این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، جلد ۲۱، شماره ۸۶، صفحات ۲۷۱-۲۷۸

عنوان فارسی بررسی وضعیت دریافت کالری و عوامل مرتبط با آن در مادران شیرده مراجعه کننده به مراکز بهداشتی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف : تغذیه مادر در دوران شیردهی در تضمین سلامت مادر و کودک نقش عمده ای دارد و شناخت عوامل موثر زمینه ساز ارتقاء سلامت آنان می‌باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت دریافت کالری و عوامل مرتبط با آن در مادران شیرده مراجعه کننده به مراکز بهداشتی انجام شده است. مواد و روش ها : مطالعه حاضر از نوع مقطعی بود. گروه هدف 1112 مادر شیرده مراجعه کننده به مراکز بهداشتی بودند که به روش سهمیه‌ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده‌ها پرسشنامه بسامد خوراک 24 ساعته بود. میزان مصرف مواد غذایی برحسب واحد و میزان کالری هر یک از گروه‌های غذایی تعیین گردید. سپس میزان کالری دریافتی نسبت به کالری توصیه شده محاسبه شد. یافته ها : میانگین کالری دریافتی روزانه در مادران شیرده 4/184 ± 17/1868 کیلو کالری بود. بین تحصیلات عالی (05/0 p<) و اشتغال(05/0 p<) با کفایت کالری ارتباط معنی‌دار وجود داشت. کالری مصرفی در مادران زیر 21 سال و بالای 30 سال (05/0 p<) کافی بود. بین نمایه توده بدنی مادران شیرده و کفایت کالری ارتباط وجود داشت (05/0 p<). استنتاج : عدم کفایت مصرف انرژی در مادران شیرده به ویژه در مادران کم وزن و خانه دار نشان می‌دهد که آموزش تغذیه صحیح و حمایت در طول دوره شیردهی ضروری است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله شیردهی، تغذیه، کالری

عنوان انگلیسی Calorie Intake and the Related Factors in Lactating Mothers Referring to Health Centers
چکیده انگلیسی مقاله Background and purpose: Mother nutrition during lactation plays an important role in guaranteeing the health of both the mother and the child therefore, identifying the effective factors is the basis of their health promotion. This study aimed to determine calorie intake and the related factors in lactating mothers referring to health centers. Materials and methods: Ïn this cross-sectional study, 1112 lactating mothers referring to health centers were selected based on stratified sampling. To collect data, the 24h dietary recall questionnaire was used. The amount of nutrition consumption was determined based on the unit and calorie of each food group. Then the ratio of the reported calorie intake was calculated against the predicted calorie requirement. Results: The mean of the daily calorie intake of lactating mothers was 1868.17 ± 184.4 kcal. There was significant relationship between the efficiency of calorie intake of lactating mothers and their educational level (P>0.05) and occupation (P>0.05). Mothers under 21 and those above 30 years old received adequate calorie intake (P>0.05). There was significant relationship between the efficiency of calorie intake of lactating mothers and their body mass index (P>0.05). Çonclusion: Due to inadequate calorie intake in lactating mothers, specially, those who are underweight and housewives, it is necessary to provide them with proper nutrition instruction and support during the lactation.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Lactation, nutrition, calorie, related factors

نویسندگان مقاله زهرا عابدینی | z abedini


هدی احمری طهران | h ahmari tehran
department of midwifery, faculty of nursing amp;amp; midwifery, qom üniversity of medical sciences, qom, ïran
قم خیابان ساحلی، دانشگاه علوم پزشکی قم، دانشکده پرستاری و مامایی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی قم (Qom university of medical sciences)

اشرف خرمی راد | a khorrami rad



نشانی اینترنتی http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-31-68&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی-کامل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات