این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
فرآیند و کارکرد گیاهی
، جلد ۷، شماره ۲۳، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
تغییرات فصلی برخی از ترکیبات شیمیایی در چهار کلون چای(Camallia sinensis L.)
چکیده فارسی مقاله
چای یکی از قدیمی ترین نوشیدنی های جهان محسوب می شود و ترکیبات موجود در شاخساره های چای با توجه به شرایط آب و هوا، فصل، تنوع ژنتیکی و سن شاخه ها متفاوت هستند. در این تحقیق، شاخسارههای چای شامل یک جوانهی راسی و دو برگ مجاور از کلونهای 100، 278، 451 و DN، در سه فصل رویشی بهار، تابستان و پاییز از مرکز تحقیقات چای کشور (لاهیجان) جمع آوری شد. پس از عصاره گیری نمونهها، میزان تغییرات فصلی، قدرت خنثی کنندگی رادیکال آزاد (DPPH)، ترکیبات کافئین، کلروژنیکاسید، کوئرستین، کاتچین و اپیگالوکاتچین نیز با دستگاه HPLC و پروتئین کل ارزیابی شد. نتایج این پژوهش نشان داد که فعالیت آنتیاکسیدانی کلونهای 100 و 451 از اولین برداشت (بهار) تا سومین برداشت (پاییز) افزایش یافت، در حالیکه در کلونهای 278 و DN عکس این قضیه مشاهده شد. میزان پروتئین کلونهای 100 و DN در سه برداشت مختلف تغییرات ناچیزی را نشان داد. این نتایج، تاثیر تغییرات فصلی را بر روی ترکیبات شیمیایی شاخسارههای جوان چای نشان می دهد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پروتئین کل، چای، ظرفیت آنتی اکسیدانی، کافئین، کوئرستین
عنوان انگلیسی
Seasonal variation of some biochemical compounds of 4 clones of tea (Camellia sinensis L.)
چکیده انگلیسی مقاله
Tea is one of the oldest drinks in the world and due to weather condition, season, age and genetic diversity, the compounds of tea are different. In this study, fresh tea shoots, consisting of one apical bud and two adjoining leaves of clones 100, 278, 451 and DN, in three harvest seasons (spring, summer and autumn) were collected from Tea Research Institute of Iran (Lahijan). Seasonal variation of neutralizing the free radicals (DPPH), caffeine, chlorogenic acid, quercetin, catechin and epigallocatechin were assayed using HPLC. The results indicated that antioxidant activity increased from 1st harvest (spring) to 3rd harvest (autumn) in 100 and 451 clones, while the activity decreased in 278 and DN clones. Total protein in 100 and DN clones was not significantly different during three harvesting season. These results suggest that the ecological variations in different season are determining factor for the biochemical compounds of tea clones.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
منصور افشار محمدیان | Mansour Afshar Mohammadian
University of Guilan
دانشگاه گیلان
ساره ابراهیمی نوکنده | Sareh Ebrahimi nokande
University of Guilan
دانشگاه گیلان
مریم مسیبی | Maryam Mosayebi
University of Guilan
دانشگاه گیلان
نشانی اینترنتی
http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-29-5&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/999/article-999-608800.doc
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
سایر موارد
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات