این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، جلد ۱۵، شماره ۴۹، صفحات ۳۱-۳۴

عنوان فارسی بررسی تاثیر تغذیه با شیر مادر بر قندخون نوزادان با وزن بالا
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: پایین بودن قندخون در نوزادان مساله مهم و شایعی است که به دلیل عوارض مغزی نیاز به توجه جدی دارد. با توجه به این که در برخی مراکز قبل از تغذیه با شیر مادر مبادرت به انجام آزمایش قندخون می شود و بر اساس آن اقدامات درمانی صورت می گیرد که موجب خطرات ناشی از باز کردن رگ، بستری کردن نوزاد در بیمارستان و همچنین تحمیل هزینه اضافی به خانواده می شود، در این مطالعه تاثیر تغذیه با شیر مادر بر میزان قندخون نوزادان با وزن بالا مورد بررسی قرار می گیرد.مواد و روش ها: مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی قبل و بعد (before and after) بوده و جمعیت مورد مطالعه نوزادان با وزن بالا (بیش تر از 3800 گرم) متولد شده در مراکز آموزشی درمانی امام (ره) و رازی قایم شهر می باشد. شاهد هر نوزاد خود او و مداخله، تغذیه با شیر مادر بود. روش نمونه گیری به شیوه نمونه های در دسترس و معیار خروج از مطالعه شامل؛ نوزادان با قندخون پایین علامت دار، قندخون کم تر از 30 میلی گرم در دسی لیتر و عدم تغذیه با شیر مادر در عرض 2 ساعت پس از تولد بود. پس از اندازه گیری قندخون، تغذیه با شیر مادر انجام شد، سپس قندخون نیم ساعت و 2 ساعت پس از تغذیه شیر مادر اندازه گیری و با قندخون قبل از تغذیه با شیر مادر مقایسه شد. داده ها با روش های آماری Paired test, Anova تجزیه و تحلیل شد.یافته ها: 94 نوزاد مورد بررسی قرار گرفتند، میانگین وزن نوزادان 4120±234 گرم و میانگین و سن حاملگی 39.6±1 هفته بود. اکثر نوزادان نتیجه حاملگی های 1 و 2 (38.2 و 40.4 درصد) و حاصل سزارین (63.8 درصد) بودند. سابقه فشار خون، در 7.2 درصد و دیابت حاملگی در 6.4 درصد وجود داشت. قندخون بدو تولد 52.25±10.5 میلی گرم/دسی لیتر، قندخون نیم ساعت پس از تغذیه با شیر مادر 56.89±14.45 میلی گرم/دسی لیتر و قندخون دو ساعت پس از تغذیه با شیر مادر 68±14.5 میلی گرم بود. تفاوت قندخون نیم و دو ساعت پس از تغذیه با شیر مادر با قندخون بدو تولد معنادار بود. از عواملی که به طور معناداری در قندخون نوزادان موثر بودند، وزن نوزاد و زمان شروع تغذیه با شیر مادر بود.استنتاج: تغذیه با شیر مادر به طور معناداری سبب افزایش قندخون نوزادان با وزن بالا و کاهش شیوع نوزادان با قندخون پایین می شود. که با شروع زودرس تغذیه با شیر مادر و افزایش طول زمان پس از تغذیه با شیر مادر این اثر بیش تر می باشد. بنابراین توصیه می شود در نوزادان با وزن بالای بدون علایم بالینی، ملاک بررسی قندخون و قرار دادن نوزاد در گروه کاهش قندخون، مقدار قندخون پس از تغذیه با شیر مادر باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله نوزادان، افزایش وزن، قندخون پایین، تغذیه با شیر مادر

عنوان انگلیسی Survey on the effects of breast feeding on blood sugar in high birth weight neonates
چکیده انگلیسی مقاله Background and purpose : The low amount of blood sugar in neonates is an important and prevalent problem which needs serious attention because of its cerebral complications. High birth weight is one of the risk factors for hypoglycemia. There is no general agreement about how to approach the high birth weight neonates who do not have the symptoms of hypoglycemia but are at a high risk of it. In some centers the neonates blood sugar is checked before beginning the breast feeding and treatment but it imposes risk of opening the vein, hospitalization and also cost of care. So in this study the effects of breast feeding on blood sugar in high birth weight neonates have been studied. Materials and methods : This study is a before/ after clinical trial on high birth weight neonates (BW>3800 gr) who were born in Imam and Razi University hospitals. Each neonate was its own control and the intervention was breast feeding. Simple sampling method was used to recruit the subjects and the exclusion criteria were neonates with symptomatic hypoglycemia, blood sugar less than 30mg/dl and absence of breast feeding in the first 2 hours after birth. After measuring the blood sugar, breast feeding was done and then 0.5 and 2 hours after that, the blood sugar was measured again and compared with the first amount (before breast feeding). Results : A total of 94 neonates with birth weight of 4120+234 and 39.6+1 weeks of gestational age were studied. Most of the neonates were at the first and second parity (38.2% & 40.4%) and given birth through caesarian section (63.8%). History of hypertension in 7.2% and gestational diabetes in 6.4% were positive. Blood sugar at birth was 52. 25+ 15.5 mg/dl and blood sugar of 0.5 and 2 hours after breast feeding were 56. 89+ 14. 45 mg/dl and 68+ 14.5 mg/dl respectively. The differences between the blood sugar at birth and after 0.5 and 2 hours of breast feeding were significant (P< 0.05). Birth weight and the commencing time of breast feeding were the factors significantly related to neonates blood sugar. Conclusion : Breast feeding increases the blood sugar in high birth weight neonates and decreases the chance of being in hypoglycemic group and this effect in Neonates with near normal birth weight, early onset of breast feeding and longer length of time after beginning the breast feeding is much more significant.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله High Birth weight, Neonate, Blood sugar

نویسندگان مقاله سالار بهزادنیا | s behzadnia
assistant professor-pediatrican-mazandaran university of medical science
متخصص اطفال، عضو هیأت علمی استادیار دانشگاه علوم پزشکی مازندران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی مازندران (Mazandaran university of medical sciences)

وجیهه غفاری ساروی | v ghaffari


کوروش وحیدشاهی | k vahidshahi



نشانی اینترنتی http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-788&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی-کامل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات