این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، جلد ۱۹، شماره ۷۲، صفحات ۳۸-۳۵

عنوان فارسی مقایسه ارزش کیفی پروتئین های دو نمونه غذای خانگی مخلوط غلات و حبوبات با یک نمونه غذای صنعتی کودک
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: کیفیت پروتئین مخلوط غلات و حبوبات باعث بهبود خصوصیات مواد مغذی می شود. با توجه به اهمیت کیفیت پروتئین غذاها، این مطالعه با هدف مقایسه ارزش پروتئینی دو نمونه غذای خانگی (بر پایه مخلوط ماکارونی سمولینا + سویا و ماکارونی نول + سویا) با سرلاک بر پایه گندم (غذای صنعتی کودک) در موش های صحرایی انجام گرفت.مواد و روش ها: مطالعه تجربی روی 80 موش صحرایی نر21 (wistar) روزه در گروههای 8 تایی تحت 10 رژیم غذایی شامل: 3 رژیم تست (سرلاک و 2 نمونه غذای خانگی)، یک رژیم استاندارد (کازئین + متیونین) و یک رژیم پایه (بدون پروتئین( برای مطالعه قابلیت حقیقی هضم پروتئین(True Protein Digestibility TPD) و قابلیت هضم ظاهری (Apparent Digestibility AD)و 3 رژیم تست، یک رژیم استاندارد و یک رژیم پایه برای مطالعه نسبت خالص پروتئین (Net Protein Ratio NPR)، نسبت کارآیی پروتئین (Protein Efficiency Ratio PER) و نسبت کارآیی غذا (Food Efficiency Ratio FER) انجام شده است. میزان TPD،NPR و PER بین گروهها از طریق آزمون آنالیز واریانسANOVA همراه با تست بن فرونی مورد آزمون قرار گرفت.یافته ها: میزان 92.8TPD، 87،89 و 85.4،4.3NPR ، 4.3، 3.6 و 3.6 ،3PER ،2.5 ،1.8 و 1.7 بترتیب برای پروتئین کـازئین + متیونین، سرلاک و غذاهای خانگی بر پایه مخلوط ماکارونی سمولینا + سویا و ماکارونی نول + سویا بود. همچنین تفاوت معنی داری بین گروه ها از نظر TPDو PER وجود داشت (p< 0.05) ولی از نظر NPR معنی دار نبود.استنتاج: یافته ها نشان می دهند که TPD و NPR غذاهای خانگی در مقایسه با سرلاک قابل قبول ولی از نظر.پایین تر است PER
کلیدواژه‌های فارسی مقاله واژه های کلیدی،پروتئین، سرلاک، ماکارونی، سویا

عنوان انگلیسی Comparison of quality proteins regarding evaluation in two samples of home made cereal/legume mixtures with a sample of commercial baby food
چکیده انگلیسی مقاله Background and purpose:Protein quality of cereal/legume mixtures resultsin nutrient profiles. Regarding to the importance of foodprotein quality, this study was conducted to compare protein valueof two samples of home made food (based on semolina spaghetti + soybean and nole spaghetti + soybean mixed) with Cerelac - based on wheat (commercial baby food) in Rats. Materials and methods:Experimental study was conducted on 80 male rats (wistar) aged 21days in 8 groups, under 10 diets inclusive of: 3 test diets (Cerelac and two samples of home made food), 1 diet standard (casein+Methionine) and 1 diet basal (protein free) for True proteinDigestibility (TPD) and Apparent Digestibility (AD) study and 3 test diets, 1 diet standard and 1 diet basal for Net Protein Ratio (NPR), Protein Efficiency Ratio (PER) and Food Efficiency Ratio (FER) study. The value of TPD, NPR and PER between groups were analyzed by ANOVA and thenwith Bonferroni post test. Results:The value of TD 92.8, 87, 89 and 85.4, NPR 4.3, 4.3, 3.6 and 3.6, PER 3, 2.5, 1.8 and 1.7, were for casein+Methionine, Cerelac and home made foods based on semolina spaghetti+soybean and nole spaghetti+soybean mixed. So there are significant difference between groups in compare to TD and PER (p< 0.05), but in compare to NPR is not significant. Conclusion:The findings showed that TD and NPR of home made food in comparison with Cerelac are acceptable, but in compare to PER is lower.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Protein, cerelac, spaghetti, soybean

نویسندگان مقاله ذات اله عاصمی | z asemi
department of biochemistry amp;amp; nutrition, kashan university of medical sciences, kashan, iran
کاشان خیابان شهید بهشتی، بن بست آزادی 25، ساختمان نگار عصر، معاونت غذا و دارو
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی کاشان (Kashan university of medical sciences)

محسن تقی زاده | m taghizade



نشانی اینترنتی http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-573&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی-کامل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات