این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فرآیند و کارکرد گیاهی، جلد ۷، شماره ۲۳، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی تأثیر آمینواسیدهای استخراج شده از پودر خون و سولفات بر غنی‌سازی سلنیم، عملکرد و تندی پیاز
چکیده فارسی مقاله سلنیوم به عنوان یکی از عناصر ریز­مغذی ضروری برای سلامت انسان شناخته شده است. بیش از 15 درصد جمعیت جهان به کمبود سلنیوم مبتلا هستند که دلیل اصلی آن، مصرف غذاهای گیاهی دارای غلظت کم سلنیوم است. غنی­سازی زیستی روشی پایدار و ارزان قیمت در جهت مقابله با کمبود سلنیوم در زنجیره غذایی می­باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر تغذیه سلنات، سولفات و آمینواسیدهای مختلف بر عملکرد و غلظت سلنیوم سوخ پیاز در جهت غنی­سازی زیستی، انجام شد. دو رقم پیاز(Allium cepa L., cvs. Dorrcheh and Cebolla Valenciana)، در محلول غذایی بدون جایگزینی (بدون آمینواسید) و یا جایگزینی 20 درصد نیترات با آرژنین، هیستیدین و مخلوط آمینواسیدهای استخراج شده از پودر خون در معرض دو سطح سولفات (1 و 3 میلی­مولار) و دو سطح سلنات (صفر و 25 میکرومولار) قرار گرفتند. کاربرد آمینواسیدهای مختلف در حضور سلنات و سولفات، عملکرد سوخ پیاز را افزایش داد. این افزایش در رقم والنسیانا بیشتر از رقم درچه بود. همچنین، بیشترین غلظت سلنات و سولفات در هر دو رقم پیاز، در تیمار مخلوط آمینواسیدها مشاهده شد. تغذیه سلنیوم در سطح 1 میلی­مولار سولفات و در حضور مخلوط آمینواسیدها، بیشترین غلظت سلنیوم سوخ را در رقم والنسیانا (8/55 میکروگرم بر گرم) ایجاد کرد. افزایش سطح سلنیوم، تأثیری بر غلظت گوگرد سوخ دو رقم پیاز نداشت، در­حالی­که افزایش غلظت سولفات در محلول غذایی، باعث کاهش جذب سلنات شد. افزایش غلظت سولفات، باعث کاهش غلظت اسید­پیرویک سوخ دو رقم پیاز گردید، اما کاربرد سلنیوم تنها در رقم والنسیانا و در تیمار غلظت 1 میلی­مولار سولفات، غلظت اسید­پیرویک سوخ را 15 درصد کاهش داد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آمینواسید، پودر خون، پیاز، سلنیوم، سولفات، غنی‌سازی

عنوان انگلیسی The effect of sulfate and extracted amino acids from blood powder on selenium enrichment, yield and pungency of onion tuber
چکیده انگلیسی مقاله Selenium (Se) is known as an essential nutrient for human health. More than 15% of world population suffers Se deficiency mainly due to consumption of poor Se food crops. Bio fortification has been introduced as a sustainable and cost-effective approach to combat Se deficiency in the food chain. In this study the effect of selenite (SeO42-), sulphate, and certain amino acids on yield and bulb selenium concentration with the aim of Bio fortification programs was investigated. Two onion cultivars (Allium cepa L., cvs. Dorrcheh and Cebolla Valenciana) were grown in nutrient solutions in which 20% of nitrate was replaced with arginine, histidine, or mixed amino acids extracted from blood powder and exposed to two levels of sulfate (1 and 3 mM) and two levels of selenate (0 and 25 uM). Application of different amino acid treatments in the presence of selenite and sulphate increased yield of onion bulb. This increase was greater in Valenciana compared with Dorrcheh. In both onion cultivars, the highest Se and sulfate concentration was observed at the mixed blood powder-extracted amino acid treatment. Selenium nutrition at the level of 1 mM sulfate and in the presence of amino acids mixture, created the highest concentration of Se in the Valenciana (55.8 µg g-1). Increasing Se level had no effect on the sulphate concentration of both onion cultivars while increasing of sulphate concentration in the nutrient solution caused a reduction in Se uptake. Increasing sulfate concentration increased pyrovic acid concentration of both onion cultivars but addition of Se, reduced concentration of pyrovic acid in Valensiana exposed to 1 mM sulfate treatment by 15%.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محسن مبینی | Mohsen Mobibni
Isfahan University of Technology
دانشگاه صنعتی اصفهان

امیر حسین خوشگفتارمنش | Amir Hosein Khoshgoftarmanesh
Isfahan University of Technology
دانشگاه صنعتی اصفهان

سمیه قاسمی | Somayeh Ghasemi
Yazd University
دانشگاه یزد


نشانی اینترنتی http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-437-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده باغبانی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات