این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
، جلد ۲۲، شماره ۹۶، صفحات ۱۲۴-۱۲۹
عنوان فارسی
وقوع بیماری بوتولیسم تیپ A در میان اعضای یک خانواده به دنبال مصرف پنیر محلی
چکیده فارسی مقاله
بوتولیسم بیماری مهلکی است که از طریق توکسین بوتولینوم تولید شده توسط باکتری بی هوازی، گرم مثبت و اسپوردار کلستریدیوم بوتولینوم که به وفور در طبیعت یافت میشود، ایجاد میگردد. در این مقاله، بوتولیسم غذایی ایجاد شده در 2 نفر از اعضای یک خانواده به علت مصرف پنیر محلی شرح داده شده است. بیماران با علایم مشابه ضعف عضلانی شدید، پتوز و اختلال در بلع به مرکز درمانی مراجعه نمودند. تشخیص اولیه میاستنی گراویس بود اما پس از درمان دارویی صورت گرفته، هیچ گونه بهبودی در بیماران مشاهده نشد. در نهایت پنیر محلی مصرفی توسط بیماران، به بخش میکروب شناسی انستیتو پاستور ایران ارسال و بیماران به بیمارستان لقمان در تهران جهت معاینات دقیقتر اعزام شدند. تشخیص توکسین بوتولیسم به روش تزریق به موش و با مجاور سازی با آنتیتوکسینهای اختصاصی تیپ های A، B و E انجام شد. پس از انجام آزمایشات اختصاصی توکسین بوتولینوم تیپ A در نمونه پنیر محلی شناسایی گردید و علت بروز بیماری در خانواده مذکور، بیماری بوتولیسم ناشی از مصرف پنیر کیسهای آلوده به توکسین A کلستریدیوم بوتولینوم تشخیص داده شد. پس از درمان با آنتیتوکسین، بیماران به طور کامل بهبود یافتند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کلستریدیوم بوتولینوم، توکسین بوتولینوم تیپ A، پنیر محلی
عنوان انگلیسی
Type A Botulism in Members of a Family Following the Consumption of Locally Made Cheese
چکیده انگلیسی مقاله
Botulism is a serious disease caused by botulinum toxin produced by the Clostridium botulinum, an anaerobic, gram positive, spore forming bacillus which exists in environment. In this article, we describe the foodborne botulism due to consumption of locally made cheese in two members of a family. Patients attended a clinical center with myasthenia, ptosis and dysphagia. The preliminary diagnosis was myasthenia gravis. However, no improvement was seen in patients after drug therapy. Then, locally made cheese consumed by them was sent to the Microbiology department of Pasteur institute of Iran. In order to diagnose botulinum toxin, mouse injection was done intraperitoneally with prepared samples, alone or mixed with antitoxins A, B, and E. Type A toxin was detected in locally made cheese after specific laboratory testing. The patients received antitoxin and all the symptoms resolved.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
فرشته شاهچراغی | fereshteh shahcheraghi
سامان نوبری | saman nobari
پرویز وحدانی | parviz vahdani
جلال مجدیان | jalal majdian
محمد مهدی اصلانی | mohammad mehdi aslani
نشانی اینترنتی
http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1768-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عفونی
نوع مقاله منتشر شده
گزارش مورد
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات