این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، جلد ۱۷، شماره ۵۹، صفحات ۷۶-۸۶

عنوان فارسی بررسی اثر ضد میکروبی چند نوع عصاره مختلف میوه گیاه Pycnocycla spinosa
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: تنوع گونه های گیاهی و گرایش جامعه جهت استفاده از مواد طبیعی در درمان بیماری ها باعث گردیده است تا غربالگری اسانس ها و عصاره های گیاهی مورد توجه محققین قرار گیرد. اثرات ضد میکروبی برای برخی از گیاهان خانواده چتریان ذکر شده است بر همین اساس در این مطالعه اثرات ضد میکروبی یکی از اعضای این خانواده، گیاه سگ دندان خاردار (Pycnocycla Spinosa Decne) بررسی گردید.مواد و روش ها: پس از جمع آوری و تهیه میوه گیاه و انجام مطالعات فارماکوگنوزی (Pharmacognosy) عصاره های هیدروالکلی، هگزانی، کلروفرمی و متانولی گیاه تهیه گردید و اثرات ضد میکروبی عصاره ها با استفاده از روش انتشار دیسک و همچنین تعیین حداقل غلظت مهار کننده رشد میکروب ها (MIC) با استفاده از روش رقیق سازی لوله ای انجام شد. میکروارگانیسم های مورد مطالعه عبارت بودند از: استافیلوکوکوس ارئوس، لیستریا مونوسیتوژنز، باسیلوس سوبتیلیس، سودومانوس آئروژنوزا، سالمونلا انتریتیدیس، اشرشیا کلی، کاندیدا آلبیکنس و آسپرژیلوس نایجر.یافته ها: عصاره های مورد استفاده بر روی باسیلوس سوبتیلیس، آسپرژیلوس نایجر و کاندیدا آلبیکنس اثر ضد میکروبی داشتند. عصاره هیدرو الکلی دارای بیشترین اثر ضد میکروبی بود (p< 0.001). هر چند اثر ضد میکروبی با افزایش غلظت عصاره تشدید گردید اما در مجموع این اثر در حد متوسط ارزیابی گردید.استنتاج: اثر ضدمیکروبـی متوسـط می تواند ناشـی از ناکافی بودن مواد موثره میوه گیاه باشد. در نتیجه احتمالا بررسـی اثر ضد میکروبـی عصاره گیاه و مطالعه اثر ضد میکروبی سایر اندام های گیاه ممکن است نتایج ضدمیکروبی بهتری را نشان دهد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ضد میکروبی، عصاره، Pycnocycla spinosa

عنوان انگلیسی A Study of Anti-Microbial Effect of Pycnocycla Spinosa's Fruit Extracts
چکیده انگلیسی مقاله Background and purpose: Infectious diseases account for approximately one-half of all deaths in tropical country. In developed country, despite the progress made on the control of disease, incidence of epidemics due to drug resistant microorganisms and unknown diseases spreading microbes pose enormous public health concerns. On the other hand, in spite of improvements in food production hygiene, food safety is increasingly an important health issue. There is, therefore, still a need for new antimicrobial agent to reduce or eliminate foodborne pathogen as well as food spoilage microorganisms. Historically, plants play a major role in primary health-care as therapeutic remedies in developing countries. The screening of plant extracts has been of great interest to scientists for the discovery of new drugs effective in the treatment of infectious disease. Umbelleferea is known to be a potential source for the antimicrobial agents. The present study attempts to investigate the antimicrobial activity of Pycnocycla spinosa as a member of Umbelleferea against selected microorganisms. Materials and Methods: The plants were collected from Isfahan and different solvent extracts of plants were prepared. Then, the antimicrobial activity of extract was determined, using disk diffusion method. The minimal inhibitory concentration (MIC) was determined by tube dilution method. Results: Results demonstrated that different extracts of plants indicate antimicrobial activity against bucillu subtilis, aspergiluse niger and candida albicans. Generally, the antimicrobial activity of the plant’s fruit extracts is considered medium. Conclusion: Pycnocycla spinosa fruit's extract showed medium antimicrobial activity. Hydroalcoholic extract of the fruit demonstrated higher antimicrobial activity. This may reflect a low concentration of active components in extracts. Further studies are needed to investigate antimicrobial activity of the plant's essential oil and other parts of the plant.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Antimicrobial, Extract, Pycnocycla spinosa

نویسندگان مقاله محمد جلالی | m jalali
faculty of health- isfahan university of medical sciences, isfahan, iran
متخصص میکروبیولوژی، استادیار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

داریوش عابدی | d abedi


غلامرضا اصغری | gh r asghari


زینب رضایی | z rezaie



نشانی اینترنتی http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-235&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی-کامل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات