این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، جلد ۲۱، شماره ۸۱، صفحات ۵۴-۶۰

عنوان فارسی مقایسه شاخص تغذیه ای ماستریخت در بیماران بستری بخش مراقبت های ویژه بین یک فرآورده استاندارد تغذیه روده ای و فرآورده های تغذیه ای آشپزخانه در یک بیمارستان آموزشی ایران
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: شاخص ماستریخت یک پارامتر اندازه گیری وضعیت تغذیه در بیماران بستری می باشد. این مطالعه به منظور مقایسه شاخص ماستریخت در بیماران بستری در ICU بین فرآورده های استاندارد تغذیه روده ای و فرآورده های تغذیه ای آشپزخانه ای دریک بیمارستان آموزشی طراحی گردید.مواد و روش ها: در یک کارآزمایی بالینی تصادفی، 60 بیمار تحت تغذیه روده ای به 2 گروه تقسیم شدند. بیماران بصورت تصادفی، Fresubin ® (یک محلول تغذیه روده ای استاندارد موجود در ایران) یا فرآورده تغذیه ایی آشپزخانه ای (ترکیب معمول در اغلب بیمارستان های ایران) دریافت کردند. در هر دو گروه از لوله نازوگاستریک جهت تغذیه استفاده شد. ارزیابی بیماران بر اساس شاخص ماستریخت در زمان پایه، 3 و 10 روز بعد از شروع تغذیه انجام شد.یافته ها: 55 بیمار مطالعه را تکمیل نمودند. نتایج نشان داد که شاخص ماستریخت بین 2 گروه در نوبت اول (قبل از آغاز تغذیه وریدی) معنی دار نیست (P=0.5)، لیکن بین 2 گروه در نوبت های دوم و سوم بررسی، تفاوت معنی داری با هم مشاهده گردید (P< 0.05 برای هر دو نوبت).استنتاج: این مطالعه نشان می دهد بیمارانی که با محلول های استاندارد تغذیه شدند نسبت به کسانی که با فرآورده های ساخت آشپزخانه بیمارستان تغذیه شده اند از نظر وضعیت تغذیه شرایط بهتری دارند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Comparison of Maastricht Index Between ICU Admitted Patients Receiving a Standard Enteral Feeding Product or Kitchen Made Enteral Feeding in a Teaching Hospital of Iran
چکیده انگلیسی مقاله Background and purpose: Maastricht index is an international parameter for assessment of nutritional status in hospitalized patients. This study was designed to compare Maastricht index between patients who received a standard enteral feeding product and kitchen made nutrition in intensive care units (ÏÇÜ) of a teaching hospital. Materials and methods: Ïn a Randomized Çlinical trial, 60 patients undergoing enteral feeding were divided in two groups. They randomly received either FersubinÒ (a standard enteral feeding available in Ïran) or kitchen made nutrition (routine nutrition delivery in most hospitals of Ïran). Ïn both groups nasogastric tubes were used for delivery of nutrients. Âssessments of patients on the basis of Maastricht index were done at baseline, third and tenth days after beginning enteral feeding. Results: Fifty five patients completed the study. Results showed that there was not any significant difference in Maastricht Ïndex between groups at the baseline (before starting enteral feeding) (P= 0.5), whereas there are significant difference between the two groups in the third and tenth days of observation (P< 0.05 for both times). Çonclusion: Results of this study suggested that patients under standard enteral feeding nutrition are probably better nourished than patients that received conventional enteral feeding with kitchen made products.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمد عباسی نظری | m âbbasinazari
department of çlinical pharmacy, school of pharmacy, shahid beheshti üniversity of medical sciences, tehran, ïran
تهران خیابان ولی عصر، تقاطع نیایش، دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)

بهرام فریبرز فرساد | b fariborz farsad


سیدمصطفی علوی | s m mostafa âlavi


هومن بخشنده | h bakhshandeh


علی خوارزم کیا | a kharazmkia


پگاه آریایی نژاد | p âriaeinejad



نشانی اینترنتی http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-658&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی-کامل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات