این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
، جلد ۱۵، شماره ۴۸، صفحات ۲۶-۳۱
عنوان فارسی
اندازه گیری میزان ویتامین ث با روش تیتراسیون دو مرحله ای اکسیداسیون – احیا در انواع مرکبات
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: شواهد حاکی از آن است که مصرف میوه ها به علت دارا بودن مواد آنتی اکسیدانت، از قبیل ویتامین ث خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی و سرطان را کاهش می دهند. از آنجا که مرکبات منبع غنی از این ویتامین می باشند این مطالعه مقدار این ویتامین را در برخی گونه های پر مصرف مرکبات اندازه گیری می کند.موادو روش ها: سیزده گونه رسیده و پرمصرف مرکبات از باغ های تحقیقاتی فجر ساری تهیه و میزان ویتامین ث با روش تیتراسیون دو مرحله ای اکسیداسیون – احیا اندازه گیری شد. اطلاعات به دست آمده با آزمون های آماری آنالیز واریانس یک طرفه و توکی آنالیز شد.یافته ها: میانگین ویتامین ث در تمامی میوه ها 18.3±85.4 میلی گرم در 100 میلی لیتر آب میوه (با محدوده 57.9 تا 131.6) بود. بیش ترین مقدار این ویتامین در پرتقال شهسواری، 4.2±131.6، و پرتقال خونی سانگینولا 2.2± 100.7 میلی گرم و کم ترین مقدار آن در تانجلو، 2.3±57.9 و نارنگی 2.2±70.2میلی گرم در 100 میلی لیتر آب میوه بود. ارتباطی بین مقدار ویتامین ث و اسید سیتریک موجود در آب میوه یافت نشد.استنتاج: بین میزان ویتامین ث در انواع مرکبات مورد تحقیق در این مطالعه اختلاف آماری معنی داری وجود داشت. به منظور دریافت مقدار بیش تری از ویتامین ث از طریق رژیم روزانه، مصرف مرکبات حاوی ویتامین ث بیش تر، پیشنهاد می گردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ویتامین ث، تیتراسیون، مرکبات
عنوان انگلیسی
Measuring the amount of vitamin C in citrus fruits by a two step oxidation-reduction titration method
چکیده انگلیسی مقاله
Background and purpose:Epidemiological evidence has suggested that consumption of fruits reduces the risk of chronic diseases such as cancer and cardiovascular disease. These benefits are often attributed to their high antioxidant components such as vitamin C (ascorbic acid). Citrus species are extremely rich sources for this vitamin, therefore we decided to determine the amount of vitamin C in some citrus fruits. Materials and methods : 13 species of commonly used citrus fruits were collected at the ripening stage. All the trees were cultivated in the experimental fields, Fajr citrus experimental institute. The vitamin C contents in fresh juice were determined by a two step oxidation-reduction titration. Data were analyzed using one-way analysis of variance (ANOVA) followed by tukey, multiple range test. Results : Mean ascorbic acid contents of commonly used citrus were 85.4±18.3 mg/100 of juice (ranging from 57.9 to 131.6). The highest amount of vitamin C were found in Shahsavari orange 131.6 ± 4.2 and Sanguinello 100.7 ± 2.2 and the lowest amounts were in Tangelo 57.9 ± 2.3 and Unshiu 70.2 ± 2.2 mg/100 of juice. There was no correlation between Ascorbic acid contents and amount of citric acid in juice. Conclusion : Significant differences were found in vitamin C contents of citrus fruits. In order to increase the intake of vitamin C in daily diet, consuming fruits with higher contents of vitamin C is recommended.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Vitamin C, titration, citrus
نویسندگان مقاله
محمدعلی ابراهیم زاده | m a ebrahimzadeh
assistant professor – medicinal chemectry- mazandaran university of medical sience
استادیار شیمی داروئی، عضو هیأت علمی استادیار دانشگاه علوم پزشکی مازندران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی مازندران (Mazandaran university of medical sciences)
سیدجلال حسینی مهر | s j hosseinimehr
میترا محمودی | m mahmodi
محمدرضا قایخلو | m r gayekhloo
سیدمسعود حسینی | s m hoseiani
نشانی اینترنتی
http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-4&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی-کامل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات