این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
، جلد ۱۴، شماره ۴۲، صفحات ۲۲-۲۸
عنوان فارسی
بررسی استریولوژیکی تاثیر حاد عصاره قهوه بر روی گلومرول های کلیه در موش صحرایی نر
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: قهوه به عنوان یک نوشیدنی سنتی مورد استفاده مردم بسیاری از کشورهای جهان قرار دارد. این گیاه دارای خاصیت ادرار آور است و سبب گشادی عروق و کاهش رادیکالهای آزاد اکسیژن می شود. شواهدی در دست است که نشان می دهد که قهوه سبب کاهش اوره و کراتینین سرم می شود. ولی مصرف بیش از حد آن موجب گلومرولواسکلروزیس در کلیه می گردد. در این بررسی تاثیر عصاره قهوه با غلظت های زیاد بر روی کلیه توسط روش های استریولوژیکی بررسی شد.مواد و روشها: 60 موش صحرایی نر از نژاداسپراگو-داولی با وزن حدود 230-250 گرم انتخاب و به طور تصادفی به پنج گروه تقسیم شدند. به گروه شاهد، آب وبه گروههای آزمون از عصاره آبی دانه قهوه با غلظت های (5/1 و 5/0 و 25/0 کیلوگرم/گرم) دو بار در روز خورانیده شد. بعد از 48 ساعت، کلیه حیوانها تحت بیهوشی برداشته شد. از هر کلیه قطعاتی به ضخامت1 mm تهیه و از هر قطعه پس از انجام مراحل آماده سازی بافتی یک جفت برش به ضخامت 5 میکرون و با ارتفاع مشخص تهیه و با هماتوکسیلین-ائوزین رنگ آمیزی گردید. جفت برش های تهیه شده توسط اصل دیسکتورفیزیکی مطالعه شد.یافتهها: بین تعداد گلومرولهای کلیه در گروههای شاهد و آزمون هیچ ارتباط معنی داری وجود نداشت.استنتاج: به نظر میرسد که غلظت زیاد قهوه تاثیری بر روی تعداد گلومرولها ندارد. اما تصمیم گیری قطعی در مورد این نتایج، نیاز به مطالعات گسترده تری بر روی بیماری فوق در الگوهای تجربی و اندازه گیری اوره و کراتینین سرم دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
استریولوژی، قهوه، گلومرول، دیسکتور، تعداد
عنوان انگلیسی
Stereologic study on the acute effects of coffee extract on the kidney glomeruli in male rats
چکیده انگلیسی مقاله
Background and purpose:Çoffes is a popular traditional drink in many countries, it has duretic and vasodilator properties and reduces free radicals of oygen. Ëvidences show that coffee reduces urea and serum keratinin, but over drinking leads to glomerulosch lerosis. Ïn this study the effects of high concentrations of coffee extract on kidney is studied by sterologic methods. Materials and methods: Ïn this study 60 sprague-dawley rats weighing 230-250 grams were randomly selected and divided into 5 groups. To the control group water and to the experimental groups aqueous extract of coffee with concentrations of 0.025, 0.5, 1,1.5 gr/kg were administered oraly twice a day. Âfler 48 hours, the animals went under deep anaesthesia with ether, disected and after fiation with 10% formalin for solution by vascular perfured. Following routine tissue processing, 1 mm kidney tissue section was prepared and from each section, pairs of 5 μm diametor were prepared and stained with M H & Ë. prepared sections were studied by physical dissector method. Results: There was no significant differece between the number of kidney glomeruli between the control and experimental groups. Çonclusion: Ït seems that, high concentrations of coffee has no effect on the number of glomeruli. Howere, further studies with unea and serum keratinin measurements are required to confirm the resuto reportes here.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Stereology, Çoffee, Glomrule, Disector, Number
نویسندگان مقاله
فرزانه دهقانی | f dehghani
متخصص علوم تشریح و عضو هیأت علمی استادیار دانشگاه علوم پزشکی شیراز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شیراز (Shiraz university of medical sciences)
عبدالرحمان دزفولیان | a dezfolyan
محمدرضا پنجه شاهین | m r panje shahin
حیات ممبیینی | h mambaeini
سیدضیاالدین تابعی | s z tabei
شهلا ظهیری | sh zahiri
نشانی اینترنتی
http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-361&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی-کامل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات