این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، جلد ۱۷، شماره ۶۲، صفحات ۴۰-۴۸

عنوان فارسی تعیین تاثیر مصرف پروتئین سویا بر پروفایل لیپیدی و پراکسیداسیون لیپیدی دختران جوان سالم
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: بیماری های قلبی - عروقی(CVD)، عمده ترین علت مرگ و میر در سراسر جهان می باشند. یک سوم از مرگ های ناشی از CVD در سنین پایین تر از 65 سال روی می دهد، لذا ضرورت تحقیقات در جهت پیشگیری احساس می شود. به نظر می رسد بعضی مواد غذایی بتوانند خطرCVD را به واسطه کاهش چربی های سرم و افزایش فعالیت آنتی اکسیدانی کاهش دهند. هدف از این مطالعه، تعیین تاثیر مصرف پروتئین سویا بر وضعیت چربی خون و پراکسیداسیون لیپید در دختران جوان سالم است.مواد و روش ها: 73 دختر سالم 24- 18 ساله، روزانه 100 گرم آجیل سویا به مدت 4 هفته دریافت کردند. وزن، BMI، فراسنج های لیپیدی و میزان مالون دی آلوئید (MDA) بر اساس تیوباربیتویک اسید در ابتدا و انتهای مطالعه اندازه گیری شد.یافته ها: میانگین وزن، BMI، سطح سرمی کلسترول تام،HDL-C، LDL-C، نسبتTC/HDL–C و HDL–C/LDL-C تغییر آماری معنی داری نداشت. سطح سرمی تری گلیسرید و MDA طی مداخله به طور معنی داری کاهش یافت. در ابتدای مطالعـه، کلستـرول تام سـرم همبستگـی مستقیم و معنی داری با وزن نمونه ها داشت اما چنین ارتباطی در پایان مطالعه مشاهده نشد. همچنین ارتباط مستقیم و معنی داری بین سطح سرمی تری گلیسرید و وزن نمونه ها در ابتدا و انتهای مداخله مشاهده شد.استنتاج : مکمل یاری پروتئین سویا قادر به کاهش سطح سرمی MDA در افراد سالم می باشد و احتمالا می تواند بر فراسنج های بیوشیمیایی بیماری های قلبی - عروقی موثر باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The Effect of Soy Protein Consumption on Serum Lipid Profile and Lipid Per oxidation Levels in Young Female Adults
چکیده انگلیسی مقاله Background and Purpose: Cardiovascular (CVD) disease is the leading cause of death all over the world. Although, most CVD deaths occur from age 65 years and older, it should be noted that one third of deaths occur prematurely. Hypercholesterolemia, oxidized LDL and lipid per oxidation, play a significant role in the pathogenesis of atherosclerosis. It appears that some food additives may decline cardiovascular risk by lowering serum lipids or increase antioxidant activity. This study was designed to determine "the effect of soy protein consumption on serum lipid profiles and lipid per oxidation (serum malondialdehyde levels) in young female adults”. Materials and Methods:In the present trial, 73 university students were supplemented by 100 grams of soy nuts daily for 4 weeks. Weight, basal metabolic index “BMI”, lipid profile and malondialdehyde concentrations, were measured at the baseline and the end of week 4. Results:Soy protein had no significant effect on weight, BMI, total cholesterol, HDL-cholesterol, LDL-cholesterol, total/HDL-cholesterol ratio and LDL-cholesterol/HDL-cholesterol ratio whereas triglyceride, malondialdehyde concentrations were decreased significantly (P< 0.05). Conclusion:These findings indicate beneficial effects of soy protein on some of biochemical indexes of cardiovascular disease. Therefore, soy protein consumption is recommended to prevent cardiovascular diseases.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله شقایق ریحانی | sh reyhani
nutritional researchcenter, tabrizuniversity of medical sciences, tabriz, iran
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)

جواد مهتدی نیا | j mohtadi nia


سیدرفیع عارف حسینی | s r aref hosseini



نشانی اینترنتی http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-455&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی-کامل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات