این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
، جلد ۱۵، شماره ۴۷، صفحات ۳۵-۴۲
عنوان فارسی
بررسی تاثیر مصرف قرص مخمر بر روی قند و چربی های خون بیماران دیابتیک (نوع دوم) مبتلا به دیس لیپیدمی
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: تحقیقات نشان می دهد که کمبود کرومیوم باعث اختلال در متابولیسم گلوکز و چربی گردیده و مکمل کرومیوم باعث بهبود میزان گلوکز و لیپیدهای خون می شود. به علاوه، کرومیوم ارگانیک مانند آنچه در قرص مخمر یافت می شود، جذب بهتری از کرومیوم غیر ارگانیک دارد. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر مصرف کرومیوم موجود درقرص مخمر بر روی میزان قند و چربی های خون بیماران دیابتیک (نوع دوم) مبتلا به دیس لیپیدمی می باشد.مواد و روشها: در یک مطالعه کارآزمایی بالینی به روش قبل و بعد، 40 بیمار دیابتیک (نوع دوم) مبتلا به دیس لیپیدمی (32 نفر زن و 8 نفر مرد) مراجعه کننده به مرکز دیابت استان فارس واقع در مرکز بهداشتی - درمانی نادر کاظمی شیراز که در دامنه سنی 68-40 سال با میانگین نمایه توده بدنی 28±4.8 کیلوگرم بر متر مربع و فاقد بیماری های کبدی، کلیوی، قلبی - عروقی بودند، به طور نمونه گیری ساده انتخاب گردیدند. پرسشنامه جهت مشخصات آنتروپومتری، اجتماعی و پارامترهای پاراکلینیکی تکمیل گردید. یک یادآمد 24 ساعت گذشته مواد غذایی برای بیماران نیز تکمیل گردید. سپس روزانه قرص های مخمر که حاوی 14.4 میکروگرم کرومیوم بود به مدت 4 و 8 هفته برای بیماران تجویز گردید. قند خون ناشتا، کلسترول تام، LDLc، HDLc قبل و بعد از 4 و 8 هفته مصرف قرص مخمر اندازه گیری شد. رژیم غذایی، وزن، BMI قبل و بعد از مصرف قرص مخمر نیز اندازه گیری گردید. اطلاعات جمع آوری شده توسط نرم افزار SPSS و آزمون آمار T زوج و روش همبستگی پیرسون و نمودار خطی رگرسیون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: نتایج نشان می هد که میانگین وزن و BMI قبل و بعد از مصرف قرص مخمر تغییر معنی داری نداشت. میانگین مصرف انرژی، کربوهیدرات، پروتئین، چربی، کلسترول، کرومیوم غذایی قبل و بعد از 4 و 8 هفته مصرف قرص مخمر به طور معنی داری تغییر نداشته است. میانگین قند خون ناشتا بعد از 8 هفته مصرف قرص مخمر به طور معنی داری کاهش یافته (P< 0.04) است. میانگین LDLc بعد از 4 و 8 هفته مصرف قرص مخمر کاهش معنی داری (P< 0.001) یافته است. میانگین HDLC بعد از 4 و 8 هفته مصرف قرص مخمر به طور معنی دار افزایش (P< 0.05) یافته است. میانگین کلسترول تام بعد از 8 هفته مصرف قرص مخمر به طور معنی داری کاهش یافت (P< 0.05) است. رابطه معکوس معنی داری (P< 0.001) بین کلسترول تام اولیه و درصد تغییرات کلسترول تام موجود است. استنتاج: نتایج این بررسی نشان می دهد که مصرف قرص مخمر حاوی 14.4میکروگرم کرومیوم باعث کاهش میزان قند خون، کلسترول تام، LDLc،TG می گردد. درضمن سطح HDLc را افزایش می دهد که کلیه این تغییرات منجر به کاهش میزان بیماری های قلبی - عروقی که بروز آن در بیماران مبتلا به دیابت شایع است، خواهد گردید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کرومیوم، قرص مخمر، دیابت نوع دوم، قند خون و لیپیدهای پلاسما
عنوان انگلیسی
Effect of brewer’s yeast supplementation on serum glucose and lipids in type II diabetic patients with dislipidemia
چکیده انگلیسی مقاله
Background and purpose : Chromium deficiency leads to impaired glucose and lipid metabolism. Chromium supplementation in type II diabetic patients improves glucose and lipid profiles. Organic chromium, such as found in brewer’s yeast, is much better absorbed than inorganic chromium. In this study, the effect of chromium supplementation in the form of brewer’s yeast on glucose and lipid profile of diabetic patients were evaluated. Materials and methods : In a clinical trial study (before and after) forty (32 women and 8 men) dyslipidemic diabetic patients without liver and cardiovascular diseases, 40-68 years old and BMI ³ 28 were randomly selected. Each patient received brewer’s yeast tablets containing 14.4 microgram chromium per day for 4 and 8 weeks. Fasting blood glucose, total cholesterol, HDL-C, LDLC and triglycerides were measured at the beginning and the end of 4 and 8 weeks after consumption of brewer’s yeast. A 24 hr dietary recall before and 4 and 8 weeks after consumption of brewer’s yeast were analyzed using Nutrition III software. Data were compared using paired t-test and x2-test as appropriate. Results : There were no statistical significant changes in body weight, BMI, energy and macronutrient intake before and after brewer’s yeast tablet. Mean total cholesterol (p< 0.05) and fasting blood sugar levels (p< 0.04) were significantly decreased after 8 weeks consumption of brewer’s yeast tablets. Mean LDLC and triglyceride level were significantly (p< 0.001) decreased after 4 and 8 weeks consumption of brewer’s yeast tablets. Mean HDLC level was significantly (p< 0.001) increased after 4 and 8 weeks consumption of brewer’s yeast tablets. An negative relationship was found between total cholesterol, LDLC, HDLC and TG of primary concentration and percentage of changes during study for each parameters. Conclusion : Improved glucose and lipid profile was noted in patients following 4 and 8 weeks consumption of brewer’s yeast tablets containing 14.4 microgram chromium per day. Also low chromium levels in diabetic patients,prevents diabetic patient from cardiovascular disease.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
شهناز روان شاد | sh ravanshad
دانشیار گروه تغذیه دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شیراز (Shiraz university of medical sciences)
حسین خسروی بروجنی | h khosvani borujeni
محمود سوید | m soveid
بهرام ضیغمی | b zeighami
نشانی اینترنتی
http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-732&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی-کامل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات