این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
، جلد ۲۰، شماره ۷۵، صفحات ۷۷-۸۱
عنوان فارسی
گزارش یک مورد ( خانوار ) از بوتولیسم غذا زا با مصرف کمه
چکیده فارسی مقاله
بوتولیسم یک بیماری نادر ولی بالقوه کشنده میباشد که بوسیله سم تولید شده از کلستردیوم بوتولونیوم منتقل میشود. هدف از گزارش این مورد آگاه ساختن پزشکان و دانشجویان پزشکی و سایر گروههای بهداشتی از راه جدید ابتلا به بوتولیسم در تعدادی از بیماران میباشد. این بیماری در شهرستان سبزوار رخ داد. در این گزارش یک خانم 46 ساله و دو دخترش که بعد از مصرف کمه (نوعی فرآورده لبنی) دچار بوتولیسم شدهاند را گزارش میدهد. یافتههای بالینی بیماران و تاریخچه آنان شامل تمام علائم و نشانههای بوتولیسم بود، بیمار با داروهای ضد سم تحت درمان قرار گرفت وتشخیص بیماری بر اساس سابقه تماس، یافتههای بالینی و پاسخ به درمان ضد سم گذاشته شد. گزارش این مورد از بوتولیسم نشان داد که کمه میتواند ایجاد بوتولیسم غذایی تهدیدکننده ی زندگی کند. در نتیجه آموزش بیشتر در مورد نحوه نگهداری و مدت نگهداری برای پیشگیری و گزارش موارد مشابه در اسرع وقت برای درمان ضروری است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بوتولیسم غذا زا، کمه، لبنیات
عنوان انگلیسی
Food - borne botulism due to Kame (a dairy product): Case report of a family
چکیده انگلیسی مقاله
Botulism is a rare but potentially fatal disease caused by toxin produced by Clostridium botulinum. This report is intended to inform medical practitioners and students on new way of botulism transfer in some patients. The case is reported from Sabzevar, Iran. In this paper a 46–year–old woman and her two daughters were affected by botulism due to consuming Kame (a diary product). Their history and clinical findings indicated symptoms of botulism. The patient was treated by anti–toxic medicine, and the diagnosis was determined by exposure history, clinical findings and response to anti-toxin treatment. This report indicated that Kame could cause life threatening botulism. Therefore further training on the methods and duration of preserving Kame is required for prevention as well as reporting similar cases for treatment.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Botulism, food borne, Kame (a dairy product), dairy
نویسندگان مقاله
مصطفی راد | m rad
department of nursing, sabzevar university of medical sciences, sabzevar, iran
سبروار- جنب پلیس راه-دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی سبزوار (Sabzevar university of medical sciences)
حسن خلیلی | h khalili
مسعود ابراهیمی | m ebrahimi
نشانی اینترنتی
http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-31-96&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی-کامل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات