این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، جلد ۲۲، شماره ۱، صفحات ۱۵۱-۱۵۹

عنوان فارسی بررسی آلودگی باکتریایی در آب‌های بطری شده و مقایسه آن با آب آشامیدنی شبکه توزیع شهر سمنان در سال ۹۱
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: به طور معمول تعداد باکتری‌های هتروتروف برای ارزیابی کیفیت میکروبیولوژیکی آب آشامیدنی استفاده می‌شود. تعداد باکتری‌های هتروتروف در آب‌های آشامیدنی باید کم‌تر از 500 کلنی در میلی‌لیتر باشد. هدف از این مطالعه، بررسی آلودگی باکتریایی آب‌های بطری شده و مقایسه آن با آب آشامیدنی شبکه توزیع شهری سمنان در سال 91 و همچنین ارتباط آن با پارامتر‌های کیفی آب می‌باشد. مواد و روش‌ها: در این بررسی 21 نمونه از آب بطری شده متعلق به هفت مارک داخلی و 15 نمونه آب آشامیدنی شبکه توزیع شهر سمنان از نظر تعداد باکتری‌های هتروتروف بررسی و مقایسه شد. رابطه بین رشد باکتری‌های هتروترف با pH، دما، کدورت، کلر آزاد باقی مانده در سیستم توزیع آب آشامیدنی شهر سمنان نیز بررسی گردید. یافته‌ها: نتایج نشان داد که تعداد باکتری‌های هتروتروف در آب‌های بطری شده کمتر از آب آشامیدنی شبکه توزیع شهر سمنان می‌باشد. تعداد باکتر‌ی‌های هتروتروف با افزایش دما بیشتر می‌شود. در مقابل با افزایش میزان کلر آزاد باقی‌مانده، HPC کاهش می‌یابد. در ضمن میزان کدورت و pH تأثیری بر روی تعداد باکتری‌های هتروتروف نداشته است. استنتاج: آب‌های بطری شده مورد مطالعه از نظر کیفیت میکروبی باکتری‌های هتروتروف مطابق با استاندارد ایران و WHO است در حالی که تعداد باکتری‌های هتروتروف ممکن است در بخش‌هایی از شبکه توزیع که میزان کلر باقیمانده کم است، قابل توجه ‌باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Bacterial Contamination in Bottled Water and Drinking Water Distribution Network in Semnan, 2012
چکیده انگلیسی مقاله Background and purpose: Heterotrophic plate count (HPC) is commonly used to assess the general microbiological quality of drinking water. HPC must be less than 500 colonies per milliliter in drinking water. The aim of this study was to compare the heterotrophic bacteria of bottled water and drinking water distribution system and their relationship with water quality parameters. Materials and methods: In this study 21 samples of bottled water belonging to seven domestic brands and 15 samples of drinking water from water distribution system in Semnan were analyzed and compared for HPC. The Relationship between HPC with pH, temperature, turbidity and free residual chlorine were also determined in drinking water distribution system. Results: The results showed that HPC was lower in bottled water compared with that of the tap water. HPC has increased when the temperature increased. In contrast, HPC has decreased when free residual chlorine increased. Turbidity and pH did not influence the HPC in drinking water distribution system. Conclusion: The quality of all bottled water was consistent with the Iranian drinking water standards and also the standard levels proposed by World Health Organization. However, HPC was found more in some parts of distribution system where the residual chlorine was low.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمد علی ززولی | mohammad ali zazouli


مرجانه صفرپور قادی | marjaneh safarpour ghadi


امیر ویسی | amir veisi


پوران حبیب خانی | pouran habibkhani



نشانی اینترنتی http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1466-43&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی-کامل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات