این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
فرآیند و کارکرد گیاهی
، جلد ۷، شماره ۲۳، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
بررسی اثر قارچ Piriformospora indica بر رشد و فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدان گیاه شابیزک در شرایط درون شیشه
چکیده فارسی مقاله
چکیده: قارچ همزیست Piriformospora indica دارای خصوصیات مفید و منحصر به فردی جهت افزایش رشد و مقاومت گیاهان به تنشهای زیستی و غیر زیستی است. در بررسی حاضر اثر این قارچ اندوفیت بر رشد و فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدان گیاه دارویی شابیزک مطالعه شد. پس از ایجاد همزیستی، اثر قارچ بر رشد، محتوای پروتئین کل و فعالیت سه آنزیم کاتالاز (1.11.1.6CAT , EC )، آسکوربات پراکسیداز (1.11.1.11 EC ، APX) و پراکسیداز (1.11.1.7 EC ، POX) با کمک دستگاه اسپکتروفتومتر تعیین شد. نتایج نشان دهنده اثر افزایشی قارچ P. indica بر رشد و پروتئین کل در ریشه، ساقه و برگ گیاه شابیزک بود. در گیاهان تیمار شده با قارچ، مقدار وزن تر 87/1 برابر و طول اندام هوایی 11/2 برابر نسبت به گیاهان شاهد افزایش یافت. در حضور قارچ، فعالیت هر سه آنزیم آنتیاکسیدان در ساقه و برگ کاهش یافت اما در ریشه گیاه تیمار شده، افزایش فعالیت برای آنزیم کاتالاز به میزان 2/2 برابر، آسکوربات پراکسیداز با 3/2 برابر و پراکسیداز با 5/2 برابر نسبت به گیاه شاهد، مشاهده شد. در مجموع نتایج تحقیق حاضر نشان داد که این قارچ میتواند جهت افزایش زیستتوده و بهعنوان عامل محافظتی زیستی از طریق بالا بردن میزان آنزیمهای آنتیاکسیدان ریشه در گیاه مهم دارویی شابیزک بکار رود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آنزیمهای آنتی اکسیدان- شابیزک- همزیستی- Piriformospora indica
عنوان انگلیسی
The effect of Piriformospora indica on the growth and antioxidant enzymes activity of Atropa belladonna L. under in vitro condition
چکیده انگلیسی مقاله
Symbiotic fungus Piriformospora indica has useful and unique features to enhance growth and resistance of plants against biotic and abiotic stresses. In the present study the effects of this endophyte fungus on the growth and activities of antioxidant enzymes in medicinal plant Atropa belladonna were studied. After co-existence, the effect of fungus on plant growth, total protein content and the activities of ascorbate peroxidase (APX, EC 1,11,1,11), catalase (CAT, EC 1,11,1,6) and peroxidase (POX, EC 1,11,1,7) enzymes were determined using a spectrophotometer. The results showed an increase
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
هما نورا | Homa Noora
Department of biology, Faculty of scince, University of Maragheh.
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مراغه
صالح شهابی وند | Saleh Shahabivand
Department of biology, Faculty of scince, University of Maragheh.
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مراغه
احمد آقایی | Ahmad Aghaee
Department of biology, Faculty of scince, University of Maragheh.
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مراغه
نشانی اینترنتی
http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-747-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
بیوتکنولوژی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات