این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
، جلد ۱۸، شماره ۶۸، صفحات ۴۰-۴۷
عنوان فارسی
مقایسه اثر دو رژیم غذایی (کم چرب و نمایه گلایسمی پایین) بر روی کاهش وزن و فاکتورهای چربی خون در زنان چاق
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: سرعت جذب کربوهیدرات بعد از وعده غذایی، با نمایه گلایسمی تعیین می شود و این سرعت در پاسخ های متابولیک و هورمونی تاثیرگذار است. مطالعه کنونی به منظور بررسی تاثیر دو رژیم غذایی ایزوکالریک کم چرب و نمایه گلایسمی پایین در کاهش وزن، شاخص توده بدن و مقادیر فاکتورهای چربی خون می باشد.مواد و روش ها: در این کار آزمایی بالینی 46 زن چاق با (27?BMI)، در محدوده سنی 55-18 سال مراجعه کننده به درمانگاه مطهری شیراز به طور تصادفی به دو گروه رژیمی (کم چرب و نمایه گلایسمی پایین) تقسیم شده و به مدت 6 هفته رژیم خاص گروه خود را دریافت کردند. پارامترهای وزن، شاخص توده بدن، نسبت دور کمر به باسن و فاکتورهای چربی خون در ابتدا و انتهای 6 هفته اندازه گیری شد.یافته ها: مقایسه وزن بدن، شاخص توده بدنی، نسبت دور کمر به باسن و فاکتورهای چربی خون در هر گروه قابل ملاحظه بود (000/p< 0) اما بین دو گروه رژیمی کم چرب و نمایه گلایسمی پایین اختلاف معنی داری مشاهده نشد؛ بجز فاکتور HDL-C بعد از غذا که بین دو گروه اختلاف قابل ملاحظه ای داشت.استنتاج: هر دو رژیم غذایی در کاهش وزن و فاکتورهای لیپیدی خون به یک نسبت موثر هستند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Comparison of the effect of low-glycemic index versus low-Fat diet on the body weight and plasma lipid profile in obeses women
چکیده انگلیسی مقاله
Background and purpose: The rate of carbohydrate absorption after a meal, as quantified by glycemic index, has an effect on postprandial hormonal and metabolic response. The aim of the present study is to determine the effects of low-glycemic index diet, versus low-fat diet on the body weight, BMI, WHR (waist/hip ratio) and plasma lipid profile of obese patients. Materials and methods: A randomized controlled trial compared the effect of two dietary treatments (low glycemic index & low fat) in 46 adults, ages 18 to 55 years old, BMI >27, who proceeded to Motahary Clinic in Shiraz, Iran. Body weight, BMI, WHR (waist/hip ratio), fast and post-prandial Plasma lipid profile (Triacylglycerol, total Cholesterol, LDL-C, HDL-C concentration) level of obese women were measured at the beginning and end of 6 weeks. Results: Changes in Body weight, BMI, WHR (waist/hip ratio) and Plasma lipid profile (Triacylglycerol, total Cholesterol, LDL-C, HDL-C concentration) were significant in both dietary groups. But no significant differences were observed in any parameter measured between two groups, except for the post-prandial HDL-C in which significant difference were observed. Conclusion: From these findings, it can be concluded that the isolated bacterial strain can utilize Organ phosphorus pesticides as a source of carbon and phosphorus. Utilization of these compounds by soil microorganisms is a crucial phenomenon by which these compounds are removed from the environment, thus, preventing environmental pollution. Both diets can equally be effective in decreasing the body weight and Plasma lipid profile.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Obesity, glycemic index, Low-caloric diet, Low-Fat diet
نویسندگان مقاله
زهره مظلوم | z mazloom
department of nourishment faculty of health, shiraz university of medical sciences, shiraz, iran
شیراز، دانشگاه علوم پزشکی، دانشکده بهداشت
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شیراز (Shiraz university of medical sciences)
فاطمه کاظمی | f kazemi
سیدحمیدرضا طباطبایی | s h r tabatabaei
نشانی اینترنتی
http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-521&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی-کامل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات