحرایی
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: نیتریت، ماده مورد استفاده در صنعت می باشد که جهت نگهداری مواد غذایی به خصوص سوسیس و کالباس مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به مصرف زیاد غذاهای فست فود در جامعه و بالا بودن نیتریت در آنها و همچنین وجود این ماده مضر در آب، خاک و اکوسیستم، سلامتی بسیاری از انسانها را به خطر میاندازد. لذا مطالعه حاضر جهت بررسی اثرات هیستو پاتولوژیکی نیتریت سدیم بر سرخرگ کلیوی موش صحرایی صورت گرفت. مواد و روشها: در این مطالعه آزمایشی بر اساس جنسیت 60 سر موش صحرایی نر و ماده بالغ نژاد ویستار را به طور تصادفی به شش گروه 10 تایی تقسیم کرده سپس آنها را به مدت 60 روز تحت مداخله قرار دادیم. که به گروه دریافتکننده با دوزحداقل نیتریت سدیم (mg/kg/day 175)، گروه دریافت کننده دوز حداکثر نیتریت سدیم (mg/kg/day350) و گروه کنترل تقسیم شدند. موشهای صحرایی نیتریت سدیم را از طریق آب شرب دریافت میکردند. در پایان روز 60 پس از بیهوشی و خونگیری مستقیم از قلب، سرخرگ کلیوی از بدن حیوان خارج و سپس جهت بررسی تغییرات بافتی از آنها، مقاطع بافتی تهیه گردید. رنگآمیزی نمونهها به روش هماتوکسیلین- ائوزین صورت پذیرفت و ضخامت لایه میانی intima media thickness)) نیز توسط نرم افزار image tool اندازهگیری شد. فاکتورهایی نظیر ویژگیهای بافتشناسی (مورفومتریک و مورفولوژیک) سرخرگ، تغییرات وزن بدن در قبل و بعد از آزمایش و میزان NOx خون در هر دو جنس مورد بررسی قرار گرفت. در انتها نتایج به دست آمده به وسیله نرم افزار SPSS17 مورد بررسی آماری قرار گرفت. یافتهها: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که میزان NOx خون حیوانات در هر دو جنس در گروه دریافت کننده با دوز 350 میلیگرم بر کیلوگرم نیتریت سدیم و گروه دریافت کننده با دوز 175 میلی گرم بر کیلوگرم در مقایسه با گروه کنترل خود، به صورت معنیداری افزایش یافته است (05/0p≤). همچنین ضخامت لایه میانی در گروه نر و ماده دریافت کننده دوز 350 میلیگرم نیتریت سدیم، در سطح معنیدار نسبت به گروه کنترل خود کاهش یافته است (05/0p≤). استنتاج: براساس نتایج حاصل، نیتریت سدیم در دوزهای مختلف میزان NOx خون را افزایش داد و در دوز 350 میلیگرم نیتریت سدیم باعث کاهش ضخامت لایه میانی سرخرگ کلیوی گردید؛ لذا با توجه به مطالعه حاضر به نظر میرسد که وجود نیتریت در مواد غذایی میتواند مشکلات عروقی را در افراد مصرف کننده ایجاد نماید و به عنوان یک عامل تهدید کننده سیستم عروقی به حساب آید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Histopathological Effects of Sodium Nitrite
چکیده انگلیسی مقاله
Background and purpose: Nitrite is the material used in industry for storing food specially sausage and ham. Fast foods which contain high levels of nitrite are widely eaten throughout the world. Nitrite is also found in water, soil and ecosystem, and could highly influence human’s health. This study was performed to examine the histopathological effect of sodium nitrite on renal artery in rats. Materials and methods: This study included 60 adult male and female Wistar rats, divided into six groups of 10. They were examined for 60 days, and were assigned into the following groups: 175 mg/kg/day dose recipient group, 350 mg/kg/day dose recipient group and control group which absorbed nitrite through drinking water. At the end of day 60, after anesthesia blood sample was collected from the heart. The arteries were taken out of the body, then tissue sections were prepared to identify the tissue changes. The samples were stained with Hematoxilin Eozin method and thickness of intima media was measured with image tool software. In both sexes, we checked morphometric and morphologic features of the arteries, body weight changes before and after the test and blood NOx level. The data was then analyzed using SPSS ver. 17. Results: The outcome of NOx plasmatic density measurement showed that NOx level significantly increased in animal ’s blood in 175 mg/kg/day dose recipient group and 350 mg/kg/day dose recipient group compared with the control group (P≤ 0.05). Also, in both sexes the thickness of media layer decreased significantly in the 350 mg/kg/day dose recipient group. Conclusion: According to the results, nitrite in different dose could increase the amount of blood NOx and renal artery intima media thickness could reduce by 350 mg/kg sodium nitrite. Existence of nitrite in foods can cause vascular problems in consumers, therefore, it could be considered as a threatening factor in vascular system.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
فاطمه جویبار | fatemeh juibar
سعید خاتم ساز | saeed khatamsaz
لیلی سپهرآرا | leili sepehrara
نشانی اینترنتی
http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1466-57&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی-کامل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات