این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
، جلد ۲۲، شماره ۹۱، صفحات ۷۰-۷۸
عنوان فارسی
بررسی اثر امگا-۳ بر استرس اکسیداتیو در مردان کاراته کار حرفه ای
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: ورزشهای شدید و طولانی مدت، گونههای واکنشپذیری از اکسیژن تولید میکنند که آسیب سلولی را به دنبال دارد. بهنظر میرسد، استفاده از مکملهای آنتیاکسیدانی، از فشار اکسایشی ناشی از اینگونه تمرینات را میکاهد. هدف از پژوهش حاضر، تعیین اثر امگا- 3 برمیزان استرس اکسیداتیو کاراته کارهای حرفهای بود. مواد و روشها: در مطالعه حاضر، 16 کاراته کار مرد نخبه به طور تصادفی به دو گروه تجربی (مکمل) و کنترل (دارونما) تقسیم شدند. آزمودنیها روزانه به میزان 1200 میلی گرم امگا- 3 و دارونما به مدت 4 هفته مصرف کردند. هر دو گروه در برنامه تمرینات فزاینده کاراته (3 روز در هفته به مدت یک ماه) شرکت کردند. نمونهگیری از خون قبل و پس از دوره تمرین جهت ارزیابی شاخص استرس اکسایشی (مالوندیآلدئید) و شاخص ضداکسایشی (سوپراکسیددیسموتاز) و پروفایل لیپیدی (کلسترول و تریگلیسرید) انجام شد. برای تجزیه و تحلیل دادههای بین دو گروه از آزمون t استفاده شد. یافتهها: سطوح استراحتی مالوندیآلدئید پس از مصرف امگا-3 کاهش معنیدار (38/2=t، 045/0= p) داشت ولی تغییری در گروه- پلاسبو مشاهده نشد (708/0 t= ، 506/0(p= . تفاوت بین دو گروه نیز معنیدار نبود (2t= ). میزان سوپراکسیدیسموتاز درگروه تجربی و دارونما افزایش غیر معنیدار نشان داد (به ترتیب 272/0 =t، 792/0 =p، 39/1 =t، 186/0 =p). اما تفاوت بین دو گروه معنی دار نبود (39/1t= ). غلظت کلسترول در گروه تجربی کاهش معنیداری نشان داد (97/2 =t، 018/0 =p) در حالی که در گروه دارونما کاهش، معنیدار نبود (694/0= t). بنابراین تفاوت در دو گروه معنیدار نبود (44/1t= ). غلظت تریگلیسرید در گروه تجربی و دارونما کاهش معنیداری نشان نداد (به ترتیب 835/0 =t، 428/0 =p ، 38/1 =t، 217/0 =p) و تفاوت بین دو گروه نیز معنیدار نبود (04/1t= ). استنتاج: مصرف امگا- 3 باعث افزایش سطوح سرمی بیومارکر ضداکسایشی و کاهش سطوح استراحتی بیومارکر اکسایشی و پروفایل لیپیدی در افراد تمرین کرده میشود، اما برای تعدیل استرس اکسیداتیو ناشی از ورزش، کافی نبود. جهت دستیابی به نتایج دقیقتر اثر ورزش به همراه مصرف امگا-3 بر عوامل اکسیدانی/ آنتی اکسیدانی افراد تمرینکرده نیاز به تحقیقات وسیعتری میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The Effects of Omega-3 on Oxidative Stress in Elite Karate Athletes
چکیده انگلیسی مقاله
Background and purpose: Intense and prolonged exercises generate reactive oxygen species that leads to cell damage. It seems that using antioxidant supplements reduce exercise-induced oxidative stress. The purpose of this study was to determine the effect of omega-3 supplements on oxidative stress in elite karate athletes. Materials and methods: Sixteen elite male karate athletes were randomly divided into two groups, receiving Omega-3 supplements (experimental) and placebo (control). The subjects consumed 1200 mg omega-3 (720 mg EPA and 480 mg DHA) and placebo daily for four weeks. Both groups participated in increased karate training programs (three days a week for a month). Blood samplings were performed pre and post-training period to analyze oxidative stress index (malondialdehyde), anti-oxidative index (superoxide dismutases), and lipid profile (cholesterol and triglycerides). The student’s t-test was used to analyze the data. Results: Taking omega-3 led to a significant reduction in resting malondialdehyde levels in experimental group (t= 2.38, P= 0.045) but there was no significant change in resting malondialdehyde for the placebo group (t= 0.708, P= 0.506). Also, the resting malondialdehyde levels were not significantly different between the experimental and placebo groups (t=2, P=0.065,). Superoxide dismutases rate had no significant increase in experimental and the placebo groups (t= 0.272, P= 0.792, t=1.39, P= 0.186, respectively). There was also no significant difference between the two groups (t=1.39, P=0.186). After four weeks cholesterol concentration was significantly lower in the experimental group (t=2.97, P=0.018) while this reduction was not significant in the placebo group (t=0.694, P=0.514). Also, the difference between the two studied groups was not significant (t=1.44, P=0.172). Concentration of triglyceride significantly decreased in both groups (t=0.835, P=0.428, t=1.38, P=0.217, respectively). There was no significant difference between the two groups (t=1.04, P=0.315). Conclusion: Omega-3 supplements increased the serum levels of antioxidant biomarkers and reduced the resting levels of lipid profiles in exercise-trained men, but it was not enough for exercise-induced attenuation in oxidative stress. Therefore, more research is needed to draw accurate conclusions regarding the effects of omega-3 and exercise on oxidant/antioxidant factors on excersise-trained people.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
پروین فرزانگی | parvin farzanegi
ساری ،جاده خزر آباد ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی ساری (Islamic azad university of sari)
نسیم محمدی ریش سفید | nasim mohammdi rish sefid
معصومه حبیبیان | masumeh habibian
هدایت جعفری | hedayat jafari
نشانی اینترنتی
http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1256-9&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی-کامل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات