این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
، جلد ۲۲، شماره ۹۵، صفحات ۱۰-۱۷
عنوان فارسی
تأثیر عصارهالکلی اسپند بر غلظت مالون دی آلدئید و فعالیت کاتالاز و گلوتاتیون پر اکسیداز در موش های تیمار شده با نانو ذرات نقره
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: نانوذرات نقره با استرس اکسیداتیو به واسطه تولید رادیکال آزاد ارتباط دارد. آنتی اکسیدانها میتواند باعث بروز اثرات مخرب رادیکالهای آزاد در طولانی مدت گردد. هدف از این مطالعه بررسی اثرات حفاظتی و آنتیاکسیدانی گیاه اسپند (Peganum harmalaL) بر روی موشهای نر تیمار شده با نانو ذرات نقره میباشد. مواد و روشها: در این مطالعه موشهای آزمایشگای نر نژاد آلبینو (25-30 گرم) به چهار گروه تقسیم شدند: کنترل، گروه تزریق شده با نانو ذرات نقره ppm 500، گروه دریافت کننده عصاره اتانولی اسپند خوراکی به میزان mg/Kg/day 20 به مدت 30 روز و گروه آخر دریافت کننده نانو ذرات و خورنده عصاره اسپند با دوزهای فوق میباشد. تمامی تزریقات در 3 روز متوالی در ابتدای آزمایش به صورت داخل صفاقی انجام شد. پس از دوره تیمار خون از قلب موشها گرفته و فعالیت آنزیمهای کاتالاز (CAT) سرم و گلوتاتیون پراکسیداز (GPx) گلبولهای قرمز و غلظت مالون دی آلدئید (MDA) سرم اندازهگیری شد. یافتهها: در گروه تیمار شده با نانوذرات نقره افزایش معنیداری در غلظت مالون دی آلدئید و کاهش معنیدار در میزان فعالیت آنزیمهای کاتالاز و گلوتاتیون پراکسیداز صورت گرفت (001/0p<). همچنین عصاره اتانولی اسپند اثرات فوق را معکوس نمود به طوری که غلظت مالون دی آلدئید را کاهش و افزایش معنیداری در میزان فعالیت آنزیمهای کاتالاز و گلوتاتیون پراکسیداز ایجاد گردید (001/0p<). استنتاج: در واقع میتوان عصاره اتانولی اسپند، با خاصیت آنتیاکسیدانی را به عنوان کاهش دهنده رادیکالهای آزاد حاصل از نانو ذرات نقره پیشنهاد نمود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effects of Alcoholic Extract of Peganumharmala L. on Malondialdehyde Concentration and Catalaseand Glutathione Peroxidase Activity in Mice Treated with Nanosilver Particles
چکیده انگلیسی مقاله
Background and purpose: Nanosilver particles are associated with oxidative stress due to free radical production. Long-term use of antioxidant agents could result in harmful production of free radicals. This study assessed the protective and antioxidant effects of Peganumharmala L.onmalemicetreated with nanosilver particles. Materials and methods: In this study 32 male Albino mice (25-30gr) were divided into four groups one control group and three intervention groups. The intervention groups included a group receiving 500 ppm nanosilver particles, a group fed 20 mg/kg/day by ethanolic extract of P.harmalafor 30 days, and a group which was given ethanolic extract of P.harmalaorally and the same dose of nanosilver particles. Onthreeconsecutive day sat the beginning of the experiment intraperitoneal injections of nanosilver were performed. Post-treatment blood samples were collectedfromthe hearts and the activity of serum catalase (CAT) and glutathioneperoxidase (GPx) I nredblood cell and concentration of serummalondialdehyde (MDA) were determined. Results: In the mice treated with nanosilver particles the MDA concentration significantly increased, while significant decreases were seen in GPx and CAT activities (P< 0.001). However, P.harmalaextract reversed these effects i.e. it increased GPx and CAT activities and decreased the MDA level significantly (P< 0.001). Conclusion: The ethanolic extract of P. harmalawith antioxidant properties is believed to decrease thefreeradicals produced by silvernanoparticles.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سمیرا کرم سیچانی | samir karam sichani
نوشین نقش | nooshin naghsh
نعمت الله رزمی | nematallah razm
نشانی اینترنتی
http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1466-4&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی-کامل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات