این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، جلد ۲۰، شماره ۷۸، صفحات ۵۹-۶۸

عنوان فارسی اثرات مصرف آب هویج غنی شده با بتاکاروتن بر روی شاخص مقاومت به انسولین در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: چگونگی نقش بتاکاروتن در متابلیسم گلوکز در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو نامشخص می باشد. لذا مطالعه حاضر به منظور بررسی تاثیرآب هویج غنی شده با بتاکاروتن برسطح شاخص های گلیسمی دراین بیماران طراحی گردید.مواد و روش ها: این کارآزمایی بالینی تصادفی دو سو کور کنترل شده برروی 44 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 صورت گرفت. ابتدا بیماران به طور تصادفی به دو گروه دریافت کننده 200 میلیلیتر آب هویج غنی شده با 10 میلیگرم بتاکاروتن (گروه الف) و آب هویج معمولی (گروه ب) تقسیم شدند. هر دو گروه به مدت 8 هفته، هرروز آب هویج را در وعده ناهار (به جای یک واحد غلات) دریافت نمودند. یادآمد 24 ساعته خوراک در 3 روز متوالی و 6 روز غیر متوالی در ابتدا و انتهای مطالعه گرفته شد. سطوح گلوکز، انسولین و بتاکاروتن سرم در نمونه های خون ناشتا در شروع و پایان هفته هشتم اندازه گیری و مقاومت انسولین محاسبه شد. درنهایت داده های بررسی مصرف مواد غذایی با Nutritionist IV و نرم افزار SPSS 11.5 مورد آنالیز قرار گرفتند.یافته ها: سطح بتاکاروتن سرم به طور معنی داری در گروه الف، نسبت به گروه ب، افزایش یافت. سطح شاخص های گلیسمی مورد نظر در این تحقیق طی 8 هفته مداخله به صورت جزیی تغییرکردند که این تغییرات به لحاظ آماری معنی دار نبودند.استنتاج: در این گروه از بیماران مبتلا به دیابت نوع دو مصرف روزانه 200 میلی لیتر آب هویج غنی شده با 10 میلیگرم بتاکاروتن به مدت 8 هفته بدون تغییر معنی داری در شاخص های گلیسمیک، سبب افزایش سطح آنتی اکسیدانی سرم گردید.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله دیابت نوع دو، آب هویج، بتاکاروتن، گلوگز سرم، انسولین سرم

عنوان انگلیسی The Effects of Fortified Carrot Juice with Beta Carotene on Insulin Resistance Indices in Patients with Type II Diabetes
چکیده انگلیسی مقاله Background and purpose: The role of beta carotene in glucose metabolism in type ÏÏ diabetes is unclear. Thus this study was designed to investigate the effect of fortified carrot juice with beta carotene on glycemic indices in these patients. Materials and methods: This randomized controlled double blind clinical trial was performed on 44 patients with type ÏÏ diabetes. Ïnitially patients were randomly divided into two groups of consuming 200 ml of carrot juice fortified with 10 mg of beta carotene (group Â) and another group having 200 ml of carrot juice (group B). Both groups consumed carrot juice daily with their lunch (exchanged with one serving of cereals). Twenty four hour dietary recalls were done on 3 consecutive days and 6 alternate days at the beginning and the end of the study. The serum levels of glucose, insulin and beta carotene in fasting blood samples were measured at the beginning and the end of week 8 and insulin resistance was calculated. Finally food consumption data were analyzed by nutritionist ÏV and statistical analysis were performed using SPSS version 11.5. Results: The level of beta carotene in serum was significantly increased in group  compared with group B. Glycemic indices were slightly changed during 8 weeks in this study which were not statistically significant. Çonclusion: Ïn this group of patients with type ÏÏ diabetes, consumption of 200 ml carrot juice fortified with beta carotene for 8 weeks caused a significant increment in the levels of serum antioxidants with no significant changes in glycemic indices.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله آتنا رمضانی | a ramezani
department of nutrition, shahid beheshti üniversity of medical sciences, tehran, ïran
تهران شهرک غرب، بلوار شهید فرحزادی، خیابان ارغوان غربی، پلاک 46

فریده طاهباز | f tahbaz


شاهین رسولی | sh rasouli


تیرنگ رضانیستانی | t nistani


بهرام رشیدخانی | b rashidkhani


مهدیه هدایتی | m hedayati



نشانی اینترنتی http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-626&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی-کامل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات