این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، جلد ۱۸، شماره ۶۴، صفحات ۸۱-۸۵

عنوان فارسی آنالیز محلول گاواژ بیمارستانی و میزان تامین کالری و پروتئین مورد نیاز بیماران در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان امام خمینی (ره) ساری ۸۵-۸۴
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: سو تغذیه یکی از مشکلات عمده واحد مراقبت های ویژه (Intensive Care Unit:ICU) محسوب می شود که روی نتیجه (outcome) بیماران تاثیر می گذارد. تغذیه بیماران در ICU بیمارستان ها غالبا از طریق محلول تهیه شده در آشپزخانه بیمارستان انجام می شود که ارزش تغذیه ای آن تاکنون مورد مطالعه قرار نگرفته است. هدف از انجام این مطالعه، آنالیز محلول گاواژ بیمارستانی آشپزخانه مرکز آموزشی - درمانی امام خمینی ساری و مقایسه نیازهای تغذیه ای بیماران با مقادیر تامین شده بوده است.مواد و روش ها: محتویات کربوهیدرات، لیپید و پروتئین محلول گاواژ (Gavage) به ترتیب بر اساس روش های لین یون (Leen ion)، ژربر (Gerber) و کجلدال (Kejeldal) اندازه گیری شد. 30 بیمار بستری در بخش مراقبت های ویژه مرکز آموزشی درمانی امام خمینی ساری که حداقل 5 روز در بخش مراقبت های ویژه بستری بودند مورد مطالعه قرار گرفتند. نیازهای متابولیکی روزانه بیماران با استفاده از معادله هریس بندیکت (Harris-Benedict) محاسبه شد و میزان کالری و پروتئین تامین شده در مقایسه با میزان مورد نیاز تعیین شد.یافته ها: میزان کربوهیدرات محلول گاواژ، چربی، پروتئین و میزان انرژی زایی اندازه گیری شد. میزان انرژی زایی محلول بیمارستان 32.5 درصد و میزان پروتئین 16 درصد محلول های استاندارد بوده است. میزان انرژی مورد نیاز بیماران در بدو ورود 2302±633 Kcal/dayو در هفته های اول، دوم و سوم به ترتیب 634±2301، 661±2283 و 790±2228 Kcal/day بوده و حداکثر انرژی تامین شده600±632 Kcal/day بوده است. حداکثر میزان پروتئین تامین شده در هفته سوم معادل 22.9 درصد بوده است.استنتاج: محلول گاواژ تهیه شده در بیمارستان در برآورده کردن کالری و پروتئین مورد نیاز بیماران کافی نبوده و لازم است این محلول ها به گونه ای تهیه شوند که از محتوای کربوهیدرات، لیپید و پروتئین قابل قبول برخوردار باشند و یا محلول های روده ای استاندارد آماده برای بیماران تامین شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله گاواژ، مراقبت های ویژه، سوء تغذیه، کالری، پروتئین

عنوان انگلیسی The study of hospital bavage solution and calorie and protein in take. For patients needs from the special care unit at Imam Khomeini hospital, Sari, Iran during 2005-2006
چکیده انگلیسی مقاله Background and Purpose: Malnutrition is a major problem within intensive care units (ICU) affecting the outcome of patients. In Imam Khomeini Hospital, patients were fed with gavage solutions prepared in the kitchen of hospitals, however, its' nutritional value has not been studied at present time. The aim of this study was to analyze the gavage solution and to compare the calculated nutritional demand with the provided values. Materials and Methods: The amount of carbohydrate, lipid and protein of gavage solution has been determined with Leen ion, Gerber and Kejeldal methods, respectively. In this study, 30 patients with at least 5 days in the ICU were included. Daily metabolic needs were calculated with Harris-Benedict equation and then, calculated calorie and protein values were compared with the provided values. Results: The carbohydrate, lipid, protein and energy contents of gavage solutions were 0.035 ±0.002 g/ml, 0.0225±0.017 g/ml, 0.012 ± 0.002 g/ml, and 0.39 ± 0.164 Kcal/ml. The calorie and protein provided by the hospital solution, in comparison to the standard enteral solutions, were 32.5% and 16% respectively. Total energy expenditure (TEE) at the time of admission to ICU was 2302 ± 633 Kcal/ per day. During week 1, 2, and 3, TEE was 2301±634, 2283 ± 661 and 2228 ± 790 respectively. Maximum provided energy was 600 ± 632 Kcal/ per day. Maximum protein was provided in week 3 and equal to 22.9% of patient’s needs. Conclusion: The gavage solution provided by hospitals can not meet the calorie and protein needs of patients. It is necessary to prepare solutions with enough contents of carbohydrate, lipid and protein or to provide them with standard enteral nutritional solutions.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Gavage, Intensive care unit, Malnutrition, Calorie, Protein

نویسندگان مقاله ابراهیم صالحی فر | e salehifar


شهرام اعلا | sh ala
faculty of pharmacy, mazandaran university of medical sciences, sari, iran
متخصص داروسازی بالینی، مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی مازندران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی مازندران (Mazandaran university of medical sciences)

هدی حسینی | h hosseini



نشانی اینترنتی http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-471&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی-کامل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات