این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، جلد ۲۰، شماره ۸۰، صفحات ۷۷-۸۰

عنوان فارسی بررسی الگوی مصرف مواد غذایی و وضعیت چاقی دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی مازندران
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: امروزه چاقی به عنوان یکی از عواملی که می تواند بر کیفیت زندگی نقش داشته باشد، شناخته شده است. لذا هدف از انجام مطالعه حاضر بررسی الگوی مصرف مواد غذایی و وضعیت چاقی در دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی مازندران بوده است.مواد و روش ها: این مطالعه از نوع مقطعی- تحلیلی بوده که بر روی 116 نفر از دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی مازندران انجام شد. انتخاب نمونه ها بصورت تصادفی سیستماتیک و بسامد غذایی با استفاده از پرسشنامه (Food frequency questionnaire FFQ) به صورت مصاحبه تکمیل و جمع آوری شد. اطلاعات بدست آمده به کمک نرم افزارهای Excel و SPSS و آزمون آماری ANOVA و T-test تجزیه و تحلیل گردید.یافته ها: در این مطالعه میانگین وزن و قد نمونه ها بترتیب 60.4 کیلوگرم و 160 سانتی متر بود. بر اساس نمایه توده بدنی، 21.1 درصد کل نمونه ها کم وزن، 51.7 درصد دارای وزن طبیعی و 29.3 درصد دارای اضافه وزن و 6.9 درصد چاق بودند. نسبت دور کمر به دور باسن در 49.1 درصد کل دانشجویان بیشتر از 0.8 بود که این افراد مبتلا به چاقی شکمی بودند.استنتاج: نتایج نشان می دهد که شیوع اضافه وزن و چاقی و دریافت بیشتر انرژی، کربوهیدرات در افراد در نمونه های مورد بررسی نسبتا بالاست. لذا باید توجه و امکانات بیشتری جهت آموزش دانشجویان در مورد رژیم غذایی مناسب اختصاص یابد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بسامد غذایی، چاقی، دانشجویان

عنوان انگلیسی Study of Consumption Pattern of Food and Obesity of Female Students of Mazandaran University of Medical Sciences
چکیده انگلیسی مقاله Background and purpose: Nowadays, obesity is known as one of the factors that have a role on the quality of life. The purpose of this study was to determine the consumption pattern of food and obesity of female students at the Mazandaran Üniversity of Medical sciences. Materials and methods: This cross-sectional and analytic study was carried out on 116 female students of Mazandaran Üniversity of Medical Sciences. Samples were selected with randomly systematic sampling and food frequency was collected with food frequency questionnaire (FFQ) by interviews. Data were analyzed with excel and SPSS software using ÂNÔVÂ and T-Test. Results: Ïn this study, the average weight and height of students were 60.4 kg and 160 cm, respectively. Based on body mass index (BMÏ), 21.1% of samples were at low weight, 51.7% were at normal range, 29.3% were over weight and 6.9% were obese. The ratio of waist- to- hip circumference demonstrated that 49.1% of students were suffering from abdominal obesity (WHR>0.8) Çonclusion: Results demonstrated the prevalence of overweight and obesity as well as energy and carbohydrate intake in studied sample is relatively high. Therefore, more attention and also resources should be allocated to educate students on proper dietary regimen.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Food frequency, obesity, students

نویسندگان مقاله قاسم عابدی | gh âbedi
department of public health, faculty of health, health sciences research çenter, mazandaran üniversity of medical sciences, sari, ïran
ساری کیلومتر 18 جاده خزرآباد، مجتمع دانشگاهی پیامبر اعظم، دانشکده بهداشت

رضاعلی محمدپور | r a mohamadpour


فریده رستمی | f rostami


فاطمه احمدی نیا | f âhmadinia


محمد رجبی | m rajabi



نشانی اینترنتی http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-650&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی-کامل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات