این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، جلد ۱۹، شماره ۷۳، صفحات ۳۴-۴۱

عنوان فارسی بررسی غلظت نیترات و نیتریت در گوشت قرمز عرضه شده در استان مازندران در سال ۱۳۸۷
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: کودهای شیمیایی که حاوی یونهای نیترات و نیتریت هستند موجب آلودگی آب، خاک و گیاهان منطقه می شوند و چرای دام در این مناطق آنها را در معرض دریافت نیترات و نیتریت قرار می دهد. هدف این پژوهش تعیین غلظت نیترات و نیتریت در گوشت تازه گوسفند و گاو در شهرهای مرکزی استان مازندران و تخمین میزان دریافت نیترات و نیتریت از منابع فوق توسط رژیم غذایی متناسب در انسان بود.مواد و روش ها: دراین مطالعه توصیفی از مراکز فروش 4 ناحیه شمال، جنوب، شرق و غرب شهرهای ساری، بابل و قائم شهر تعداد 36 نمونه گوشت گاو و 36 نمونه گوشت گوسفند (تعداد 3 نمونه گوشت گاو و 3 نمونه گوشت گوسفند از هر ناحیه) تهیه شد. مقدار نیترات و نیتریت با روش آنزیمی نیترات ردوکتاز و رنگ سنجی Griess Ilosvay اندازه گیری شد. از آزمون Mann-Whitney برای مقایسه داده ها در دو گروه گاو و گوسفند استفاده شد.یافته ها: میانگین نیترات و نیتریت در گوشت گوسفند 4.9 و0.36 و درگوشت گاو 6.3 و 0.38 میلی گرم در کیلوگرم بود، که سطح نیترات و نیتریت در گوشت گاو و گوسفند تفاوت معنی داری نداشت.استنتاج: بر اساس اینکه مقادیر توصیه شده مصرف گروه گوشت و جانشین هایش در هرم غذایی برای افرادی که به طور میانگین روزانه 2500 کالری در روز مصرف می کنند، روزانه 184 گرم می باشد می توان فرض کرد که اگر فرد تمام نیاز روزانه خود از توصیه برای گوشت و جانشین هایش راتنها از گوشت قرمز دریافت کند، دریافت نیترات از منابع فوق از برخی کشورها مثل انگلستان بیشتر است اگر چه از مقادیر توصیه شده Contam Panel پایین تر می باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله نیترات، نیتریت، گوشت

عنوان انگلیسی Survery of nitrate and nitrite content in distributed red meat in Mazandaran (2008)
چکیده انگلیسی مقاله Background and purpose:Chemical fertilizers which contain nitrite and nitrate ions contaminate water, soil and plants. The livestock are exposed to the ions through grazing in these areas. This study was designed to evaluate the levels of ions in raw sheep and cow¢s meat in Mazandaran and also, to estimate the dietary intake of the ions from fresh meat consumed in a regular diet. Materials and methods:A total of 36 samples of beef and 36 samples of mutton meat were collected from different cities of Mazandaran province (Sari, Babol and Qaemshahr) and their nitrite and nitrate contents were measured by colorimetric Griess Ilosvay method. Data were statistically analyzed by using Mann Whitney. Results:The mean of nitrate and nitrite in mutton was 4/9 and 0/36 and beef was 6/3 and 0/38 mg/kg. Nitrite and nitrate content in beef and mutton had no significant difference. Conclusion:Considering the recommended consumption of meat groups and their substitutes in the food pyramid, which is 6.5 ounce/daily for those who use 2,500 Kcal/day, it is estimated that the amount of nitrate and nitrite consumed by an adult in all meat groups from red meat, the nitrate intake is higher than in some countries such as the UK, although lower than CONTAM Panel is recommended
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله لاله کریم زاده | l karimzadeh


فریبا کوهدانی | f koohdani
department of nutrition amp;amp; biochemistry, faculty of health, tehran university of medical sciences, tehran, iran
تهران دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشکده بهداشت، گروه تغذیه و بیوشیمی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

فریدون سیاسی | f siasi


محمود محمودی | m mahmoudi


فرید صفری | f safari


زین العابدین بابایی | z babaie



نشانی اینترنتی http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-586&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی-کامل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات